Comportament ciudat - MacBook
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.11.06

Salut!

De cateva zile, MacBook-ul se comporta dubios. Sa detaliez:

1. Pictogramele apar aiurea, incurcate intre ele sau fiind pur si simplu albe (ex.: YahooMess are pictograma de la Firefox…si tot asa…)

2. Are momente in care e deschis, butonez si se inchid toate programele si ma duce pe desktop, ca si cum atunci l as fi deschis

3. Dupa ce instalez un prgram nou imi spune ca nu il poate deschide, ca este corupt… Dupa ce dau restart totul functioneaza okay.

As vrea sa stiu daca ati patit si voi din astea, daca e un semn de ceva…. - sper sa nu fie hardware…

Nu am recurs la metoda de reinstalare ca inca nu am tot ce e pe hard arhivat in alta parte.

In alta odine de idei pisica au invins tigrul… CD cu Tiger a fost zgariat accidental de pisica mea in timp ce exersa saltul de pe birou pe dulap, iar acum nu il poate citi…

Cam atat… Sper sa nu fie nimic prea serios, dar e oricum dubios.

Merci!

[ Modificat: 09 Noiembrie 2007 06:02 AM de Mars ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07

Nu am pățit nici unul din lucrurile enumerate de tine. Ai încercat cu Onyx?
Dacă faci rost de Tech Tool Pro DVD, bootează de pe el și rulează testele de hardware.

PS: Chestia cu pictogramele am pățit-o și eu, dar în Windows. sick

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Mars - 09 Noiembrie 2007 06:00 AM

Salut!

De cateva zile, MacBook-ul se comporta dubios. Sa detaliez:

1. Pictogramele apar aiurea, incurcate intre ele sau fiind pur si simplu albe (ex.: YahooMess are pictograma de la Firefox…si tot asa…)

Fă optimizare cu disk utility și/sau cu orice altceva care crezi că e compatibil cu sistemul de operare (dacă e Leo, ai grijă). Eu folosesc și MainMenu, pt chestiuni curente merge și cu Leo. Ți s-a corupt sistemul și tot ansamblul de pre-bindings. Dacă nu și nu, reinstalează.

2. Are momente in care e deschis, butonez si se inchid toate programele si ma duce pe desktop, ca si cum atunci l as fi deschis

3. Dupa ce instalez un prgram nou imi spune ca nu il poate deschide, ca este corupt… Dupa ce dau restart totul functioneaza okay.

As vrea sa stiu daca ati patit si voi din astea, daca e un semn de ceva…. - sper sa nu fie hardware…

Nu am recurs la metoda de reinstalare ca inca nu am tot ce e pe hard arhivat in alta parte.

In alta odine de idei pisica au invins tigrul… CD cu Tiger a fost zgariat accidental de pisica mea in timp ce exersa saltul de pe birou pe dulap, iar acum nu il poate citi…

Cam atat… Sper sa nu fie nimic prea serios, dar e oricum dubios.

Merci!

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai schimbat ceva de curind?
ai adaugat memorie? sau ai schimbat / adaugat un user?
fa-i un update si incearca repair preferences…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 06.05.07

Doamne fereste de ce ai patit matale… sa ne zici cum ai rezolvat! eu cred ca doar o reinstalare “pe curat” te mai rezolva!

Semnătură 

MacBook/13”/1.83GHz/2Gb/60Gb
iMac/20”/2.4Ghz/4Gb/350Gb

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 01.11.06

Multumesc pentru sugestii. Nu am schimbat nimic si nici useri nu am facut. Am fost surprins de cele intamplate… Zilele acestea nu am timp de butoneala, dar luni sper sa pot instala pe curat… Insa am si problema cu CD-ul zgariat de tiger. Va tin la curent.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Inainte de a instala din nou, imi permit a suta oara acelasi sfat:
Da jos de pe net applejack, http://applejack.sourceforge.net/#top . Citeste instructiunile. Instaleaza-l. Restarteaza in single user mode.
Scrie: applejack AUTO restart (sau reboot) si da-i return sau enter. Si, doar daca NU se rezolva asa, treci al reinstalare!