Borland C++ era un produs care functiona in MS-DOS si care se folosea in scoli prin anii ‘90. Acum firma Borland nici nu mai exista. Varianta pentru Windows functiona pe Windows 3.1 (cred ca la un moment dat se putea folosi si pe Windows ‘95), dar nu merge ca si cea in MS-DOS (cum probabil folosesc ei la scoala) decit intr-un fel de compatibility mode care probabil n-o sa-i fie acceptat la ore.
Faptul ca la scoala li se cere BC++ e o mare porcarie si profesorul ala ar trebui dat afara in suturi, dar nu despre asta e vorba pe forum.
Evident ca exista C++ pe Mac
ca si o gramada de alte limbaje, sau variante ale limbajului C. Dar programele facute in Borland C++ nu vor functiona (decit cele foarte simple) in compilatorul de pe Mac. Borland C++ e un compilator lipit de un IDE, adica un mediu integrat de dezvoltare, cu un editor de text si o gramada de alte chestii (la vremea lui a fost foarte bun, dar azi nu e decit o fosila). Pe Mac nu gasesti ceva de genul asta decit poate ca Xcode, dar asta depasteste cu muuult atit stiinta profesorilor de liceu, cit si a majoritatii elevilor.
Raspunsul scurt ar fi: ar putea fi posibil ca, folosind un emulator ca DOSbox (http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/23607) sa poata instala chiar Borland C++ pe Mac, dar n-am incercat asta si cred ca e o problema pur si simplu sa accesezi CD-ul din DOS (discheta nu ai pe Macmini). Daca cretinul de la scoala le cere Borland C++, cel mai bine e sa te duci la o groapa de gunoi si sa dezgropi un 486, Pentium 1… in stare de functionare. (Sau sa cauti pe cineva care vinde calculatoare foarte vechi.)