Pe voi cat va tine bateria la Macbook?Am constatat ca dupa un upgrade la 2Gb RAM acum 2 luni,a inceput sa tina din ce in ce mai putin bateria.Macul il am de un an si 2 luni iar coconut imi arata ca in attach.
S-a mai spus asta: RAMul nu omoara bateria, ci dimpotriva: daca ai mai mult RAM nu mai e accesat discul asa de mult.
Asta e, bateriile mor. Se pare ca mai repede in ultimul timp. Avea iaru o baterie la iBook-ul lui care ma complexeaza si acum: dupa vreo 4 ani inca tinea vreo 4 ore (ma insel, iaru?)
S-a mai spus asta: RAMul nu omoara bateria, ci dimpotriva: daca ai mai mult RAM nu mai e accesat discul asa de mult.
Asta e, bateriile mor. Se pare ca mai repede in ultimul timp. Avea iaru o baterie la iBook-ul lui care ma complexeaza si acum: dupa vreo 4 ani inca tinea vreo 4 ore (ma insel, iaru?)
VAAAAAAAI! NU! Adica, da, te inseli!
Era dupa doi ani jumatate, avea 550 sau 600 de incarcari si mai tinea trei ore!
Am fost norocos. Dar orice noroc se termina. De atunci, starea ei s-a degradat exponential. Am schimbat-o acum trei luni. Nu mai tinea decit zece minute. A fugit puiul cu ata!
li-ion sau li-po sunt garantate la aprox. 500 de incarcari, deci e normal sa piarda din capacitate in halul ala.
mai tine si tu aparatul in priza, totusi.
Pe voi cat va tine bateria la Macbook?Am constatat ca dupa un upgrade la 2Gb RAM acum 2 luni,a inceput sa tina din ce in ce mai putin bateria.Macul il am de un an si 2 luni iar coconut imi arata ca in attach.
Ai 78 % după un an și două luni și peste, parcă 330 încărcări. Nu e anormal. Ți se pare că s-a cam descărcat? Posibil, depinde cît și cum ai folosit bateria, cît și cum ai ținut-o/nu ai ținut-o la încărcat. A mea arată tot cam așa după circa doi ani jumate, la peste 500 cicluri.
pai am zis io ca nu era sau ca magazinul de la care am cumparat macbook-ul, nu mi-au schimbat bateria??
am tot scris niste posturi despre acest eveniment, la vremea respectiva…
s-a busit in urma unui batteryupdate….sau cum draq se numeste.
S-a bușit în sensul că nu mai intră în sleep,așa am pațit și eu,la fel mi-a fost schimbată,nu cu una nouă ci aproape nouă,apoi și-a făcut iarăși update-ul ăla nenorocit și am ajuns de unde am plecat,cu o baterie care nu mai intră în sleep.
S-a bușit în sensul că nu mai intră în sleep,așa am pațit și eu,la fel mi-a fost schimbată,nu cu una nouă ci aproape nouă,apoi și-a făcut iarăși update-ul ăla nenorocit și am ajuns de unde am plecat,cu o baterie care nu mai intră în sleep.
Nu știu dacă modul „sleep” are legătură cu bateria ori cu chip-ul bateriei. Mă îndoiesc. Sistemul detectează un laptop, deci o bateriei, și acționează în consecință: se pune pe somn mai repede cînd e pe baterie, iar ecranul își micșorează luminozitatea pt a face economie de curent.
problema era in felul urmator: aveam setat mac-ul sa ma anunte cu 10min inainte sa se termine bateria si sa intre in slepp, ca sa am timp sa conectez incarcatorul. el nu ma mai anunta ci se inchide pur si simplu.
hmmm,
identic si la al meu tot, din anul 30 B.C. Chestia asta a aparut dupa ce am schimbat placa de baza pt. o problema cu ecranul.
A, si nu mai am serial number in “About this mac” - apare ceva de genul SystemSeumb.
La mine ținea 4h30 (poate și 5 la început) până ce am făcut din nou calibrare (la vreo 4 luni după prima) și după acea calibrare…. <3h30, de regulă. De menționat că i-am pus 2GB cu mult înainte de problemă și nu am simțit nici o diferența la timpul “pe baterie”.
De regulă m-am purtat frumos cu el, adică nu l-am ținut doar la priză, l-am băgat la încărcat atunci când apărea warningul că am intrat în rezervă, etc.
Deși în coconut îmi arată 99% (aproape 5200mAh) ține cât ziceam… Scăderea mAh din coconut a fost oarecum liniară în timp de când l-am cumpărat (de pe la 5600șiceva)
Ține așa fără iTunes, făra disc înăuntru, fără device-uri usb conectate la el, fără încărcare prea mare, cu lumina la 1/3… deci în condiții bune, zic eu. Dar folosit (adică nu apucă să intre vreun power management, chiar lucru pe el)
Sucizlaif