am probleme cu sistemul de racire la ibook g4 si am fost cu el la un tip care se pricepe si mi-a spus ca are sistemul de racire bulit. el spune ca are un sistem de pipeline cu racire pe freon?! eu m-am uitat pe net si am vazut sisteme de racire doar cu ajutorul unui ventilator. intrebarea e ma trage omu in teapa? sistemul de racirte cica ar costa 100E. iar un ventilator 10 E
Nu stiu cit se pricepe tipul, dar uite un link unde te poti lamuri, daca ai rabdare, timp si abilitati de macrotehnicus. http://www.ifixit.com/Guide/Mac/iBook-G4-14-Inch/Fan-933—1-2-GHz/84/22/
In imagine vezi cum arata fan si heatpipes. Nu cred ca am auzit vreodata de racire pe freon la portabile MAC, nici macar la cele mai noi.
omul vrea sa isi vanda produsele .... oricum, nu prea cred ca ai cum sa pui acel sistem de racire intr-un ibook ... toate componentele ce le gasesti in mac-uri sunt facute special pentru apple, si e cam greu sa le gasesti pe la alti distribuitori ...
ok alin m-am prins eu. poate nu a explicat ala cum trebuie sau m-a aburit ca sa sune pompos sa scoata niste bani extra. cam cat costa si pot gasi paici prin romanica(nu la apple store)
Nu cred ca ar trebui sa-l inlocuiesti tu. Nici nu sint convins ca sistemul de racire e de vina ca iti ingheata calculatorul.
Era bun un Apple Hardware Test.
Oricum, din cite am vazut pe aici, daca e ceva de reparat, cei de la Noumax (http://www.noumax.ro/) ti-ar putea rezolva problema. Cauta la ei sectiunea de SERVICE.
Bafta (poate ne spui si ce ai reusit sa faci, de curiozitate).
Prietene, crede-ma, si eu am aceeasi problema….....nu stiu daca ai citit ce ti-am scris, insa treada e ca nu prea ai ce sa ii faci laptopului….daca vrei, iti pot da iBook-ul meu pentru piese….dar suna si la Noumax sa vezi ce iti vor spune….e dureros, dar adevarat….si apropos, cat ai dat pe calculator???
Iti impartasesc “durerea”...iti recomand o carcasa pe USB pentru hard….eu pe al meu am dat 400 ron si acum zace in sertar la munca…poate are nevoie cineva de ceva piese…
cu ce ma ajuta hdd-ul pe usb,ca sa ancorez laptopul de masa?! nu ms! de curiozitate cu cat mi-ai da un heat sink (racirea de pe laptop)! in rest ai ceva care sa ma ajute sa il repar?
Pai eu am zis sa poti folosi ceva din acel laptop, respectiv hard-ul, ca disc extern pe usb. Ventilatorul ti-l dau degeaba, impreuna cu tot lapropul meu, daca vrei.Insa eu am ajuns la Noumax, dupa ce am rupt net-ul in doua cautand solutii si mi-au spus ca il pot pune in rama….0720220994, daca te intereseaza
poti suna si acum, sa vorbim
Numai bine
Pai eu am zis sa poti folosi ceva din acel laptop, respectiv hard-ul, ca disc extern pe usb. Ventilatorul ti-l dau degeaba, impreuna cu tot lapropul meu, daca vrei.Insa eu am ajuns la Noumax, dupa ce am rupt net-ul in doua cautand solutii si mi-au spus ca il pot pune in rama….0720220994, daca te intereseaza
Numai bine
ps: sau pot cumpara o placa de baza noua, care costa cam 450E +tva + manopera de montaj +garantie
Numai bine
ps: sau poti cumpara o placa de baza noua, care costa cam 450E +tva + manopera de montaj +garantie