Salut tuturor!
Am tot intrat pe forum fara sa fiu inregistrata. Fascinanta comunitate…pe bune…
M-am inregistrat azi pt ca sunt intr-o dilema si am nevoie de ajutor…
Momentan am un iBook batran si obosit…intentionez sa-mi iau un macbook in scurt timp. Pentru ca sunt la studii in Australia anul acesta, il voi lua de aici…plus ca am reducere fiind student. ...asta ca sa nu mai zic ca este oricum mai ieftin ca acasa…
Intentionez ca in viitor sa-l folosesc si pt prezentari. Intrebarea mea este ...ce sa cumpar? ... VGA Adapter sau DVI adapter? Care e diferenta, la noi ce sistem se foloseste mai frecvent (asta daca e cazul…) etc. orice raspuns imi va fi util…habar nu am care e diferenta intre cele doua.
Pai, stai, ca macbookul vine cu DVI adapter. (Ala e pentru displayurilr noi). VGA e pentru displayurile mai vechi. Si mai e un adapter pentru televizoare.
E o chestie de mufa.
Pai m-am uitat pe site-ul lor la preturi etc. Daca intru pe customize your mac am si cele doua variante pt extra 32 AUD. Zice asa :
Your MacBook has a mini-DVI video out port that allows you to connect an external display or projector using a mini-DVI adapter. Choose the one that works with your display’s video interface.
Si sunt cele doua pe care le-am precizat mai sus.
Acestea pt ce sunt? Nu e acelasi lucru cu ce intrebam eu?
1. Mini DVI to VGA
2. Mini DVI to Video , care are la iesire o mufa RCA si una S-Video (adica 2 posibilitati de conectare)
ia in calcul unde si la ce vei lega Macul mai des: Monitor extern, Proiector, TV, LCD sau Plasma, respectiv ce fel de proiectoare urmeaza sa folosesti la prezentari: modele mai noi sau mai vechi
Mini DVI to VGA-ul te va lasa sa legi la Macbook monitoare externe si/sau proiectoare mai vechi (modelele noi de proiectoare mai au inca intrarea VGA), dar cu acest conector nu vei putea sa iti legi Macbookul (fara alte artificii) la un TV obisnuit, LCD sau Plasma pt ca acestea au incorporate mufele RCA si/sau S-Video, adica mufele de pe adaptorul Mini DVI to Video
Proiectoarele de generatie noua au toate S-Video. La monitoarele externe cele noi eu nu am verificat sa vad daca au S-Video In…s-ar putea sa aiba.
Personal am ales varianta 2, este mai flexibila pt prezentarile pe care le fac eu, pe proiectoarele de la servici (adresate unui nr mare de persoane de la 10-15 in sus) cat si pe LCD-urile de la clienti sau de acasa (adica prezentari restranse pt 4-5 pers. sau filme din concediu, poze cu familia etc).
Macbook-urile nu vin cu cablu miniDVI la VGA inclus in pret!
Eu am luat unul SH cu numai 40 lei. Pana acum n-am intalnit proiector de companie, ONG sau sala de conferinta hoteluri care sa nu aiba cablu VGA pentru sistemele lor de proiectie, si foarte rar, dar foarte rar am gasit cabluri RCA. DVI n-am vazut pana acum la fata. In plus, cu un cablu RCA am avut o experienta neplacuta cand am folosit iesirea mea de S-Video de la PowerBook la proiector pentru ca era foarte bruiata de interferente. Parca prindeam bulgarii, asa de rau se vedea.
E adevarat, proiectoarele aveau intrari multiple, dar cabluri pana la deskul de prezentare sau pana mai in public de unde imi place sa mai prezint eu erau DOAR VGA. Asa ca pentru iBook am avut miniVGA la VGA, pentru MB am un cablu miniDVI la VGA, pentru PB si MBP adaptor DVI-VGA.
Ar mai fi varianta miniDVI la DVI la acelsi pret. Si adaptorul de DVI la VGA care il gasesti la orice placa video de PC in cutie (eu m-am dus la un magazin de componente de PC si i-am zis sa-mi dea unul de la o nvidea ceva, tipul a desfacut o cutie, mi-a dat, l-am intrebat cat costa si a zis ca oricum astia care cumpara placi video pentru PC nu-l folosesc niciodata si ca nu costa nimic).
Huk,nu vei vedea prea curand instalatii pe DVI,fie fixe in diverse hoteluri,fie in piata libera,datorita costurilor cablurilor si a accesoriilor(splittere,interfete,etc),pe langa faptul ca sunt niste limitari de distante.La momentul asta producatorii zic ca pot transmite semnal pe un cablu DVI-DVI pana la maximum 70 de metri,si cu niste costuri…..
Era doar o constatare, nu eram nelinistit de absenta cablurilor DVI, dar multumesc! Am mai invavatat ceva: Cablul DVI e scump. (BTW, am dat 50 lei pe unul DVI HDMI…)