- A fost expoziție de ibook-rui și PB-uri; Sergiu a venit cu ceva super, un mac 68 k, așa cred după cum arăta, funcțional…
- am băut, am mîncat ceva, am vorovit…
- nimic concret despre asociație, despre prezident (înlocuitor de Alex retras) etc.
- întrebări (la mine) despre ș, ț, ă, cum e cu fonturile, cu Fontforge, cu keylayout-ul Romanian, cum e cu Unicode encoding etc. am făcut demo in situ, nu știu dacă am fost clar…
- atmosferă (din punctul meu de vedere) OK, plăcută... s-au spus bancuri (am spus și eu vreo 3-4 tinerei generații care nu știe bancurile anilor ’60-’80)
- nu s-a tras nici o concluzie, Dacu’ (parcă) a zis că asociația o s-o facă vreo 3-4 hotărîți pe asta, probabil din București…
- a venit lume nouă, e tot de bine… cineva a zis că nu-i place MAC OS, dar n-are încotro, așa îi cere firma!
- au venit 2 doamne / domnișoare, soția nu a mai apucat, a recuperat greva profilor, conform dnei directoare… d-na huk (parcă_ a mărturisit că e mai ușor cu un mac.
- circa 30 participanți, deloc rău, dar ceva mai puțin decît mai an…
- cineva întreabă: ce avantaj ar avea Asociația? răspund: nu știu ce avantaj ar avea, dar cert nu are nici un dezavantaj (ar costa vreo 100-150 RON, nu mai știu prețurile la notar + taxele la Min. Justiției)
Concluzii (le mele):
- pe site, lumea e mult mai deschisă, la vedere - discretă, fără idei, fără inițiative…
- ?
pt. mine, venit pt prima oară la o asemenea întalnire, pot spune ca a fost interesant.
la început a fost mai greu, dar pe urma a fost OK, o experiența interesantă....
sper să se repete….
cred ca nu a fost nici timp destul pentru vorbit, eu de exemplu dupa ce am mancat nu am mai stat mult…
timpul s-a scurs repede cand am avut destule intrebari si printre altele mai un softulet, conectare…dar pentru asta suntem aici, sa continuam discutia, nu?
cattus: erau 3 domnisoare, cel putin din unghiul meu si care tin sa le felicit pentru ca au venit!
Avand in vedere ca a fost prima oara cand v-am vazut live, a fost super ok. Sincer imi pare rau ca nu s-au discutat problemele (se pot numi probleme ?) legate de MUG… probabil din cauza mancarii intarziate
Expozitia de laptoape si file sharing-ul mi s-au parut cool (mai ales ca m-am ales cu un super joc pentru Mac. Merci Szhoul)
Legat de Asociatie. Eu am vorbit cu Cattus (probabil la mine se referea cu intrebarile despre avantaje, dar sunt convins ca mai toata lumea a intrebat asta), si chiar as fi dispus sa cotizez o anumita suma pe an. Chiar as simti ca am facut si eu ceva pentru Apple in Romania prin insignificativa suma depusa.
Epilog:
MacMeeting fu buna
Pizza fu buna
Atmosfera fu super degajata
Mi-a placut afisul cu vem de toate
Cum Fu nu suna cumva a Kung Fu ? :D sau mi se pare mie
OK, cu asociatia eu zic ca n-are nici un rost sa mai discutam. Cine are timp si chef sa se apuce de asa ceva, e liber s-o faca, si sa ne zica si noua.
Evident așa este. Totuși, legat direct sau indirect de asociație, mai sînt destule de vorovit:
- o oareșicare structură de organizare; un sediu (firește, undeva unde ne putem întîlni, fără să plătim chirie, o masă, un birou, cîteva scaune; poate fi și la mine la facultate, de ex… gratis… cafetierele tot gratis, se mai aduce cafea, că numai cu apă nu merge); poate mai sînt și alte locuri, mai frumos aranjate;
- un oareșicare demers pt sponsorizări + prețuri mai jos pt membri;
- ce ar trebui făcut pt a face site-ul și mai bun (problema moderatorilor, dacă ar fi cazul; un board pt prezentarea / trierea aplicațiilor utile; pagini de gen how-to-do-this? FAQ etc.); eu, de pildă, mă angajez să fac un soi de FAQ, răspunsuri la frecventele întrebări legate de fonturi, keylayout-uri, compatibilitate Mac-Win etc. (ceva e pe site la rubrica .RO, dar cam alandala)
- mai mulți au propus o cotizație, numai că asta se leagă de chestiunea asociației, altfel ce facem cu banii? bem bere o dată pe lună? ideea nu e deloc rea, să zicem 5 RON / lună x 300 membri x 12 luni nu e chiar nimic; dacă ar fi 10 RON / lună e dublu… dar ce facem cu suma asta? cine o administrează? am putea edita un manual pt începători, de ex. (poate fi postat și pe site, e mult mai ieftin și ușor actualizabil; de ex., propusul capitol privind . RO poate face parte din acest manual - cine ar mai participa? Sergiu cu comenzile Unix/Darwin - ce zici Sergiule?
- etc. (veniți cu propuneri, idei, sugestii)
Si cred ca o sectiune serioasa de Troubleshooting nu ar fi rea. Sunt chestii care se intampla frecvent. De ex. pana sa-mi iau mac-ul, cunosteam un programator care a lucrat in State pe Mac. I-a placut asa de mult ca a facut un dock pentru windows care face EXACT aceleasi lucruri ca binecunoscutul nostru dock.
Insa tipul era foarte nemultumit din cauza faptului ca Mac OS ii umplea hardul cu prostii. Am aflat din propria experienta ca acele prostii erau LOG-uri. Daca nu era Tudor, probabil nu foloseam ONYX ca sa le sterg si urma o formatare.
In concluzie.. sunt de parere ca aceste chestii importante ar trebui gestionate cumva la o rubrica de “Must have/do”. Cred ca o revista PDF ar fi super ok. Multumita lui Sergiu, am avut ocazia sa ma joc cu iWork… Pages e super misto pentru a realiza o astfel de revista.
sincer… m-as ocupa. Cred ca o sa ma mai joc un pic cu pages sa vad ce si cum, si o sa ii dau o incercare.
De curiozitate.. cam cate pagini ar trebui sa aibe ?
Nu neaparat numarul de pagini conteaza, ci posibilitatea de a scoate un numar cu o frecventa constanta. De obicei intentiile bune sfarsesc destul de repede, daca nu aduc si ceva satisfactii financiare, si aici se pune problema de o munca care ia ceva timp saptamanal… sau lunar, cum o fi.
sincer… m-as ocupa. Cred ca o sa ma mai joc un pic cu pages sa vad ce si cum, si o sa ii dau o incercare.
De curiozitate.. cam cate pagini ar trebui sa aibe ?
Păi cîte crezi că ar putea avea? Poate avea oricîte, de la una la sute de pagini, dar dacă ar fi un eBook, accesabil și citibil direct pe net, eventual cu versiune descărcabilă, eu zic că mai întîi să faci schema / schița revistei, apoi să cauți colaboratorii (bănuiesc faptul că nu vrei să o scrii singur); apoi frecvența - lunară, trimestrială?
După părerea mea, site-ul, așa cum e + unele perieri, joacă deja rol de revistă; dacă se vrea ceva special, atunci trebuie nițel gîndită structura.
Deci, fă-o și mai venim și noi cu idei, mai bune sau mai proaste, după inspirație.
eu ma gandeam la ceva cu 30 de pagini (maxim… ca e mult de munca) si diferiti colaboratori care sa acopere anumite sectiuni.
Apropo de profit. Eu i-am zis lui Cattus pe privat… am putea sa punem o opiune de “Order Prints” cum fac cei de la Apple, cu plata ramburs in care sa includem o cotizatie de 15-20% din pretul printarii.
Ma ofer sa fac o sectiune cu teste hardware, compatibilitati, incompatibilitati, retele, relatia cu windoze, nu toate deodata, evident cu ceva ajutor si din partea proprietarilor de mac. Nu mi-e rusine sa ma duc la MacGallery si sa le zic sa ma lase o ora sa testez produsul X. Dar in general ar fi adunarea de date din comunitate ca acolo sta puterea.
Mai pot face traduceri (engleza), testari programe noi, chichite atentie bug-uri, si mai pot citi manualele, help-ul si sectiunile FAQ si sa scot ce e interesant sau putin stiut…
P.S. “d-na huk” se numeste paulette pe acest forum sau Paula in restul zilei.