1 din 2
1
Tema de casa
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: London - UK
Macuser din: 28.04.06

propun ca fiecare macuser, care vre bineinteles, sa scrie despre tara sau macar despre satul in care traieste; pot sa scrie si fratii nostri din satele mai mari , cum ar fi Timisoara, Cluj sau Bucuresti.

Si nu va speriati puteti folosi pana si diacriticele care ne fac atat de deosebiti….
smile

Eu locuiesc in Romania,
In Judetul Arad, satul Santana…
unii ii spun oras, cica asa a fost redenumit.( click dreapta -> rename-> numele.oras)
Este situat in campia de vest si are aproximativ 17 mii de locuitori, majoritatea veniti din toate colturile pamantului.
Eu m-am mutat in Santana in 1986 in februarie… aveam 10 ani.
Priveam nauc la castanii ce mai aveau cateva frunze galbene pe ei si cu geanta in gat venind de la gara priveam la curatenia de peste tot..
Pe vremea aceea Santana era locuita majoritar de catre nemti (schwaben)... baieti faini cu bun simt, muncitori si toate alea…
prima mea impresie a fost ca am ajuns in Elvetia….era curatenie, maturat, copacii proaspat varuiti. si case bine intretinute.
nah daca v-ati plictisit deja ar fi bine sa faceti click pe back si sa va uitati la rubrica de vanzari sau iPhone,,,,
drum bun…
Pentru cei care v-ati hotarat sa ramaneti, hai sa va spun ce ma roade.
Iaca vreme multa a trecut si santana e neschimbata, doar ca pozitie geogrefica….
pentru ca atunci cand vine vorba de oameni , cu greu ma abtin sa nu injur….
hai sa va spun de ce…
La fel ca multi altii din motive personale m-am mutat in satu asta.
Nu am ales io dar nici ca imi pare rau sa zic nu pot.
Insa cand am vreme si nu e chiar des, ies cu sacul si adun gunoaie…
dap, din fata casei unor batrani care au nenorocul sa locuiasca aproape de unul din birturile comunale…
unde dragii de vecinii mei isi beau mintile si banii, sau din balastiera, locul unde multi merg la pescuit, si isi lasa pet-urile…
si pachetele de tigari si ce le mai e de prisos.
Asa ca,, am tot dreptul sa scriu aici sau pe oricare forum deschis oamenilor, ca am stat pana la genunchi in mal si am scos pampersi din balastiera, pentru ca , copii vecinilor mei sa poata merge la pescuit intr-un loc frumos…
si am adunat pet-uri duminica dimineata prin santurile caselor, cand credinciosii mei vecini erau la biserica sau la piata.
Hm, am spus-o…
Incercand sa fac ceva am realizat ca de fapt nu e nefolositor ce fac…
Nu e deloc nefolositor…
ma ajuta sa inteleg Romania…
vecinii mei sunt niste oameni harnici, au vaci, gaini, unii lucreaza la o fabrica de impletit cabluri pentru germania si isi fac excursii in Grecia, sau LA MUNTE.(dar nu cu rucsacul in spate ci cu drujba sa mai faca un ban pe iarna).
Asa ca ...
Dragii mei vecini, dupa ce anul trecut m-am spetit sa le spun sa nu mai dea foc frunzelor ce cad din copaci pentru ca dauneaza grav celorlator oameni,
le-am luat frunzele din fata casei si le-am pus la mine in gradina…

Ar fi ok daca ar fi un foc doua, nu nu ar fi ok zice mama Natura…
Dar cand seara se lasa si ei se inchid in case….
Focurile ard acoperind satul cu un strat gros de fum…
HMMMM
Acuma io am inteles ca este o hotarare a consiliului local prin care oamenii nu au voie s aisi arda frunzele sau resturile menajere….
oamenii, pentru ca toti sunt oameni… nu se amendeaza intre ei si e oki….
ba nu e ok zice Mama Natura din nou…
ca dragii mei. avem atatea lucruri frumoase in jurul nostru, in afara de macuri si iMacuri si iPod-uri, si iPhone-uri, ... cei care au umblat oleaca prin munti si vai stiu asta..
Hmmm,. la ce sa fac apel oameni buni ca sunt la capatul puterilor….
Nu cred ca pot sa ii schimb pe vecinii mei care se intind pana hat la Marea Neagra ci numa sa le spun celor care au urechi sa auda…
invatati-va copii bine….
Pentru ca eu stau in casa in fatza macului si scriu acest topic, nu pot sa am nici gaura cheii destupata pentru ca e un fum afara de il tai cu drujba….

Sper ca postu asta, chiar daca e destul de haotic prezentat sa trezeasca interesul cuiva….
altfel…
Cei ce stau cu mainile in san, vor fi la fel de vinovati….
Si pretul au sa-l plateasca copii nostri.

Sper ca nu v-am stricat seara…
Si sper sa mai citesc ceva compuneri.

tzzzzzzzrrrrrrrrrrrr

ne vedem data viitoare.
smile
o seara buna domnilor

[ Modificat: 04 Noiembrie 2007 04:09 AM de synapse ]
 Semnătură 

Absența dovezilor este doar dovada absenței.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

adevarat graiesti batrane…venind de la gara spre casa ta ... ca tot ma aflu langa tine si postam pe acest forum…chiar ma intrebam daca nu cumva ti-a luat casa foc..si sincer ma bucur ca ai inceput sa scrii despre acest subiect ca eu… care nascut in august ma sufoc…asa is astia din august is ma sensibili la fum…dar nu numai ..ci si la prostia omeneasca din capul unora…ce sa zic…ai mare dreptate.

Si inca ceva…am observat ca tot mai multi oameni desi sant constienti de acest subiect…si chiar afirma ca nu le place in ce lume traiesc…se scot frumos…zicand ca ei pleaca de prin locurile astea..greseala mare fac zic eu..deci..acesti cetateni ... desi vad ca nu le place localitatea in care traiesc…nu pun mana sa faca nimic..asteapta ca doar o cadea ceva din cer…specific romanilor.
Vorbim dar nu muncim…astia suntem noi Romanii

Sunt cu tine si tin sa te ajut in continuare, la modul cel mai concret.

[ Modificat: 04 Noiembrie 2007 04:19 AM de Eugen M. ]
 Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

....
dati cu compuneri.. sau la voi in sat e oki?
smile
up

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
synapse - 04 Noiembrie 2007 04:37 AM

....
dati cu compuneri.. sau la voi in sat e oki?
smile
up

E obositor fără ăîșțâ
Îmi dă și senzația că mă zbat degeaba, și pe ud și pe uscat.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
Cattus Thraex - 04 Noiembrie 2007 05:02 AM

E obositor fără ăîșțâ
Îmi dă și senzația că mă zbat degeaba, și pe ud și pe uscat.

Are dreptate omul ăsta.
Hai să ne folosim de munca lui într-un sens bun, adică să respectăm ceea ce face pentru noi MacUseri.
Astfel îl respectăm și pe el.
Nu de alta, dar are valoare acest MacUser.

[ Modificat: 04 Noiembrie 2007 05:24 AM de Eugen M. ]
 Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

scuzele mele nu am vrut sa ranesc pe nimeni…
iar eforturile tale nu sunt fara de rost…
promit sa invat a scrie cu diacritice…
smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
synapse - 04 Noiembrie 2007 03:57 AM

In Judetul Arad, satul Santana…

Aaaa… localitatea natală a lui Carlos Santana, nu?  tongue rolleye

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Dap si a lui Hendrix , Janis Joplin, BB King, Hubert Sumlin, Albert King, Steve Ray Vaughn, Muddy Watters, Ella Fizgerald, Nina Simone, Ray Charles, Nitin Shawney, Susheela Raman, Erykah, Badu, Dave Mathews Band, Calexico si multi altii.
smile
asta era un up?

smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu era un up, era o constatare a confuziei care se poate face atunci când nu se folosesc diacritice. Satul tău cum se cheamă de fapt? Sântana? Săntâna? Sântâna? Sau poate chiar așa, Santana?
M-am întrebat o perioadă cum se cheamă în realitate localitatea în care are loc Festivalul de jazz de la Garana... până când au început să folosească diacritice pe site și am aflat că e vorba de GĂRÂNA. smile

[ Modificat: 04 Noiembrie 2007 08:50 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
synapse - 04 Noiembrie 2007 05:34 AM

scuzele mele nu am vrut sa ranesc pe nimeni…
iar eforturile tale nu sunt fara de rost…
promit sa invat a scrie cu diacritice…
smile

Nu jignești, glumeam. Este, într-adevăr, obositor să citești un eseu lung fără diacritice. Încearcă să citești tu ce scrie altul în felul ăsta și vei vedea că am dreptate. Dacă tot propui o rubrică literară, apăi frațicule fă-o literară, nu la bătaie de joc.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Io v-am mai spus - Romanian Programmers - cel mai bun keymap pentru cei care urăsc să nu mai aibă []\` disponibile la apăsarea unui singur buton. Măcar încercați. 2-3 zile o să tot închideți aplicații încercând să scrieți â (Alt-Q) da’ după aia vă obișnuiți.

Cât despre satul meu ... dacă este cineva care nu a trecut încă prin el și vrea să-i spun povești de groază să zică ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07
psergiu - 04 Noiembrie 2007 08:38 PM

Cât despre satul meu ... dacă este cineva care nu a trecut încă prin el și vrea să-i spun povești de groază să zică ...

Eu, eu… Grăunțele de porumb sfârâiesc deja!

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

Se răcesc!!! :p

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

slăbuț domnilor, slăbuț, nici o compunere, măi sa fie…
ori scrieți ori ma mut…
smile
o seară bună printre diacritice.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Despre București se spun multe…. și nu prea de bine. Despre bucureșteni și mai și..
Ce-i drept e aglomerat, e murdar pe alocuri, sunt în el destui cei cărora nu le mai ajungi cu prăjina la nas că deh… s-au născut în capitala! DAR…..
Are parcuri în care încă mai poți să respiri ceva aer curat. Și - culmea! - au mai dispărut din ele murdăriile. Nu întrutotul dar… suficient cât să poți face o plimbare fără să te ciocnești mereu de gunoaie.
Are Universitatea, Politehnica și multe, multe școli.
Are Muzeul Tehnic, Muzeul Țăranului Român (no pun intended), Muzeul de Istorie și multe alte asemenea “așezăminte”
Are și redacția de un’ ne scrie nenea Iaru despre cei Applecați de-acasă
Are întâlnire de macuseri unde m-am simțit bine de fiecare dată
Are Gara de Nord de unde poți pleca spre toate zările și unde pe vremuri stăteam cu orele privind la trenuri și lăsându-mi imaginația să călătorească.
Și are și destui oameni de treabă chiar dacă sunt mai retrași și implicit mai puțin vizibili decât cei ce atrag criticile (unele îndreptățite).
Nu suntem toți orgolioși, tupeiști sau cu nasul pe sus.
Nu suntem toți suporteri de fotbal.
Nu credem toți că fiind mai aproape de buricul târgului (sau al tării) suntem mai cu moț.

Sper să fi clătinat niște prejudecăți.
Regret că nu m-a chinuit inspirația mai mult și sper ca nu v-am chinuit pe voi prea mult smile

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

dupa ce schimba bordurile si pe strada mea, o sa va povestesc…
deocamdata au dublat stilpii de beton - cica aia vechi, expirasera…. asa ca acuma sunt si aia expirati, si aia noi - probabil sa nu se plictiseasca, i-au lasat cite 2 wink

1 din 2
1