1 din 2
1
CAD
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.01.07

salut , caut o alternativa la autocad pt osX - exista ceva serios ?

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

Nu prea ai de unde alege… Dar nu dispera, montezi o partitie bootcamp si “voila”! :D
Pt osX aveai archiCad-ul parca…
(iti raspunde szasz, parca el era cu arhitectura!)

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sigur ca exista alternative...

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.01.07

am instalat si win xp [cu bootcamp] - exact pt autocad [ doar pt el ...] si de aceea cautam o alternativa smile , multumesc pt link .
am gasit ceva interesant [ il stiam de fapt de ceva ani - cand era freeware ] turbocad - este si f ieftin - a lucrat cineva cu el pe mac ? e ok ? se descurca cu fisiere mari dwg ?

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 28.11.07

am vizitat si io linku…...sa inteleg k momentan singura solutie pt autocad pe mac e sa instalezi si windowsul? dak a facut-o cineva…...puteti da ceva info….merge la fel de bine k pe un pc sau exista ceva probleme. ce vers de autocad ati folosit?

Semnătură 

MacBook Pro/2,4 ghz/4gb ram/GeForce 8600M GT 256MB
Mac Pro/8-core.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Daca ai MacPro, merge bine și în VMware sau Parallels, ca să rămâi în OS X.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

inca nu am nimic….insa problemele pe care le-am avut in ultima vreme cu desktopul meu pe windoze si nevoia de mobilitate m-a facut sa caut o alternativa. din ce-am citit pana acum pe forumul asta sunt sigur ca am gasit-o. nu stiu multe despre mac dar astazi am decis ca o sa fac pasul catre el si implicit vreau sa aflu cat mai mult. cum schimbarea este conditionata de ceea ce fac (arhitectura - autocad si 3ds max, V-ray, cinema 4 d) imi doresc sa fiu sigur ca fac cea mai buna alegere. ma gandesc la un MacBook (pt ca vreu ceva mai mic) cu 2 giga ram si cu Os Leo. credeti ca ar fi ok?

Semnătură 

Mac Pro/8-core.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

daca tu crezi ca te descurci pe ecranul mic, atunci e ok

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07

Un MacBook Pro e mult mai bun: are placa video stand-alone si vei simti diferenta la 3D. Ai, de asemenea, optiunea unui ecran non-glossy.
La ambele poti conecta un monitor extern cu rezolutia maxima de 1920*1200 pentru MacBook si 2560 x 1600 pentru MacBook Pro.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Daca vrei sa lucrezi mult cu windows in emulare iti trebuie minim 2G de memorie, preferabil 3 (au testat cei de pe hardmac.com, dar am observat si eu diferenta).

Cel mai bine ar fii sa incerci cu mana ta. Daca esti din Bucuresti vino la o intalnire macuser. Daca nu, du-te la dealer zi ca vrei sa incerci, ia unul intr-un colt pe un fotoliu comod si nu te ridica pana nu te lamuresti.

kane foloseste MBP-ul la ce vrei tu, ii dau link aici si poate are timp sa-ti raspunda.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 01.01.06

Eu am un MacBook Pro 15’’ la 2,4 GHz, 2 Gb RAM.

Pe langa lucrul obisnuit in macosx, il folosesc si la proiectare 3D (standuri expozitionale).
Inca nu am gasit niste alternative asa ca am instalat Parallels Desktop cu Winx XP si lucrez in AUTOCAD 2005 si 3DSMAX 7.
Nu fac animatii ci randez numai un frame.
Simt nevoia ca mi-ar trebui ceva mai rapid atunci cand am o scena foarte aglomerata cu f multe obiecte, dar este foarte rar.
Drept comparatie, merge mai bine decat in P4 la 3Ghz cu 2 Gb de ram, caci pe asta lucram inainte de MBP.
Inca nu am instalat windowsul in Boot Camp, probabil ca merge si mai bine.

Ce ma enerveaza cel mai mult (dar m-am obisnuit) este tastatura. Am remapat unele taste cu un Keyboard Manager.

Atat cat pastrez windowsul curat, doar cu ce am nevoie e OK. Restul (internet, mail, filme, poze, muzica, P2P, incercari de diverse programe marunte si programe native, samd) fac in macosx.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

uau….multumesc mult de informatii. ma bucur sa constat ca este un forum foarte activ si ca gasesc aici sprijinul de care am nevoie, mai ales ca sunt la inceput. kane…mercy mult…...o sa te mai deranjez cu cate o intrebare avand in vedere ca avem domeniul de lucru comun. pentru inceput vreau sa ma hotarasc ce sa iau. nu ma deranjeaza un ecran mic de 13”, mai ales ca baza va fi tot desktopul(care sper ca in cel mai scurt timp sa fie tot un apple) insa vreau sa stiu k se misca decent - adica sa pot vizualiza usor un 3D in autocad fara sa imi dea frameuri, sa randeze un frame in artlantis in timp oke. si restu pt aplicatiile de zi cu zi…foto, muzica, film. de aceea inclin mai mult spre un MB cu 2 Gb ram. ce parere aveti?

Semnătură 

Mac Pro/8-core.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

asa e si recomandabil = sa iei ramul de la inceput wink
bafta!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

da…...m-am hotarat. am fost azi la istyle si m-am convins ca e foarte oke un MBP. nu e asa mare cum mi-am imaginat iar plusul de performanta este semnificativ mai ales in ce priveste placa video. mercy de sfaturi…....

Semnătură 

Mac Pro/8-core.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.02.07

+ singura alternativa la autocad este Vectorworks de la Nemetshek dar pe mine nu ma convins softul +

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

nici pe mine nemetchek-ul nu m-a deturnat din optiunea mea catrea autocad…...am multi colegi care il folosesc dar se plang de limitele programului. despre vectorworks nu stiu nimic, insa mi se pare laudabil pt cei de la allplan ca s-au gandit si la utilizatorii de mac. tot asteptam si mutarea celor de la autodesk.

Semnătură 

Mac Pro/8-core.

1 din 2
1