1 din 2
1
E cineva prin CJ care ma poate ajuta?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 01.11.07

Salut,

Problema:
Am stat 2 zile sa iau un anume soft de pe net. L-am downloadat pe PC. Ca sa fol softul respectiv, trebe sa mi-l scriu pe un DVD DL bootabil. (Cred ca acum si-au dat toti seama despre ce este vorba smile ). Problema e ca imaginea este .dmg, si nu pot sa mil scriu de pe PC. (Pe Mac am decat Combo…deci nu pot sa mi-l scriu nici de acolo)

O solutie ar fi sa gasesc pe cineva care are un adaptor de HDD pt Mac-uri…ca sa pun acolo HDD-ul meu de la PC, si sa imi scriu DVD-ul la el smile ar fi cineva dispus sa faca asa ceva? :D pls…astept de mult sa imi instalez asta…

Semnătură 

MacBookPro: C2D 2,4
Mac Mini: C2D 1,8
iPhone: 3G, 8G
iPhone: 1st Gen, 8G
iPod: 5th Gen 30G

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

sau daca are cineva un DVD-ROM extern pt mac-uri :D…sau oricea alta solutie…

Orice idee software e binevenita….I’m really stuck…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Dacă nu te grăbești….. http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/8011/P0/ .  Sînt sigur că te rezolvă.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

pana pe 24…mor langa el…:) cat am astepta sal iau…si acum sa mai stau aproape 1 luna? smile as dori sa rezolv asta mai repede daca se poate :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

cum sa nu poti scrie dmg-uri de pe pc? dmg2iso pe google si esti gata in juma’ de ora!

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

stiu ca am mai incercat si ieri cu ala, dar era ceva soft care ar fi trebuit sa ruleze de pe PC…si nu mai mers…acum am sa incerc sa fac conversia pe Mac, si dupaia sa mut ISO-ul pe PC si sa incerc sal scriu de acolo ...

oricum mersi de sugestie, am sa incerc…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 26.01.06

esti mai norocos cu mine, eu n-am cum sa mut fisieru ala dintr-un loc intraltul. in rest aceeasi situatie + ca mi-am dus hardu la garantie si nu mi-am luat fisieru de acolo pt ca prin wireless celalalt mac n-a vrut sa copieze.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

ciudat….io am reusit sa fac retea wireless intre mac si PC…si tie nuti merge intre 2 mac-uri?

ma rog…retea e cam mult spus…mai sunt niste probleme acolo[adica am ping intre ele, dar nu se vad in network], dar merge daca fol FTP-ul….ev, poti sa incerci si tu asa…fati la unul din ele un cont FTP si incearca asa

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 26.01.06

airportu merge dar esti nou pe forum si n-ai auzit de fisiere care se opresc din copiere pentru ca “nu ai destule privilegii?”
retea cu pc-u n-am reusit pt ca ala nu are driver pt placa lui si nici net. da nici eu nu m-am obosit sa caut unu la servici sa-i aduc LOL

in fine, am alte treburi importante si numai de instalari nu am chef + ca am fost ieri in cora si n-am gasit dvd dl.

[ Modificat: 01 Noiembrie 2007 09:27 PM de .ral:cr ]
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: 7 coline
Macuser din: 11.01.07
Ahdam - 01 Noiembrie 2007 05:52 AM

sau daca are cineva un DVD-ROM extern pt mac-uri :D…sau oricea alta solutie…

Orice idee software e binevenita….I’m really stuck…

Ai putea încerca cu MacDrive.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

am rez problema. Am gasit pe cineva in Cj care ma poate ajuta. Oricum am sa incerc si ce ati propus voi mai sus. Multumesc pt interes si promptitudine. :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

Am avut o treaba asemanatoare de facut. Si anume aveam dmg-ul pe pc si-mi trebuia instalat pe MAC.
Macul meu nici macar nu citeste DVD DL.
Dupa lungi cautari pe net am reusit sa gasesc o solutie care nu chiar la indemana de altfel.
L-am transferat pe Mac cu ajutorul unui Hdd extern dupa care:

Trebuie create 2 partitii goale pe HDD.

Pe una din partitii se monteaza “respectivul” dmg.
Disk Drive >>>> Restore     sursa>>>> dmgul       destinatia >>> una din partitiile nou create.
System preferences >>>>> startup disk>>>> se selecteaza partitia cu dmgul montat pe ea.
A mers.

Daca cineva are ideea de a face asta pe un HDD extern legat prin usb sa se lase de idee sau daca reuseste sa-mi spuna si mie cum a reusit ca la mine nu a mers. Prin firewire se zice ca merge… si mi se pare logic.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

uite o chestie f interesanta la care mam gandit si io dar mam blocat la un punct. Am deja 2 partitii. As putea din a 2-a sa mai fac una…dar cum fac asta fara sami pierd datele de pe ea? se poate? exista un fel de partition magic pt mac? ceva care sa imi repartitioneze HDD-ul fara sa pierd datele de pe el?

cititid postul tau miam dat seama ca si io am aceasi pproblema f naspa…adica nu pot sa citesc DL-uri. CRAP…ceea ce inseamna ca singurul mod de ami rezolva problema este sa gasesc un DVDRW compatibil cu mac, extern, care sa scrie si sa citeasca DL-uri…hmm…cam greu….

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05
Ahdam - 02 Noiembrie 2007 02:15 AM

uite o chestie f interesanta la care mam gandit si io dar mam blocat la un punct. Am deja 2 partitii. As putea din a 2-a sa mai fac una…dar cum fac asta fara sami pierd datele de pe ea? se poate? exista un fel de partition magic pt mac? ceva care sa imi repartitioneze HDD-ul fara sa pierd datele de pe el?

cititid postul tau miam dat seama ca si io am aceasi pproblema f naspa…adica nu pot sa citesc DL-uri. CRAP…ceea ce inseamna ca singurul mod de ami rezolva problema este sa gasesc un DVDRW compatibil cu mac, extern, care sa scrie si sa citeasca DL-uri…hmm…cam greu….

sau de un hdd extern/alt mac cu conexiune firewire si instalezi de acolo

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 27.05.06

Ahdam, daca nu te descurci, te ajut eu in Cluj.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
grEEnlighter - 02 Noiembrie 2007 01:32 AM

Am avut o treaba asemanatoare de facut. Si anume aveam dmg-ul pe pc si-mi trebuia instalat pe MAC.
Macul meu nici macar nu citeste DVD DL.
Dupa lungi cautari pe net am reusit sa gasesc o solutie care nu chiar la indemana de altfel.
L-am transferat pe Mac cu ajutorul unui Hdd extern dupa care:

Trebuie create 2 partitii goale pe HDD.

Pe una din partitii se monteaza “respectivul” dmg.
Disk Drive >>>> Restore     sursa>>>> dmgul       destinatia >>> una din partitiile nou create.
System preferences >>>>> startup disk>>>> se selecteaza partitia cu dmgul montat pe ea.
A mers.

Daca cineva are ideea de a face asta pe un HDD extern legat prin usb sa se lase de idee sau daca reuseste sa-mi spuna si mie cum a reusit ca la mine nu a mers. Prin firewire se zice ca merge… si mi se pare logic.

Ceea ce spui tu se numește (ori s-ar numi) instalare de pe a doua partiție sau depe disc extern. Ca să facă boot trebuie:
- firewire și Apple Partition Map pt PPC.
- firewiere sau USB și GUID pt mac intel

Dacă nu a mers, nu ai îndeplinit una dintre cele două condiții sau ambele condiții, modul de conectare și/sau modul de partiționare.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

1 din 2
1