Santa Rosa vs. tehnologia curenta (precedenta)?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

salutari tuturor…

Eu innebunesc!
Sunt pe cale de a-mi achizitiona primul MAC (va fi un MacBook) si am o mare problema: Merita oare noua tehnologie (Santa Rosa) sa mai stau 3-4 saptaman pe “naspa” pana ajunge si la noi in tara? Nu de alta… dar azi as putea sa-l comand pe cel nou si in cateva zile ar si ajunge (nu sunt din Bucuresti….)

ce naiba sa fac? nu mai am rabdare… dar in acelasi timp ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa stau, fiind vorba de o tehnologie mai noua….
Voi ce ziceti? ce se stie despre SR?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Eu zic ca merita. Intotdeauna este bine sa ai cea mai recenta tehnologie. Daca nu se stia nimic despre un model nou nu avea rost sa astepti dar asa stiind ca trebuie sa vina in cateva saptamani ar trebui sa astepti.

Placa video este o imbunatatire importanta la noile MacBook (x3100) dar si procesoarele ceva mai rapide. De asemenea parca Santa Rosa este mai eficienta dpdv energetic.

Ai putea cauta in perioada asta niste super oferte la modele “vechi” dar sa fie ceva mai mult de 1-200 lei.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Asteapta: cum spune si gorrocs, chipul grafic e mai bun, iar asta se simte cu atat mai mult la MacBook, care nu are placa video stand-alone. Pe langa asta, suporta 4GB de memorie (fata de 2GB la modelul vechi). In orice caz, nu lua varianta cu Combo, fiindca un eventual upgrade ulterior va fi costisitor.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

nuuuuuuuu :((

stie cumva cineva, daca cumpar din SUA sau spania.. imi trimit aia in romania? Exista vreo personalizare in limba tarii de unde se cumpara? (am pe cineva in spania, mi-ar putea cumpara si trimite…)
Garantia e valabila si in RO?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Malul indiguit al Dambovitei
Macuser din: 08.10.07

in spania cred ca sunt relativ aceleasi preturi, asa ca nu merita bataia de cap. cei de la istyle le vor aduce destul de repede, eu am senzatia ca ei nu le aduc prin IRIS, ci le iau cumva direct din franta sau alte tari cu praf putin.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
codemaster - 05 Noiembrie 2007 09:23 PM

salutari tuturor…

Eu innebunesc!
Sunt pe cale de a-mi achizitiona primul MAC (va fi un MacBook) si am o mare problema: Merita oare noua tehnologie (Santa Rosa) sa mai stau 3-4 saptaman pe “naspa” pana ajunge si la noi in tara? Nu de alta… dar azi as putea sa-l comand pe cel nou si in cateva zile ar si ajunge (nu sunt din Bucuresti….)

ce naiba sa fac? nu mai am rabdare… dar in acelasi timp ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa stau, fiind vorba de o tehnologie mai noua….
Voi ce ziceti? ce se stie despre SR?

http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Incepator-Ce_mac_sa_cumpar/

„Indiferent de mac-ul achiziționat sau care e în plan să fie achiziționat, există două abordări de principiu:
1. Îmi iau ultimul tip, dau un ban dar stau în față;
2. Nu are rost să iau ultimul model, oricum peste 3-4 luni apare un model și mai performant la același preț și mă zgârii pe ochi că m-am grăbit; mai bine aștept câteva luni și iau ceva încă (foarte) performant, dar la un preț cu 20–50% mai mic decât cel al ultimului model.
Prima abordare este specifică firmelor, unde nu se acceptă achiziții „la mâna a doua”; în plus, performanța poate fi decisivă într-o lume tot mai agresivă.
A doua abordare este tipică celui cu bani mai puțini, dar care – totuși – dorește performanțe peste medie.”

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

Asteapta !!!

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07

In alte tari se asteapta pe baza zvonurilor. In cazul tau, noul MacBook a aparut deja si va fi disponibill destul de curand si in RO. Daca rabdarea e la limita, ia avionul (sau autobuzul) pana la Zurich si cumpara-ti de acolo MacBookul pe care vrei sa ti-l aduca Mos Craciun, de Mos Nicolae, pe banii tai.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Sincer sa fiu, nu m-am asteptat la aceasta reactie din partea voastra… Ma gandeam ca imi veti spune ceva de genul:

“stai linistit, e cam tot acolo, diferenta de performanta va fi minima, e mai mult o chestie psihologia; sunt destui care inca folosesc G3 sau G4… de ce ai avea nevoie tu neaparat de ultima generatie de procesoare?”

Ma bucur ca mi-ati dat acest sfat pentru ca si eu vroiam sa astept… Dar in acelasi timp vroiam MacBook (alb, 2.16) si, cu multa incurajare poate m-as fi aruncat chiar azi - fara sa ma gandesc…
Cateva saptamani chiar nu e sfarsitul lumii… asta e! Va fi tot alb, dar 2.2 :D abia astept!!!!!! :D

Cattus Thraex: cu siguranta fac parte din prima categorie!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Parerea mea e ca e logic sa mai astepti putin.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
codemaster - 06 Noiembrie 2007 07:09 AM

Sincer sa fiu, nu m-am asteptat la aceasta reactie din partea voastra… Ma gandeam ca imi veti spune ceva de genul:

“stai linistit, e cam tot acolo, diferenta de performanta va fi minima, e mai mult o chestie psihologia; sunt destui care inca folosesc G3 sau G4… de ce ai avea nevoie tu neaparat de ultima generatie de procesoare?”

Ma bucur ca mi-ati dat acest sfat pentru ca si eu vroiam sa astept… Dar in acelasi timp vroiam MacBook (alb, 2.16) si, cu multa incurajare poate m-as fi aruncat chiar azi - fara sa ma gandesc…
Cateva saptamani chiar nu e sfarsitul lumii… asta e! Va fi tot alb, dar 2.2 :D abia astept!!!!!! :D

Cattus Thraex: cu siguranta fac parte din prima categorie!

Păi așteaptă atunci. Procesul este etern, ca atare mereu repetabil.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Atentie! Nu nu mai ca e cea mai noua tehnologie, dar e si DEFECTUOASA! Noile chipuri au o buba (nu se stie daca hard sau soft), asa ca sfatul meu e sa astepti pina se rezolva! Inca o data! Desi X3100 e (teoretic) mult imbunatatit la Vertex shaders (sau la ce mama naibii o fi), acum, Apple lucreaza la remediere problemei. Deci, rabdare si tutun, pina la sfirsitul lunii!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

aha, a postat cineva in alt thread ceva info legat de asta (http://www.hardmac.com/news/2007-11-02/#7408). Totusi, caut comunicat oficial de la Apple si nu gasesc nimic. Voi ati vazut ceva? Chiar ma intereseaza parerea lor despre aceasta problema si promisiunile pe care le fac legat de rezolvarea ei.