propun ca fiecare macuser, care vre bineinteles, sa scrie despre tara sau macar despre satul in care traieste; pot sa scrie si fratii nostri din satele mai mari , cum ar fi Timisoara, Cluj sau Bucuresti.
Si nu va speriati puteti folosi pana si diacriticele care ne fac atat de deosebiti….
Eu locuiesc in Romania,
In Judetul Arad, satul Santana…
unii ii spun oras, cica asa a fost redenumit.( click dreapta -> rename-> numele.oras)
Este situat in campia de vest si are aproximativ 17 mii de locuitori, majoritatea veniti din toate colturile pamantului.
Eu m-am mutat in Santana in 1986 in februarie… aveam 10 ani.
Priveam nauc la castanii ce mai aveau cateva frunze galbene pe ei si cu geanta in gat venind de la gara priveam la curatenia de peste tot..
Pe vremea aceea Santana era locuita majoritar de catre nemti (schwaben)... baieti faini cu bun simt, muncitori si toate alea…
prima mea impresie a fost ca am ajuns in Elvetia….era curatenie, maturat, copacii proaspat varuiti. si case bine intretinute.
nah daca v-ati plictisit deja ar fi bine sa faceti click pe back si sa va uitati la rubrica de vanzari sau iPhone,,,,
drum bun…
Pentru cei care v-ati hotarat sa ramaneti, hai sa va spun ce ma roade.
Iaca vreme multa a trecut si santana e neschimbata, doar ca pozitie geogrefica….
pentru ca atunci cand vine vorba de oameni , cu greu ma abtin sa nu injur….
hai sa va spun de ce…
La fel ca multi altii din motive personale m-am mutat in satu asta.
Nu am ales io dar nici ca imi pare rau sa zic nu pot.
Insa cand am vreme si nu e chiar des, ies cu sacul si adun gunoaie…
dap, din fata casei unor batrani care au nenorocul sa locuiasca aproape de unul din birturile comunale…
unde dragii de vecinii mei isi beau mintile si banii, sau din balastiera, locul unde multi merg la pescuit, si isi lasa pet-urile…
si pachetele de tigari si ce le mai e de prisos.
Asa ca,, am tot dreptul sa scriu aici sau pe oricare forum deschis oamenilor, ca am stat pana la genunchi in mal si am scos pampersi din balastiera, pentru ca , copii vecinilor mei sa poata merge la pescuit intr-un loc frumos…
si am adunat pet-uri duminica dimineata prin santurile caselor, cand credinciosii mei vecini erau la biserica sau la piata.
Hm, am spus-o…
Incercand sa fac ceva am realizat ca de fapt nu e nefolositor ce fac…
Nu e deloc nefolositor…
ma ajuta sa inteleg Romania…
vecinii mei sunt niste oameni harnici, au vaci, gaini, unii lucreaza la o fabrica de impletit cabluri pentru germania si isi fac excursii in Grecia, sau LA MUNTE.(dar nu cu rucsacul in spate ci cu drujba sa mai faca un ban pe iarna).
Asa ca ...
Dragii mei vecini, dupa ce anul trecut m-am spetit sa le spun sa nu mai dea foc frunzelor ce cad din copaci pentru ca dauneaza grav celorlator oameni,
le-am luat frunzele din fata casei si le-am pus la mine in gradina…
Ar fi ok daca ar fi un foc doua, nu nu ar fi ok zice mama Natura…
Dar cand seara se lasa si ei se inchid in case….
Focurile ard acoperind satul cu un strat gros de fum…
HMMMM
Acuma io am inteles ca este o hotarare a consiliului local prin care oamenii nu au voie s aisi arda frunzele sau resturile menajere….
oamenii, pentru ca toti sunt oameni… nu se amendeaza intre ei si e oki….
ba nu e ok zice Mama Natura din nou…
ca dragii mei. avem atatea lucruri frumoase in jurul nostru, in afara de macuri si iMacuri si iPod-uri, si iPhone-uri, ... cei care au umblat oleaca prin munti si vai stiu asta..
Hmmm,. la ce sa fac apel oameni buni ca sunt la capatul puterilor….
Nu cred ca pot sa ii schimb pe vecinii mei care se intind pana hat la Marea Neagra ci numa sa le spun celor care au urechi sa auda…
invatati-va copii bine….
Pentru ca eu stau in casa in fatza macului si scriu acest topic, nu pot sa am nici gaura cheii destupata pentru ca e un fum afara de il tai cu drujba….
Sper ca postu asta, chiar daca e destul de haotic prezentat sa trezeasca interesul cuiva….
altfel…
Cei ce stau cu mainile in san, vor fi la fel de vinovati….
Si pretul au sa-l plateasca copii nostri.
Sper ca nu v-am stricat seara…
Si sper sa mai citesc ceva compuneri.
tzzzzzzzrrrrrrrrrrrr
ne vedem data viitoare.
o seara buna domnilor