De obicei imi incarc MacBookul la priza din sufragerie (o tripla shuko) si de multe ori face o mica scanteie cand bag incarcatorul in priza . As vrea sa stiu daca e normal sau daca afecteaz cumva incarcatorul sau pe “micul alb”.
da, este normal. incearca sa-l bagi in priza cand nu este conectat cablul la laptop, poate face flama mai mica, sau sa-l bagi f rapid.
ps: eu nu scot niciodata din priza alimentatorul.
M-am gandit sa las alimentatorul in priza, dar mi-a fost teama sa nu influentez performantele astuia. Scuze pentru atatea “temeri” dar cand vine vorba de “ala micu” sunt over protective. Multumecs de sfat.
de obicei cand imi incarc un aparat (calculator, telefon, baterii etc) bag mai intai incarcatorul in priza si dupa aceea il conectez la calculator, telefon etc. Treaba asta va poate scuti bateria de eventule probleme legate de diferentele bruste de sarcina aparute la conectarea- deconectarea la 220v… desi curentul trece prin transformator/incarcator si n-ar trebui sa apara fluctuatii de tensiune la mufa de conectare
La fel si cand respectivele s-au incarcat, deconectez mai intai calculatorul de la incarcator si apoi scot incarcatorul din priza.
Nimic complicat doar o chestie de obisnuinta si prudenta.
in rest ma bazez pe transformatorul/incarcatorul Macului si n-am probleme nici cand il bag la 220v in masina in invertor.
De obicei imi incarc MacBookul la priza din sufragerie (o tripla shuko) si de multe ori face o mica scanteie cand bag incarcatorul in priza . As vrea sa stiu daca e normal sau daca afecteaz cumva incarcatorul sau pe “micul alb”.
M-am gandit sa las alimentatorul in priza, dar mi-a fost teama sa nu influentez performantele astuia. Scuze pentru atatea “temeri” dar cand vine vorba de “ala micu” sunt over protective. Multumecs de sfat.
Lasă-l, după ce încarcă se răcește singur, chiar dacă e caniculă afară.
Scânteia se întâmplă petru că atunci când îl bagi în priză se încarcă niște condensatori - e absolut normal.
Dacă îl lași în priză singurul dezavantaj este un consum constant pe undeva intre 1-3 Wh (înauntrul lui e o sursă în comutație; ca ea să funcționeze bine și fără sarcină este pus un mic consumator acolo doar ca să o protejeze, la care se adaugă și pierderile)