Salutare… M-am fâțâit de curand pe frumusetea din titlu (din pacate varianta de 17” nu a vrut sa
iasa la joaca…
Per ansamblu imi place, am in schimb un singur repros! Urmeaza:
* display-ul! Care mi se pare anost, jalnic, jenant, insultator.
Modelul in cauza era daca nu ma insel un SRosa de 15” 2.2Ghz… primul din gama cred.
Din cate intelesesem eu pana in momentul acela astea de 15” din noua generatie primisera
displayuri LED. M-am inselat eu oare?! Pentru ca pe macbookul in cauza acest lucru nu se
putea observa nicicum. Unghi de vizibilitate redus, decoloratie spre colturi si parca o rata
de refresh trunchiata.
Acum, intrebarea mea ar fi: exista undeva pe net un review nepartinitor al acestor macbook
pro-uri si in special al displayurilor cu care vin echipate? Mi-ar placea sa ma documentez mai
‘profund’. Ca o palma sfidatoare vazusem imediat un sony vayo de 17” cu display LED. Ouch!
Se apropie sezonul sarbatorilor si simt tot mai puternic nevoia unui portabil. As vrea sa fie tot
un mac.
PS: alt lucru pe care nu-l inteleg este de ce macbookProurile sunt căpăcite la 160GB? In fine, asta
e o alta mancare de peste, iar eu as vrea sa ne concentram asupra temei principale a threadului.
Nu ești singurul nemulțumit. Pe forumul dpreview / MacTalk sunt mai mulți care s-au plâns de asta. Personal nu am văzut un MBP cu LED display. Review-uri nepărtinitoare nu prea există (mai degrabă te uiți pe forumuri); eu unul mai am încredere în câteva reviste britanice, în rest… buerk.
A great video processor powers a great display. The new MacBook Pro is available in 15-inch models with a new mercury-free, power-efficient LED-backlit display and a 17-inch model with an optional 1920-by-1200 pixel display.
Display-ul nu e facut din LED-uri, ci doar luminile din spate sunt. Ca la iPod. Eu am asa un Macbook Pro.
Adevarul e ca din cauza acestei tehnologii, unele dintre primele modele care s-au scos (2.2 Santa rosa) au avut o decolorare inspre galben in partea de jos a display-ului.
Eu mi-am luat Mac-ul dupa 2 saptamani dupa ce a aparut, in Iunie, si n-am problema asta. Se pare ca s-a rezolvat in cateva zile de pe linia de productie.
Iar fata de alte laptop-uri - Dell, Acer, Sony, display-ul de la MBP e mult mai bright, mai clar, mai crisp.
edit: Plus ca ai optiunea intre glossy si matte. Eu am glossy. Adevarat ca pe-afara il vad mai “anost” - mai ales daca bate soarele direct.
Uh! Nu mai inteleg…
Sa fi fost si asta un model din “early stages of implementation”? (Cum pot afla?)
Nu-mi place sa fiu considerat “prea” exigent insa display-ul pe care l-am bibilit eu era execrabil de-a dreptul.
Iar nuanta de auriu pe care ai adus-o si tu in discutie se intampla pe toata suprafata ecranului, nu doar
in partea de jos. Si mai mult: trebuie sa pastrezi o oarecare distanta pentru ca altfel acel colorit incepe sa fie
sesizabil inspre colturile afisajului si devine iritant.
Si toate astea numai despre modelul de 15” cu display (cu iluminare ...) LED. Nici nu vreau sa ma gandesc
cum va fi cel de 17” care, din pacate, ‘etaleaza’ vechiile displayuri (despre care n-am auzit decat de rau…).
Nu stiu daca se observa intr-o imagine capturata cu o camera foto, dar poti incerca multumesc!
Apropo: tie cum ti se pare display-ul asta? Faci pe el graphic design sau e doar pentru media?
un tratament cu calibratorul nu-l pune pe drumul cel bun?
un spyder pro sau un la cie blue eye…
daca problema este uniforma merita incercat, daca sint pete distincte de culori diferite sau tonalitati diferite de ansamblu poate fi buba la ecran, cauzele sint multiple: de la pisici si ciini care dorm pe capacul laptopului (nu glumesc) la transportat in frig si/sau in conditii de soc gravitational, termic, de presiune… poate a fost scapat pe scari de vreun windo$isit invidios…
cunosc citiva care au si nu au acesta problema, unul chiar l-am vazut acum o ora, 15”, 2,2 - modelul de baza, fara glossy, era impecabil.
ar ajuta mai mult daca pe ecran nu ar fi atita negru…
incearca sa deschizi acesta imagine in photoshop (cu menu ascuns) si concentreaza incadrarea doar pe ecran, cit mai perpendicular pe el si apoi poti incerca si unghiuri, stinge lumina din camera ca modifica temperatura de culoare si se vad alte trasnai…
Nu e “hiba” tehnica… Adica… Este pur si simplu evident ca displayul este unul ieftin. Cu rabat
la calitate! Parea, fara nici un (niciun) fel de cinism gratuit un fel de ‘dacie’ tunata. Ca atunci cand
te uiti sub capota si scuipi in san de dezastrul care ti se desterne inaintea ochilor. Era clar o mare
discrepanta intre feelingul, moodul pe care il aveai in prezenta displayului de pe vayo si acesta.
cdnalsi: se intampla ceva ciudat acolo. Ai doua imagini trase din ‘aproximativ’ acelasi unghi, doar
ca una pare a fi facuta cu blitzul, iar una pe intuneric. Cea pe intuneric e in regula insa daca o
privesti pe cealalta se vede clar, fara drept de apel, schimbarea de nuanta. Insa, nu stiu, poate
ca ar ajuta mai mult o poza luata direct din pozitia ‘standard’ a utilizatorului… Pentru ca, asa cum am
mai spus, daca te apleci putin inspre display (cum obisnuiesc eu…) apara galbuiul ala inspre limitele
extreme ale ecranului.