pai si pe okazii.ro exista un fel de rank al celor care tranzactioneaza. poate un banal thread cu informatii de genul “cutarica a cumparat de la cutarica, tranzactia s-a finalizat cu succesc, produsul arata si/sau merge conform anuntului/descrierii”
Catre adminii: Poate un stickey ceva in sectiunea vanzarii care figureaza ca “lista neagra” a tzepariilor ???
Uff… eu unul tare sunt pentru o lista, dar n-as vrea sa fiu nici judecator nici calau.
Un mesaj de genul: “X afirma ca Y a facut Z si sustine asta in topicul ABC” nu ar fi mai potrivit?
Îl cred pe Deceanu, un băiat tare simpatic, austriac care a învățat limba română și are o lucrare de doctorat despre istoria românilor, carte admirabilă și de citit de oricine din breaslă. Am băut și mîncat cu el undeva pe la Rosetti. Nu cred că ar fi declanșat vorba așa, să se afle în treabă.
Și eu mai am de recuperat, cum ziceam, 400 lei din 800 (nici nu mai calculez dobînda și daunele de întîrziere…) de la un flăcău din Tîrgoviște. Sper că e bine sănătos.
Se poate face un soi de buton de avertizare pt asemenea cazuri. Fără abuzuri, unii s-ar putea folosi de asta pt răzbunări și răfuieli.
pai avand in vedere ca produsele apple sint din ce in ce mai accesibile romanilor,unora le creste puterea de cumparare sau anumite produse se mai ieftinesc,rubrica de vanzari o sa fie mai incarcata.
ideea mea este sa procedam in stil “computergames” adica un trader rating vizibil doar la sectiunea vanzari,si acolo daca omul incheie o afacere cu cineva ii da un punct (pozitiv sau negativ) cu link direct la topicul unde a fost tranzactia.
punctele se cumuleaza si asa lumea isi face un “renume”,sub nick-ul fiecaruia sa apara 2 rubrici mici: rating pozitiv si negativ,vrei sa aflii de ce are omul negative intri acolo si vezi linkurile cu vanzari.
ar fi bine sa se poata pune in practica.
ma dau exemplu pe mine pentru cei care nu stiu cum functioneaza: http://forum.computergames.ro/42-vanzari-hardware/324026-cumpar-ddr2-so-dimm-2x1gb.html
intrati pe trader rating si vedeti ce-am cumparat si ce-am vandut cu comentariile de rigoare.
Multumesc!
un trader rating vizibil doar la sectiunea vanzari,si acolo daca omul incheie o afacere cu cineva ii da un punct (pozitiv sau negativ) cu link direct la topicul unde a fost tranzactia.
punctele se cumuleaza si asa lumea isi face un “renume”,sub nick-ul fiecaruia sa apara 2 rubrici mici: rating pozitiv si negativ
Un bun exemplu il da ebay , unde vanzatorul chiar solicita un raspuns de la cumparator , vital pentru pozitia lui ca vanzator
O varianta care protejeaza vanzatorul este expedierea coletui cu plata ramburs - beneficiarul nu primeste coletul pana nu il achita
In ce priveste gradul de multumire al beneficiarului e bine sa se asigure ca stie clar ce cumpara.Ei dar toate astea nu ajuta pe moment pe cei care au facut deja tranzactia , cu increderea care des se intampla sa-ti fie inselata….
cumperi ceva prin ramburs. ajunge produsul la usa. nu ti-l da nimeni pana nu il platesti. il platesti. il deschizi. produsul nu te satisface. te speli cu el pe cap. nici rambursul nu este perfect.
Bună idee asta cu rank-urile, după ce terminăm de făcut site-ul frumos prin 2008 și de completat Wiki-ul prin 2010 ne apucăm și de asta. Io zic că în 2013 e făcută.
Acum mai serios:
Deceanu - să te ajute D-Zeu să fie totul bine.
Bună idee asta cu rank-urile, după ce terminăm de făcut site-ul frumos prin 2008 și de completat Wiki-ul prin 2010 ne apucăm și de asta. Io zic că în 2013 e făcută.
Acum mai serios:
Deceanu - să te ajute D-Zeu să fie totul bine.
Acum sa nu fim negativisti Sergiule, cum ar fii sa lasatii si pe altii sa se implice si sa va ajute in dezvoltarea acestui forum intr-un mod constructiv ?
Ca doar suntem multii macuseri de aici care s-ar implica in dezvoltarea acestui forum cu cea mai mare placere…...
deceanu, eu intreb doar asa de curiozitate, cred ca se trage de la prea mult columbo
ai vreo dovada ca ai trimis coletu? probabil da, curierul. dar dopaia ce se intampla? a cui e randul, el sa dovedeasca ca a platit(putin cam imposibil, de ce ar pastra hartiile de la banca?), sau tu ca n-ai primit banii?
Pai e atat de simplu: scrieti articole pentru Wiki. De exemplu.
Da ai dreptate!
O sa incerc sa ma pun pe treaba pt a incerca de a usura munca si pt voi, stiu ca e frustrant cand se tot cere si cere dar nu se ofera nici un ajutor in schimb din partea celui care cere.
Totusi rog sa se ia in considerare mai serios si treaba ce am scris mai sus deoarece multi ar fii mai protejatii in viitor impotriva chestiilor de genul asta.
Intre timp sa ramanem “On topic” lasandul pe Deceanu sa isi rezolve problema.