Da, am dovada ca am trimis pachetul, cu adresa mea si a lui. Si bonul de la posta. Am si dovada ca a primit pachetul. Am e-mailurile lui. Nu e problema. Am fotocopiat totul si il trimit avocatului e la asugrare daca e cazul. Am si un martor care stie ca a primit laptopul si l-a vandut cu 300 Euro.
nu se astepta nenea sa se faca caz pentru o suma mica. acuma s-a belit si se va sterge la cap cu un dosar penal . ce tare :D!
Partea tristă în toată chestiunea asta este că acel flăcău, cine o fi, s-a frecat inițial pe mîini, zicîndu-și șmecheros: l-am păcălit pe austriac! Uite, prostu, îmi trimite macu pe încredere, ce-ar fi să nu-i mai dau banii? Și așa și făcu…
N-ai de unde să știi că nu mai apare. Cred că a cerut avans, problema e că s-a ales doar cu avansul. Fază de [cenzurat], nimic original / surprinzător. Singurul lucru frumos e dosarul penal.
Si daca s-ar face o lista neagra, pe forum, nu vad ce i-ar impiedica pe cei rau intentionati sa nu aiba mereu alta identitate. Ca vorb-aia, adrese de mail, poti avea ... slava Domnului… Adrese IP ... iarasi nu-i problema (servici, acasa, scoala,friends,etc).
Dar ma intreb o chestie…. cand se va duce austriacu’ nostru la politie.. ce-o sa scrie in declaratie… ‘mi se pare ca nu mi-a platit’? Asta mi s-a parut tare faza….
Din cate stiu eu, exista si varianta ramburs, cu posibilitatea de verificare a coletului.
Parerea mea, ca nu trebuie tolerat, ci mers pana in panzele albe. Pt 300 Euro, poate merita un dosar penal, ce zici Ovidiu?
Sa stiti ca Ovidiu mi-a scris ieri un mail trist: are tot feluri de probleme si nu are bani. I-am raspuns ca nu-mi trebuie banii neaparat acum, eventual plateste in Ianuarie. Cred ca totul e OK. Astept. E un act crestin, nu? Daca nu plateste deschid un nou thread atunci si ma duc la politie in mod sigur si iau masori juridice.
Of, deceanule… Dar pana acum de ce nu ti-a spus ca are probleme? Primul lucru pe care trebuia el sa-l faca era sa te roage sa-l mai amani cu banii.
Ma rog, tu stii mai bine. Chiar te rog sa ne spui cum s-a rezolvat.
Mai astept pana in Ianuarie. Am rabdare. Bineinteles va dau veste cum s-a rezolvat.
Noi Austrieci avem o alta mentalitate: Ne e prea lene sa ne certam, numai cand e strict necesar. Dar cand va fi cazul iau masori.
Aceasta inseamna si toleranta. Problema este ce tolerezi si cit timp tolerezi. Sa dea Dumnezeu sa se incheie onorabil toata aceasta poveste (in definitiv, o experienta suficient de negativa cu cineva din “tribul” romanesc). Personal doresc sa aud vesti bune, Christian!
nu prea e de penal pe leagea romana. cel mult ar putea fi incadrat la inselaciune, dar greu. de obicei politia evita sa se bage pe de-astea, afirmand ca este vorba de neexecutarea unei contraprestatii pe un contract civil. then again, eu nu sunt penalist…
iar daca e un contract civil, devine amuzant sa ne gandim ce lege e aplicabila. in lipsa unei stipulatii scrise exprese, se aplica 105/1992, caz in care legea aplicabila este cea austriaca, intrucat este legea prestatiei caracteristice in contract (intrucat Deceanu e cel care a instrainat obiectul).
si, cine stie, poate pe legea austriaca e de penal…