1 din 2
1
Dezamagire iMac G5
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: BUCURESTI
Macuser din: 11.10.05

http://eshop.macsales.com/benchmark/results/step_4.cfm?gid=107&niids=51,44,49,31,28&iids=7363&tids=100&tids=129&tids=131&tids=133&tids=108
http://eshop.macsales.com/benchmark/results/step_4.cfm?gid=107&niids=51,44,49,31,28&iids=7363&tids=109&tids=128&tids=126

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
ANDRIES - 28 Ianuarie 2006 05:05 AM

http://eshop.macsales.com/benchmark/results/step_4.cfm?gid=107&niids=51,44,49,31,28&iids=7363&tids=100&tids=129&tids=131&tids=133&tids=108
http://eshop.macsales.com/benchmark/results/step_4.cfm?gid=107&niids=51,44,49,31,28&iids=7363&tids=109&tids=128&tids=126

deși nu mă prea interesează / impresionează numerele astea, macmini stă extrem de bine, nu mă așteptam.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

cum vine treaba asta la bootare? Lower is better

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București

cu cat timp stai mai putin cu atata e mai bine…pare logic

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Imi vine greu sa cred ca un Mac mini poate fi mai rapid decat un iMac G5. Ar contrazice toate “legile computerelor”. iMac-ul are hardware-ul mai rapid decat un Mac mini in absolut toate privintele. Sorry, dar e imposibil.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

la bootare macurile fac defragii, mentarea harddiscului
pentru a nu se acumula fregmente prea multe.
iMacurile avand harddiscurile mai mari cel putzin cu 60 de GB, vor aloca mai mult timp defragmentarii.
Asta se intampla doar daca atzi facut updateul de la 10.4.1 la 10.4.3 sau 10.4.4. versiunea 10.4.1 nu
avea inclusa defragmentarea la bootare.

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Timpul de boot la iMac-ul meu G5 (17”, 1,9 GHz) este de 21,36 secunde, masurate cu cronometrul, exact in conditiile specificate de ei. Adica, din momentul aparitiei logo-ului Apple pe fondul alb, pana la aparitia marului albastru in coltul din stanga sus a ecranului. De ce le-au dat lor 47 secunde la iMac G5 1,8 GHz, nu stiu.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cred ca astea-s teste cu hardu gol. la mine cu 11G liberi a stat 1 min fix sa booteze.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
.ral:cr - 30 Ianuarie 2006 07:22 PM

cred ca astea-s teste cu hardu gol. la mine cu 11G liberi a stat 1 min fix sa booteze.

Depinde si de cum il ingrijesti. Daca umbli macar o data pe luna si-i golesti cache-urile, daca faci un speed disk macar de doua ori pe an si-i mai rulezi maintenance-urile si permisiile, cit o fi el de hartanit, tot in 30” buteaza. P’orma, depinde si de memorie. Eu am 1 GB si tot mi se pare ca nu-i destul (iMac G5 20”)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

daca dai click pe macmini (este cu rosu) o sa vezi ca are 1 gb de ram…..la mine pe un macmini 1.25 cu 1 gb ram a dat 34.26
iar pe un powermac G4 MDD duall aceeasi frecventa (1.25 ghz) 1gb ram 10.4.4 a dat 17.70

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ce nu am gasit specificat acolo, este versiunea sistemului de operare. Conteaza si asta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

am facut test si pe un imac g4 800 mhz cu 512 mb ram si 10.3.9….....a facut boot in 32.23 secunde

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

despre ce cacheuri e vorba, ale safariului sau? singurul browser ca mi sa pus pata pe firefox
hardu e intradevar facut vraiste, o singura partitie, am vazut cu iDefrag si cum arata si :( , dar neavand serial l-am lasat asa fragmentat. speeddisk e deja instalalt? permisiunile la ce folosesc si cum se dau? si maintenance-urile?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

E vorba de cacheurile sistemului. Le cureti cu Onyx, Cocktail, Tiger (sau Panther) Cache Cleaner etc.
Despre fragmentare / defragmentare multe s-au zis. Parerea mea e ca cel mai bine ascultam de Apple, care nu recomanda defragmentarea. Sistemul se ocupa singur de defragmentare, in special al fisierelor mari, care ar pune cele mai mari probleme.
Permisiunile: fiecare fisier e caracterizat de niste atribute (cine l-a facut, cine poate sa-l modifice etc. - stie Sergiu mai multe smile ). Ca sa repari permisiunile: Disk Utility > click pe disc > Repair Disk Permissions. De facut in special inainte si dupa upgrade-urile majore (in principiu, cele care iti cer sa restartezi sistemul)
Maintenaceurile: rutine care sunt programate sa ruleze zilnic, saptamanal si lunar, la ore “mici” din noapte. Daca nu lasi Macul deschis non-stop, aceste rutine nu ruleaza. Onyx, Cocktail, Cache Cleaner si altele te lasa sa faci tu treaba asta.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Permissions repair complete
User differs on ./usr, should be 0, owner is 501
Group differs on ./usr, should be 0, group is 501
Owner and group corrected on ./usr
Permissions corrected on ./usr
User differs on ., should be 0, owner is 501
Group differs on ., should be 80, group is 501
Permissions differ on ., should be drwxrwxr-t , they are drwxr-xr-x
Owner and group corrected on .
Permissions corrected on .
The privileges have been verified or repaired on the selected volume

e de bine? acum iau si cache cleaner sa vad.

* primu restart a fost un esec, 1min 27 sec dar probabila incurcat si cardu cu poze care mi-a deschis iphoto.
imediat inca un restart si fantastic, 27 sec de cand a aparut maru si pana a aparut bara de sus.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
.ral:cr - 31 Ianuarie 2006 02:06 AM

Permissions repair complete
User differs on ./usr, should be 0, owner is 501
Group differs on ./usr, should be 0, group is 501
Owner and group corrected on ./usr
Permissions corrected on ./usr
User differs on ., should be 0, owner is 501
Group differs on ., should be 80, group is 501
Permissions differ on ., should be drwxrwxr-t , they are drwxr-xr-x
Owner and group corrected on .
Permissions corrected on .
The privileges have been verified or repaired on the selected volume

e de bine? acum iau si cache cleaner sa vad.

* primu restart a fost un esec, 1min 27 sec dar probabila incurcat si cardu cu poze care mi-a deschis iphoto.
imediat inca un restart si fantastic, 27 sec de cand a aparut maru si pana a aparut bara de sus.

Ei, asta a fost. Explicatia e ca, dupa ce s-a facut curatarea, sistemul isi reconstruieste parametriii (cache-urile). Asta dureaza.
Un alt factor e cantitatea de aplicatii incluse la lansare (login items). Cu cit mai putine, cu atit mai bine.

1 din 2
1