Screen Cleaner
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Voi stiti de asta?

Over time, your LCD or CRT monitor will gradually fade in brightness and contrast. This fading is inevitable, because the backlights for LCD screens eventually fade, and the photo-reactive substrate on CRT monitors eventually degrades.

ScreenCleaner Pro rectifies this situation by altering the gamma of your monitor to compensate for monitor degradation, so it will look as good as new. Don’t toss out that old monitor, just run ScreenCleaner Pro on it, and watch your old monitor gain a new life.

Simply let ScreenCleaner Pro run in the background, and it will automatically analyze your monitor’s gamma curve and relative luminescence. After enough calibration data has been collected, ScreenCleaner Pro will adjust your monitor to like-new condition.

The analyzation/calibration process can take up to 10 minutes, but you can work normally while ScreenCleaner Pro is analyzing your monitor; simply let it run in the background.

La PowerBookul meu a fost efectiv ca si cand ar fi sters ecranul de un praf gros! Un pic spookie cand apare carpa aia de sters… smile

Se poate lua de aici: ftp://ftp.ambrosiasw.com/pub/freebies/Screencleanerpro.dmg

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

creste luminozitatea, contrastul & gamma
cu ocazia asta scurteaza si ce viata a mai ramas in ecranul ala

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Sergiu are dreptate. Cu cat le cresti mai mult, cu atat busesti mai rau. Mai bine demontezi trapa de la laptop, si ii schimbi neoanele (a functionat pentru unchiul meu). Daca ii cresti constant cele teri caracteristici, la un moment dat or sa ajunga si ele la limita.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai, asa o fi, dar cand calibrezi monitorul, sau maresti luminozitatea ca sa vezi mai bine (ca s-a “prafuit”) , nu tot aia faci? Iar faptul ca o data si o data o sa moara, asta e clar. Dar pana atunci macar sa-l utilizez in conditii cat mai bune.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

HAHAHA, aproape te crezusem… am instalat, am vazut si am zis wow…
un prank grozav, ce mai. e bun de dat si la altii…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
altero - 29 Ianuarie 2006 09:02 PM

Pai, asa o fi, dar cand calibrezi monitorul, sau maresti luminozitatea ca sa vezi mai bine (ca s-a “prafuit”) , nu tot aia faci? Iar faptul ca o data si o data o sa moara, asta e clar. Dar pana atunci macar sa-l utilizez in conditii cat mai bune.

la o calibrare adevarata lunimozitatea se pune la circa 50%

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
altero - 29 Ianuarie 2006 09:02 PM

calibrarea monitorului se face în funcție de ceea ce lucrezi, nu ca să vezi mai ‘bine’ ci mai corect / astfel, un monitor calibrat pentru tipar, diferă mult de un monitor calibrat pentru editarea video și amîndouă nu au nimic în comun cu un monitor calibrat pentru cineva care face lucrări pentru web ///  dar astea sunt pentru cei obligați să lucreze după standarde, care urmăresc niste parametri - pentru home user, bineînțeses că poți face ajustările de culoare pe care le dorești wink

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ufff, voi, DTP-istii astia… smile Da, am folosit gresit termenul de “calibrare”, mai bine e “reglare”. Ideea era ca daca monitorul e obosit, nu mai e asa de luminos pe cat ar fi confortabil pt ochi, atunci ii cresti luminozitatea de la buton si tot il obosesti (asa cum se pare ca face si Screen Cleanerul asta).
Da’ inca odata, zic si eu, e doar ce banuiesc, ca nu ma pricep la chestiile astea. Am citit eu ca e mare lucrare sa calibrezi un monitor / imprimanta etc. Costa gramezi de bani sculele necesare.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

de asta se ocupă cei care fac prețurile… wink

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
altero - 30 Ianuarie 2006 06:55 PM

asa cum se pare ca face si Screen Cleanerul asta

grrr… tot mai incerci sa pacalesti macuseri??

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

da’ cu ce ii pacalesc? pe bune. eu am luat asta de pe torrent kickass, iar ftpul duce la ambrosia. ce ai vazut tu?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: away..
Macuser din: 12.10.05

am fost nevoit sa utilizez si eu.ramane asa sau dupa sleep/restart trebuie rulat din nou?ramane setarea ca atare sau trebuie rulat din nou programelul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

pai l-ai folosit sau nu?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: away..
Macuser din: 12.10.05

pai de abia l-am instalat,de mers merge,restart nu dau des.eram curios doar,eram aici pe forum,ceream o opinie.

Semnătură 

‹‹ Download filme in Safari      Nasol! ››