Asa e. Un mac fara login items e mult mai rapid si la butare, si la o prima utilizare. De aceea, eu imi fac un set de aplicatii care ma intereseaza (Butler, FontExplorer, Menu metters etc) pe care le startez mai tirziu. Paradoxal, desi actiunea nu e automatizata, macu’ e mai rapid. Dar si rapiditatea asta are o limita (la serviciu am un dual G4 1 Ghz si, sa fiu al naibii, nu mi-e rusine cu el!
Cit priveste Speed diskul (SINGURUL pe care il recomand e Drive Genius), eu procedez asa. Mai intii, verific totul si re-builduiesc cu DiskWarrior (unicul utilitar impecabil). Restartez de pe hard si introduc discul de Drive genius. Fac o curatenie exemplara cu Onyx sau Tiger(Panther) cache cleaner sau cu ce-o fi. Omor si kernel cache-ul, si font cache, si user cache, si virtual memory cache. Evident, imi cere restart. Restartez cu C apasat si execut Speed sau Defrag. apoi dau restart si gata. Astept un prim boot, care e lent, apoi dau restart si totul e la fel de bine ca la inceput. (poate mai bine). Dar nu recomand aceasta operatie (completa) decit cel mult o data pe an. Nu sterg si nu modific nimic pina nu am dificultati (si, chiar si atunci, mai intii umblu la permisiuni, apoi trebaluiesc cu Preferential Treatment). Nu reinstalez. O data am facut asta, din cauza unei timpenii. O regret si n-o doresc nimanui.