Mica scanteie la incarcator
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

De obicei imi incarc MacBookul la priza din sufragerie (o tripla shuko) si de multe ori face o mica scanteie cand bag incarcatorul in priza . As vrea sa stiu daca e normal sau daca afecteaz cumva incarcatorul sau pe “micul alb”. grrr

Semnătură 

 MacBook 2.16, iPod nano 3rd G, Nike+ kitt…and counting…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

da, este normal. incearca sa-l bagi in priza cand nu este conectat cablul la laptop, poate face flama mai mica, sau sa-l bagi f rapid.
ps: eu nu scot niciodata din priza alimentatorul.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

M-am gandit sa las alimentatorul in priza, dar mi-a fost teama sa nu influentez performantele astuia. Scuze pentru atatea “temeri” dar cand vine vorba de “ala micu” sunt over protective. Multumecs de sfat.

Semnătură 

 MacBook 2.16, iPod nano 3rd G, Nike+ kitt…and counting…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

si mie imi faci acea scanteie. indiferent daca am sau nu conectat cablul in laptop.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

si la mine face la fel, nici o grija

de obicei cand imi incarc un aparat (calculator, telefon, baterii etc)  bag mai intai incarcatorul in priza si dupa aceea il conectez la calculator, telefon etc.  Treaba asta va poate scuti bateria de eventule probleme legate de diferentele bruste de sarcina aparute la conectarea- deconectarea la 220v… desi curentul trece prin transformator/incarcator si n-ar trebui sa apara fluctuatii de tensiune la mufa de conectare
  La fel si cand respectivele s-au incarcat, deconectez mai intai calculatorul de la incarcator si apoi scot incarcatorul din priza.

Nimic complicat doar o chestie de obisnuinta si prudenta.

in rest ma bazez pe transformatorul/incarcatorul Macului si n-am probleme nici cand il bag la 220v in masina in invertor.

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

Daca nu ai ceva benzina pe aproape, nu te impacienta. Incarcatorul de la PB G4 si MacBook fac scantei si la mine.

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Xioux - 07 Noiembrie 2007 02:56 PM

De obicei imi incarc MacBookul la priza din sufragerie (o tripla shuko) si de multe ori face o mica scanteie cand bag incarcatorul in priza . As vrea sa stiu daca e normal sau daca afecteaz cumva incarcatorul sau pe “micul alb”. grrr

cît se poate de normal

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Xioux - 07 Noiembrie 2007 03:11 PM

M-am gandit sa las alimentatorul in priza, dar mi-a fost teama sa nu influentez performantele astuia. Scuze pentru atatea “temeri” dar cand vine vorba de “ala micu” sunt over protective. Multumecs de sfat.

Lasă-l, după ce încarcă se răcește singur, chiar dacă e caniculă afară.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Scânteia se întâmplă petru că atunci când îl bagi în priză se încarcă niște condensatori - e absolut normal.
Dacă îl lași în priză singurul dezavantaj este un consum constant pe undeva intre 1-3 Wh (înauntrul lui e o sursă în comutație; ca ea să funcționeze bine și fără sarcină este pus un mic consumator acolo doar ca să o protejeze, la care se adaugă și pierderile)