mirceahr, nu vad de ce sa nu tina combo-ul pe entry level. Nu te obliga nimeni sa cumperi entry level-ul. Dai un ban in plus si ai si writer.
Acum sincer eu cu ibook-ul meu ce are combo nu stiu daca am scris 5 cd-uri in total. Cu macbookpro-ul iara am scris cred vre-o 4 pana acum (backup-uri) si nu cred ca o sa scriu mai mult de 1 pe luna (max).
Asadar, nu vad de ce ar fi asa esential writer-ul pentru ceva ce eminamente este portabil (deci probabil sta mai mult pe wireless, etc) ? Daca stau sa ma gandesc nici macar nu folosesc dvd-ul
Nu m-ar deranja sa pot scoate ala de tot si sa bag o alta baterie (ca la un Dell, de ex) ca sa ma tina cate 6-8 ore o incarcare si sa nu caut ca disperatul o priza dupa 4 ore 
Cat despre macbook cu 4G eu cred ca poti sa fi profi si sa-ti ajunga. Deja dual-core la 2G cu 4G ram e destul de mult. Daca-ti trebuie doar pentru calcule (si nu swapezi pe disk giga de poze) mi se pare o masina perfecta tinand cont de pret.
Evident ca daca tragi cu photoshopul la greu pe el s-ar putea sa ti se para lent insa nu stiu cum se compara cu un PowerMac g4@1G dual de ex. Am senzatia ca in afara de hard (care na, e de laptop) il lasa in urma. Si din cate stiu mai is designeri fericiti pe PMG4-ul lor.
Concluzia ca frumusetea si performanta e si in ochii privitorului pana la urma