A hacuit careva iTrip?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

Am un trasmitator Griffin iTrip pentru iPod si mergedestul de bine insa din pacate semnalul ce-l emite este destul de slab. Acest transmitator are doua moduri de operare: DX si LX. LX este semnal stereo si DX este semnal mono insa emitand ambele canale pe aceeasi unda, da un boost la semnal si astfel previne interferentele. Sunt nevoit sa-l folosesc in modul DX si nu-mi prea place.
Baietii veseli de pe internet au hacuit generatia anterioara si cica au reusit sa amplifice semnalul facand astfel:
-au luat o agrafa normala de birou si au invelit-o in sarma subtire de cupru
-apoi au scos aceasta sarma si au pus-o in jurul antenei pe care apoi au izolat-o cu lipici
Priviti poza. Acea sarma gri este antena, altceva nu are ce sa fie. Am deschis transmitatorul si este atasata de placa logica. Daca vreau sa fac acelasi lucru, trebuie sa belesc izolarea? Mai exista vreo alta metoda prin care as putea amplifica semnalul si mai mult? De estetica nu ma preocup chiar foarte tare, pot plezni banda izolatoare si gata. Ma gandeam, oare ce-ar fi daca as prelungi segmentul de sarma, sa-l invelesc in cupru si sa-l si serpuiesc pe toata suprafata de pe spate?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 24.03.06

Daca ii modifici antena, care este sarcina etajului final de RF, risti sa il defectezi. Tot ce poti face este sa ii construiesti un amplificator de RF, in care sa injectezi semnalul din antena iTripu-lui. nu realizezi nimic daca il “serpuiesti” toata suprafata cu sarmasi mai ales sa il invelesti cu cupru…........

Semnătură 

MacBook white 2.1 GHz, 1G ram, HDD 120G, PowerMac G3/400MHz-512RAM, iMac G3/333MHz-256RAM, PowerBook 3400, PowerBook 520, PowerMacintosh 9600/400 MHz-512RAM, PowerMacintosh 6100/66 MHz, iPod G4/20G, iPaq 514, MIO P550

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

“Inventia” nu e a mea, au facut-o altii cu generatia anterioara de iTrip-uri, care aveau antena in interiorul carcasei.
Zici amplificator RF, in ce anume consta asta?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Si eu am un iTrip, din ala rotund, prima generatie. Desi mi se pare geniala idea, puterea semnalului este prea mica, mai ales pentru marile orase, unde banda FM este aglomerata. Asta pentru ca transmitatoarele FM trebuie sa respecte nu stiu ce regulatii, ca daca sunt mai puternice sunt considerate statii radio (figure that!).
Am citit si eu despre cum s-ar putea face mai puternic semnalul, dar ar iesi urat si nu vrea asta (trebuie sparta carcasa, scoasa sarma etc.).

Asa ca o sa-mi iau un AirPlay Boost, are antena externa si poate e mai bun (cu toate ca trebuie sa respecte aceleasi reguli).

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Din cate stiu eu, in Romania nu iti poti construi un emitator RF fara autorizatie, indiferent de putere. Deci…......
Amplificatorul RF reprezinta un montaj electronic care amplifica un semnal de RF (radio frecventa). Scheme pentru asa ceva sunt destule, ca si documentatie.

Semnătură 

MacBook white 2.1 GHz, 1G ram, HDD 120G, PowerMac G3/400MHz-512RAM, iMac G3/333MHz-256RAM, PowerBook 3400, PowerBook 520, PowerMacintosh 9600/400 MHz-512RAM, PowerMacintosh 6100/66 MHz, iPod G4/20G, iPaq 514, MIO P550

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Trebuie să “belești” izolarea în punctul în care conectezi sarma aia la antenă.

Dimensiunea sârmei este în funcție de frecvența pe care emiți adică în metri: 1/4 * (300/Frecventa de emisie în Mhz)
ex: 108Mhz = 69.4 cm, 85Mhz = 88.2 cm

http://www.willus.com/author/antenna.shtml
http://www.weru.org/reception.html

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Bun Airplay boost ala, insa ma intreb cum se compara cu iTrip, care deja e unul din cele mai bune cotate transmitatoare

psergiu: la naiba, eu credeam ca trantesc sarma si gata, asa cum au facut aia cu generatia 1

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Poți să pui orice sârmă dar una la lungimea care trebuie va avea un efect mult mai puternic. Dacă nu încape una 1/4 din λ încearcă una 1/8 sau 1/16, 1/32 ... dar puterea scade drastic.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

E ceva ciudat in formula ta Sergiu (acuma ma bag si eu ca poetu’, normal ca le stii mai bine! smile ):
daca lungimea antenei trebuie sa fie diferita in functie de frecveta emisa (si inca cu un numar semnificativ de cm), atunci cum e facuta antena din iTrip? Ca e fixa, nu se modifica lungimea ei. Si se aude la fel pe oricare din frecvente.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Lungirea sau scurtarea unei antene se poate face dinamic, electronic, prin activarea unui condensator sau a unei bobine in serie cu antena propriuzisa. Deci, la setarea unei noi frecvente prin initializarea iTrip (play sunet, stop dupa blink rapid), se modifica capacitatea unui condensator si ramane fixa pana la o noua recalibrare.

Intre 88 MHz si 106 Mhz cat are spectrul FM, lungimea unei antene ar fi intre 2,83 si 3,4m. Evident in iTrip e mult mai scurta, deci exista minim un condensator la capat si o bobina.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Antena se calculeaza astfel incat sa se obtina un maxim de putere la jumatatea benzii de emisie a emitatorului, iar atenuatea scade progresiv catre capetele acestui interval. Acordul antenei cu finalul de RF se poate face si dinamic, insa dispozitivul care face acest lucru este mare si greoi. In iTrip, cred ca antena este acordata la jumatea benzii, probabil pe la 96MHz, fara posibilitatea de acord automat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

@fishbone: Tu ai scos firul de antenă în afară și tot nu se aude cum trebuie?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Tudor, firul este pe dinafara din fabricatie, eu doar l-am desfacut de pe atasamentul de pe carcasa.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Nu e mai simplu sa-ti iei o caseta din aia cu fir ? Sau sa te duci la bajetii de la “west coast customs” si sa-ti puna o mufa audio in spatele casetifonului, pe care o scoti undeva pe bord si ii pui un dock ?

eu am o caseta Belkin si sunt super multumit. I-am pus eu fir negru ca ma scotea din sarite ala alb pe bord negru…

Am sistem standard Bose pe Opel si se aude exceptional.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu unul nu am si casetofon in masina. Si nu pot sa umblu sa-mi bag naibii o mufa de audio-in, ca pierd garantia pe partea electrica. sacx…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

N-am casetofon in masina, doar CD-changer. Absolut singura solutie de line-in o pot face si eu singur insa necesita desfacerea bordului si, ei bine, iarna este la un pas de noi