1 din 2
1
Sistem traducere simultana Bluetooth
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

O sa am nevoie peste cateva luni de un sistem de traducere simultana, pentru minim 30 persoane, maxim 50. Am folosit de vreo 2 ori din alea cu casti, wireless, dar recent am aflat ca sunt enorm de scumpe: chiria ar fi vreo 2000 eur pentru 3 zile.
Asa ca am inceput sa ma gandesc cum s-ar putea face.

Ideea care mi-a venit e sa folosesc casti bluetooth pentru participanti, iar traducatorul sa stea la un laptop (Mac sau nu) si sa traduca la microfonul acestiua.
Intrebarea e daca se pot imperechea atat de multe Bluetooth-uri cu un singur laptop si daca laptopul poate face fata atator casti (adica, se transmite OK semnalul la 50 de casti?). Raza de 10 metri ar fi suficienta, cred, dar se poate mari?
A doua intrebare e cat ar costa 50 de casti Bluetooth, nu fitoase, dar de o calitate decenta. Exista cumva si casti pentru ambele urechi?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Rugăm pe toți care vin la următoarea întâlnire Macuser din București să-și aducă toate căștile BlueTooth să încercăm. Cine știe un program care “ia” de pe microfon și “dă” pe mai multe ueșiri deodată ?
LineIn știe să dea dintr-un input într-un output.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Titan, Bucuresti
Macuser din: 13.10.06
psergiu - 08 Noiembrie 2007 04:45 PM

Rugăm pe toți care vin la următoarea întâlnire Macuser din București să-și aducă toate căștile BlueTooth să încercăm. Cine știe un program care “ia” de pe microfon și “dă” pe mai multe ueșiri deodată ?
LineIn știe să dea dintr-un input într-un output.

In OS X poti seta lejer cate out-put-uri vrei in audio-midi setup. Adica daca ai mai multe placi de sunet cu mai multe seturi de difuzoare, le poti ruta pe unele pe front, altele pe rear, etc. Banui ca merge si cu castile la fel.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
psergiu - 08 Noiembrie 2007 04:45 PM

Cine știe un program care “ia” de pe microfon și “dă” pe mai multe ueșiri deodată ? 

Nu cred ca trebuie mai multe iesiri. Daca se imperecheaza toate cele 50 de casti cu laptoapa, atunci ar trebui ca Bluetooth-ul laptoapei sa transmita pe acelasi canal catre cele 50 casti. Dar aici nu stiu: nu se calca pe picioare castile?

Buna ideea cu adusul castilor la intalnire!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures

Din experienta mea, nu poti imperechea pe Bluetooth mai mult de 1 singur audio output device. Eu am incercat pe Tiger (de Leopard nu ma apropii). Mi-e teama ca varianta propusa de tine nu ar merge.

In afara de asta, din cite stiu, coreaudio garanteaza (sau se straduieste sa o faca) o anumita largime de banda pentru Bluetooth Audio Devices, care se incadreaza cu brio in ceea ce poate un BT in mod normal, dar daca o imparti la 50, o sa se cam duca pe nisipuri. Mai ales ca pe BT nu se prea face time sharing asa frumos ca la TCP/IP, sa zicem.

Mai departe, BT e supus interferentelor. Daca ai 2-3 device-uri in aceeasi camera s-ar putea sa nu simti nimic, dar daca ai 50, cred ca toti participantii vor fi prea ocupati sa le reseteze din minut in minut ca sa mai poata asculta ceva.

Mai departe: ma intreb cum poti repartiza 50 de oameni intr-o sala astfel incit cel mai indepartat sa nu se afle niciodata la mai mult de 7-10 metri de emitatorul BT. (Poate daca-i pui in cerc.)

psergiu, emilrus: din cite stiu, castile BT nu sint vazute de OSX ca placi de sunet individuale. “Bluetooth Audio Device” e un virtual sound card, casca fiind doar o anexa, deci nu cred ca asociind 50 de casti (presupunind ca se poate) vei vedea 50 de placi de sunet / iesiri in Audio/Midi Setup. Dar presupunind ca le vei vedea, overhead-ul pentru coreaudio cred ca va fi imens, si nu as baga mina in foc ca un Mac “normal” ar duce asa ceva.

Si in ultimul rind, daca evenimentul tau dureaza mai mult de 2 ore sau 3, probabil ca o sa ai probleme mari cu bateriile. (Desi 50 de casti puse la incarcat reprezinta o imagine demna de fotografiat.)

Eu iti recomand casti cu cablu, prize fixe la fiecare loc, si un preamplificator inaintea lor.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Mda, nu suna bine…

O sa fim 50 de participanti, maxim. Poate nu toti o sa aiba nevoie de traducere. In plen o sa fim doar la inceput si la inchidere, in rest pe grupe mai mici, de vreo 15 persoane. O sa dureze 3 zile pline, deci de dimineata pana seara; cu pauze, evident, in care s-ar putea incarca jucariile.
Macar de-ar merge, dar din moment ce zici ca nu se pot imperechea…
A reusit cineva? Cine are mai mult de o casca BT, incearca sa le pair-uiasca?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures

Ah, ca sa nu vorbesc ca si o singura casca BT (dar nu dintr-asta noua, stereo, 2.0) iti da o calitate execrabila a sunetului. Iti face un cut pina la vreo 8 khz, de ai impresia ca vorbesti cu Marconi de pe lumea cealalta printr-un radio cu scintei. Daca vrei sa transmiti cod Morse hai ca merge… vocea se aude ca la telefon in 1980… muzica in niciun caz.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ei, nu muzica, dar nici Morse. Voce, traducere.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

du-te la teatrul bulandra, sau la national…
ei au asa ceva si cred ca poti inchiria de la ei / sau poate iti dau alta sugestie wink

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

O sa ma duc sa intreb.
Chestia e ca o sa am nevoie de astea si in Serbia. Mi-e sa nu fie probleme la granita daca e ditamai device-ul.

Si inca ceva: bine-inteles ca se poate sa fie mai multe laptoape. Cred ca mai mult de 5 nu au cum sa stea prin preajma traducatoarei. Deci ar fi perfect daca s-ar imperechea cate 10 BTuri de laptop.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
altero - 08 Noiembrie 2007 10:20 PM

O sa ma duc sa intreb.
Chestia e ca o sa am nevoie de astea si in Serbia. Mi-e sa nu fie probleme la granita daca e ditamai device-ul.

Si inca ceva: bine-inteles ca se poate sa fie mai multe laptoape. Cred ca mai mult de 5 nu au cum sa stea prin preajma traducatoarei. Deci ar fi perfect daca s-ar imperechea cate 10 BTuri de laptop.

Mi-ai deschis gustul inovației, cred că e ceva gen Enhancement Request (ER), îmi dai voie să o zic lu Apple? Există airport base station, eu nu am auzit de bluetooth base station! Tu ai avea nevoie de un ‘bluetooth base station’ la carfe să se contecteze toate căștile alea. Cred că problema cea mare aici este distanța, totuși, chiar dacă ar merge toate conectate la un singur lep. din testele mele, dacă mișc mobilul la 2-3 metri de mac, deja se întrerupe legătura.
Rămîn pe ER cu Bluetooth Base Station and organizing Conferences!

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti,Vanghelistan
Macuser din: 06.10.06

Dar de ce te complici cu solutia asta cand exista firme care inchiriaza echipamenta dedicate pentru traducere simultana?Eu lucrez la o firma care inchiriaza astfel de echipamenta(si videoproiectoare,sunet,lumini,karaoke si in general tot ce inseamna echipamente evenimente).Ti-as spune unde ma gasesti dar nu am voie sa fac reclama,so PM.
PS:costurile de inchiriere nu sunt asa uriase cum ai auzit(costurile de achizitie,insa,da)

Semnătură 

MBP Late 2016 2.9 Quadcore I7,AMD Radeon Pro,512 SSD
IPhone 7 128 Gb, IOS 10.1
Iphone 6 64 Gb, IOS 9.1.2
Iphone 5S
Iphone 4S
Ipad….
Aprilia Mojito

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Pai daca altero intreaba de ce sa nu zici. Zi! Pret, conditii, spune tot!

Intra peste 3 luni cineva si da un search… (de parca ar folosi cineva functia forumului), daca da cineva search gaseste si una dintre solutiile propuse, cea comerciala.

- reclamele către produse sau servicii comerciale sunt interzise în mesajele postate în acest forum.
Excepție o face secțiunea “RECLAME” unde este permisă postarea de threaduri pe aceasta temă. Sub incidența acestei reguli nu intră recomandările personale ale userilor, ca urmare a unor întrebari ale altor useri;

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

OK.Instalatia de traducere simultana are cateva componente:
-modulatorul de infrarosu,2 pupitre pt traducere,1 sau 2 radiatori de infrarosu dupa caz(pt 50 casti intr-un mediu in care nu e lumina naturala e suficient unul singur)-150 de euro fara tva
-cabina traducere simultana in care vor sta traducatorii pt a fi izolati fonic de zgomotul din sala si a nu fi auziti de cei din sala-60 euro fara tva
-si ajungem la casti si receptori care costa 2 euro fara tva per bucata
Un pachet pentru ce ai tu nevoie altero te va costa 260 euro fara tva/zi.De unde ai inteles tu ca te va costa 2000 de euro nu stiu.Astea sunt preturi valabile in Bucuresti.Pentru deplasari in afara Bucurestiului se platesc 0,35 eurocenti/km si diurna pentru 2 tehnicieni.

Semnătură 

Iphone 5S
Iphone 4S
Ipad….
Aprilia Mojito

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Si nu am vrut sa postez in sectiunea de reclame nici un anunt pentru ca nu cred ca asta este scopul acestui forum.Dar pentru viitor daca aveti intrebari referitoare la partea de manipulare,achizitionare,inchiriere echipamente audio,video,traducere simultana,nu ezitati sa cereti un sfat,sau o cotatie,eu cu asta ma ocup de 9 ani.

Semnătură 

Iphone 5S
Iphone 4S
Ipad….
Aprilia Mojito

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Cattus Thraex - 09 Noiembrie 2007 02:50 AM

Mi-ai deschis gustul inovației, cred că e ceva gen Enhancement Request (ER), îmi dai voie să o zic lu Apple?

Please, be my guest! Pe bune, poate iese de-o jucarică nouă.

1 din 2
1