1 din 2
1
quark 7
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

mai greu, dar se misca….
oare va recupera terenul pierdut?

http://www.publish.com/slideshow/0,1206,pg=0&s=4004&a=160244,00.asp

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

pretul ma intereseaza intii wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Wow… looks yummy!!!

Situatia Quark XPress-ului in momentul actual este urmatoarea. In SUA, in mai 2005 detinea circa 80% din piata. Asta in conditiile in care suportul tehnic de la Quark a fost ani de zile “renumit” pentru modul defectuos prin care isi trata clientii. Dar oamenii care lucreaza cu XPress de multa vreme i-au invatat toate chichitele, smecheriile si bubele, astfel incat sunt in stare sa mentina un workflow lipsit de probleme. Cu alte cuvinte, faci o chestie in Quark si stii ca o s-o scoti la tipar la timp si fara emotii. Asta e tot ce conteaza atunci cand “time is money”.

Trecerea la Indesign este dificila pentru ca presupune schimbarea metodologiei de lucru, invatarea de trucuri si metode de troubleshooting noi. Toate astea costa timp si bani. In cazul firmelor mici mai merge, dar cei mari nu prea se inghesuie. Si totusi, Indesign are niste chestii care suna foarte tentant. Dar daca Quark 7 reuseste sa ajunga la nivelul Indesignului, atunci eu cred ca până si cei care mai au o mica intentie sa faca “switch”, ar renunta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

cind il scot pe piata???

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

daca ar reusi idd ss deschida fisiere de quark macar de la 5 in sus nu 4…ar fi ceva, in acelasi timp sa pastreze fisierul intreg!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

pai salvezi quark in 4 si ti-l pastreaza…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si daca ai 6 tre sa instalezi si 5 pt a face conversia de la 6 la si si de la 5 la 4…. nu am incercat…

in schimb nu stiu daca tine cont de toate linkurile, pozitionare samd…

asta dupa toate salvarile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

tine cont de tot…

si da, trebuie quark 5 / si mai trebuie sa te decizi daca lucrezi in quark si treci la versiuni superioare sau lucrezi in indesign…

nici corel/freehand/illustrator nu sunt asa de versatile, ce sa mai zici de quark si indesign?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

conversia nu este asa de placuta….
am incercat acum, si layerele nu le prea tine minte, pt ca 5 nu stie de layere, si ajung sa am un singur layer…
e cam greu
poate daca incepi ceva nou in idd da, dar conversia cine stie ce mai poate avea…nu am cautat tot sa vad ce s-a intamplat, dar faza cuy layerele a fost cam aiurea…

ps: folosesc la unele fisiere layere, da!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

incearca sa exporti un master, pe care sa-l ‘imbunatatesti’ in indesign

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.12.05

imi place la nebunie. ar fi super daca si pretul ar fi pe masura. eu lucrez cu qoarkul de 8 ani si sincer nu l-as schimba pe indesign. dar. am incercat si indesignul si sincer am fost placut surprins de cate stie sa faca. e un pic mai greoi la inceput, probabil si din cauza asemnarii cu pagemakerul dar e ok. m-am obisnuit. chestiile mai delicate le fac in indesign. daca va fi asa de tare cu il prezinta cred ca am sa renunt la indesign.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Si eu am fost “quarker” pana la oase. Acum cu Indesign CS2 nu stiu zau ce ar mai putea scoate Quark ca sa ma atraga iarasi.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am avut si eu niste probleme aseara cu niste fonturi ttf pe mac…. in indesign era parfum dar quark nici sa il tai nu vedea!

alta problema ca documentul care il aveam in q si voiam sa il editez era de win si folosea fonturile asteea de care am zis ttf… era facut in 6 deci conversie 5 apoi 4 si deschis cu idd ca si aici sa am o problema…inflow e demo nu poate afisa toate paginile cum sunt in quark…

deci iar problema… dupa cateva ore in care am incercat sa convertesc fontul si nu mi-a reusit pt ca nu mai facusem asta pana acum si nu stiam prea multe lucruri legate de fonturi (dar ma voi pune cu burta pe carte) am lasat-o balta si am inapoiat documentul…

ceva idei cand se intampla sa primesti ceva de win in q cu fonturi ttf? conversia pt idd nu e buna ca nu am de unde sa iau inflow, indata…? idei?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

problema e de fonturi, nu de document /  daca convertesti fonturile, ai rezolvat 90% din probleme - mai ramin mici ajustari ale textului de facut (mai fuge cite un rind, un cuvint trece pe rindul urmator, etc

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si o conversie buna cum o scot la capat? font lab e bun la ceva?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
szhoul - 13 Decembrie 2005 04:51 PM

am avut si eu niste probleme aseara cu niste fonturi ttf pe mac…. in indesign era parfum dar quark nici sa il tai nu vedea!

pai nu le vedea pt ca erau Unicode

1 din 2
1

calcul suprafete ››