Template si/sau layout-uri FileMaker (4 bucati)
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.03.07

Nu e tocmai un loc de munca… ci mai mult un proiect. Am nevoie de cineva care sa stie sa lucreze cu Filemaker si sa fie indeajuns de “cunoscator” incat sa-mi poata face 4 templateuri care sa preia si sa lucreze cu date dintr-un alt fisier FileMaker.

Mai precis:
Am facut un fisier cu Personnel Records in care am un numar de oameni. In fisierul asta al meu sunt trecute salarii, deduceri, concedii, plata pe zi, numar de telefon, email.. ma rog - o gramada de date despre respectivul.

Am nevoie de:

1 x template care sa preia niste date din campurile legate de concedii din fisierul meu si sa faca o situatie de concedii “la zi” - cate zile si-a luat omul, cate mai are disponibile, cate zile de concediu medical si-a luat.. cate disponibile..

1 x template unde sa pot introduce date despre cat au lucrat oamenii peste program si care sa preia date din fisierul meu de la campul de “plata pe zi” - si sa creeze un raport despre cat s-a lucrat peste program si cat se datoreaza pentru asta

1 x template care sa preia date din fisierul meu din campurile legate de bani (salarii, bonusuri anuale, bonusuri de completare, diverse prime, taxe, etc) dar si din celelalte 2 fisiere mentionate mai sus - si sa faca o factura catre o terta parte. (Angajatorul din documentul meu nu este cel care plateste salariile - sunt subcontractati - si prin urmare factura se emite altcuiva, dupa ce se adauga niste adaosuri, se scad niste bani primiti in alte conturi) Factura este din partea unei companii straine catre alta companie straina deci nu trebuie facuta dupa tipic romanesc.

1 x template care sa preia date de la toate celelalte si sa creeze un raport despre situatia financiara a grupului si care sa fie defalcat pe diverse costuri suportate de diverse entitati

Nu stiu cat costa un template din asta. Am cautat pe internet si am vazut ca un template pentru facturi este in jur de 30$ Presupun ca asta e o cifra de la care putem pleca - sunt constienta ca ce vreau eu e mai “custom” decat solutiile generice pe care le-as putea cumpara de pe internet. Sunt gata sa platesc un pret cinstit pentru munca buna.

Astept cu infrigurare ofertele voastre smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
Roxy - 28 Octombrie 2007 11:49 PM

Nu e tocmai un loc de munca… ci mai mult un proiect. Am nevoie de cineva care sa stie sa lucreze cu Filemaker si sa fie indeajuns de “cunoscator” incat sa-mi poata face 4 templateuri care sa preia si sa lucreze cu date dintr-un alt fisier FileMaker.

In principiu, eu stiu sa fac cam orice fel de template-uri in Filemaker

Mai precis:
Am facut un fisier cu Personnel Records in care am un numar de oameni. In fisierul asta al meu sunt trecute salarii, deduceri, concedii, plata pe zi, numar de telefon, email.. ma rog - o gramada de date despre respectivul.

Am nevoie de:

Aici se poate lucra pe sistemul mai multe fisiere si o relatie intre ele. 

<.....>

1 x template care sa preia date din fisierul meu din campurile legate de bani (salarii, bonusuri anuale, bonusuri de completare, diverse prime, taxe, etc) dar si din celelalte 2 fisiere mentionate mai sus - si sa faca o factura catre o terta parte. (Angajatorul din documentul meu nu este cel care plateste salariile - sunt subcontractati - si prin urmare factura se emite altcuiva, dupa ce se adauga niste adaosuri, se scad niste bani primiti in alte conturi) Factura este din partea unei companii straine catre alta companie straina deci nu trebuie facuta dupa tipic romanesc.

Aici vad eu marea problema!!! Subcontractantii trebuie sa aibe si ei FileMaker pe computerele lor, ca sa poate vedea si citi fisierele, eu nu ma pricep sa pun baza de date pe net, sa fie disponibila pentru alte calculatoare. Exista un Filmaker server, dar habar nu am sa-l configurez. La fel, nu ma pricep la limbajele PhP si MySQL, daca aici se baga altcineva, va fi o perioada de acomodare intre cel care construieste templaturile si cel care le va pune disponobile pe net, sub forma de html.

1 x template care sa preia date de la toate celelalte si sa creeze un raport despre situatia financiara a grupului si care sa fie defalcat pe diverse costuri suportate de diverse entitati

Nu stiu cat costa un template din asta. Am cautat pe internet si am vazut ca un template pentru facturi este in jur de 30$ Presupun ca asta e o cifra de la care putem pleca - sunt constienta ca ce vreau eu e mai “custom” decat solutiile generice pe care le-as putea cumpara de pe internet. Sunt gata sa platesc un pret cinstit pentru munca buna.

Astept cu infrigurare ofertele voastre smile

Si eu astept, dar as vrea sa stiu cum se vor rezolva problemele de mai sus. Mai exista solutia numita Filemaker Advanced, care poate construi din baza de date un executabil care va putea rula si pe computere fara Filemaker instalat, dar si aici sunt 2 probleme:
1 - Filemaker Advanced pentru Mac, va crea executabile doar pentru Mac, Filemaker Advanced pentru Windows, va crea doar pentru Windows (licenta nu este hibrida, trebuie 2 licente)
2 - In momentul cand executabilele vor fi distribuite pe mai multe calculatoare, utilizatorii vor trebui sa introduca datele sincronizat, sa fie aduse la zi pe toate calculatoarele, sau…, daca doar un utilizator introduce date, iar ceilalti doar le utilizeaza, atunci executabilul va trebui redistribuit de fiecare data.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Xanthrax - 29 Octombrie 2007 03:19 PM

Aici vad eu marea problema!!! Subcontractantii trebuie sa aibe si ei FileMaker pe computerele lor, ca sa poate vedea si citi fisierele, eu nu ma pricep sa pun baza de date pe net, sa fie disponibila pentru alte calculatoare. Exista un Filmaker server,...

Xantrax,

multumesc frumos de raspuns… si de disponibilitate (sper)

Cred ca n-am explicat eu tocmai clar. Nimeni altcineva nu are nevoie sa vada lucrurile astea. Ele vor fi doar pentru uz intern in compania mea. Eventual vor fi 2 sau 3 oameni care au FileMaker care vor lucra cu bazele astea de date (eu am sa fiu unul dintre ei) dar in ce priveste “output”-ul eu nu trebuie sa trimit decat un fiser pdf sau chiar jpg catre clientii mei.

Situatia este in felul urmator: eu fac consultanta pentru o companie, care este subcontractor al unei alte companii, mai mare, care la randul ei este parte a unui concern multinational. Ce fac eu (printre altele) este sa tin situatii financiare si HR pentru clientul meu - in asa fel incat el sa nu trebuiasca decat sa dea mai departe o factura cu explicatii mai amanuntite catre “mai marii” lui. Documentele care ies din firma mea sunt doar 2: factura (de care vorbeam) si o situatie interna pe care clientul meu o tine pentru uz propriu. Documentele astea sunt emise lunar (si in unele cazuri anual si in altele, mult mai rare, ocazional- datorita unor bonusuri sau prime).

Eu fac deja toate lucrurile astea pentru clientul meu de un an asa ca procedurile si calculatiile sunt bine stabilite.

In conditiile astea, nu am nevoie decat de template-uri. Ce zici? Ma ajuti? Imi trimiti un PM cu un Nr de telefon sau un id de ceva de chat? Si bineinteles un cost estimativ? smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Am tot incercat sa-ti dau PM. Pare ca a fost trimis, dar la mine in ‘Sent’ vad 0. Ai primit cumva vre-unul din cele 3-4 mesaje?

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Am primit.. toate 4 mesajele smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Xanthrax - 30 Octombrie 2007 05:46 PM

Am tot incercat sa-ti dau PM. Pare ca a fost trimis, dar la mine in ‘Sent’ vad 0. Ai primit cumva vre-unul din cele 3-4 mesaje?

Daca nu bifezi “save sent messages”, sau cam asa ceva, nu le baga in Sent.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Roxy - 30 Octombrie 2007 06:15 PM

Am primit.. toate 4 mesajele smile

si ti-am scris un email smile la contul de google. Ca poate nu te uiti des si iar ne “ratam” hehe