Problema GMail si grupuri (Google sau Yahoo)
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 03.09.06

Salut!

Am o problema de cand lumea cu adresa de la GMail. Initial am crezut ca asa se manifesta cu grupurile de pe Google Groups, dar de cand am incercat sa fac switch-ul complet la GMail, am observat aceeasi problema si cu cele de la Yahoo.

Pe scurt: de fiecare data cand trimit un email pe grupuri (ori Google ori Yahoo) email-ul nu mi se returneaza :( Nu vine inapoi sub nici o forma, nici in interfata web, nici prin POP3.

Mentionez ca sunt membru deplin cu adresa de GMail (ba chiar owner pe unele grupuri), ca pot posta (ceilalti primesc mesajele mele), pot primi (tot in afara de mesajele pe care le trimit eu). Am cautat si in folderul SPAM…

Sunt tare curios daca se mai intampla cuiva asa ceva sau daca ati gasit vreo solutie, pentru ca e foarte neplacut.

Semnătură 

MacBook Pro 7,1 Intel Core2 Duo 2,4GHz, 8Gb DDR3, 500 Gb WD Blue
iPad 3 32 Gb
iPhone 5 32 Gb, iPhone 3Gs 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

pai cand trimiti un mail, poate ar fi bine sa-ti pui propria adresa la CC

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

Mentionezi si Yahoo si d’aia indraznesc sa spun si parerea mea. Fac parte din cateva grupuri pe Yahoo si ori de cate ori trimit un mail la [groupname]@yahoo.com imi revine si mie mail-ul in inbox… Cu alte cuvinte, bot-ul de yahoo trimite mai departe tuturor membrilor acelui grup, inclusiv mie, chiar daca eu am postat acel mesaj. Nu stiu la google cum e, dar la Yahoo merge sigur.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

codemaster: esti subscris la grupuri Yahoo cu o adresa de email GMail? Daca da, de unde trimiti email-urile? Din interfata web sau prin SMTP?

mediaconvertor: email-urile trimise le am in Sent, problema nu se pune daca pot accesa sau nu ce am trimis, ci ma deranjeaza faptul ca nu primesc email-ul meu prin grup (atat pentru headere cat si ca si confirmare ca mesajul a ajuns pe grup). E stupid sa verific interfata grupului sa vad daca a ajuns.

Semnătură 

iPad 3 32 Gb

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

Sunt inscris cu o adresa de yahoo - la inceput aveam gmail dar nu mai tin minte cum se comporta. Mailurile le trimit cand cum, folosesc atat M$ Outlook 2003 cat si interfata web.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

codemaster: multumesc de raspuns, dar ma intereseaza daca cei care au cont la GMail patesc la fel, pentru ca atunci cand eram inscris cu o adresa de pe alt domeniu nu aveam nici o problema.

So, anyone care are GMail si e inscris pe niste grupuri de discutie? smile

Semnătură 

iPad 3 32 Gb

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Eu pățesc la fel cu adresa de gmail și grupuri de iahoi (nu am trimis la grupuri google), ADICĂ:
Trimit, mesajul ajunge OK la ceilalți dar nu și la mine. Conexiunea este SMTP/POP (adică nu din interfața web)
Mi se pare destul de firesc să se întâmple așa pentru a evita eventualele bucle de mail.
De ce? Pentru că dacă providerul tău de e-mail face REPLY la mailul de la grup cu un mesaj automat oarecare DAR pe care serverul yahoo nu îl interpretează ca mesaj de eroare atunci respectivul reply automat va ajunge la grup si iar la adresa ta de e-mail, se va da iar reply, va ajunge iar la grup, iar la tine, iar reply, iar…..
E limpede? wink

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

E foarte limpede, dar nu inteleg de ce face doar GMail asta, din moment ce nu exista nici o setare in interfata care sa permita un asemenea comportament.

Nu sunt total de acord cu tine, deoarece bucla respectiva s-ar crea in momentul in care Out-of-ofice reply-ul s-ar trimite la Yahoo!Groups, dar asa cum merge sistemul, mesajul este trimis direct celui care a postat pe grup, in cazul de fata mie, deci nu mai trece prin grup.

Cel putin stiu ca nu sunt singurul care pateste asa ceva… dar nu ma ajuta inca la nimic :(

Stie cineva o adresa de email de la support de la GMail? :D

Semnătură 

iPad 3 32 Gb

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Păi mă tem că nu face gmail asta ci chiar yahoo atunci când te înregistrezi cu adrese din afară. Dacă vrei cu tot dinadinsul o să și încerc, doar zi-mi un grup pe care să pot testa (adică să mă înscriu cu un cont creat doar pentru a încerca asta).
Iar la grupurile de yahoo, dacă eu dau reply în Eudora, merge la grup, nu le persoana. Dacă setez filtru cu autoreply în Eudora merge tot la grup nu la persoană (folosește headerul “Reply-To:” Poate e un bug în Eudora sau cine știe. Dar eu am avut problema asta cu un coleg care și-a setat un astfel de filtru și eu nu știam ce îmi omoară serverul de mail (făcea reply la mesajele de la un newslist, serverul zicea că nu are dreptul să trimită mesaj, făcea reply la mesaj, etc)
Așa încât mi se pare o politcă firească, și până la urmă atâta vreme cât nu se întoarce cu eroare de la iahoi e clar că mesajul respectiv a ajuns la grup.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Nu am folosit o adresa de Yahoo pentru a fi inscris pe grupuri de mai bine de 5 ani de zile, deci cu siguranta nu este vorba de Yahoo Mail vs GMail, ci de GMail in felul lui, pentru ca pe adresa veche de email nu am avut nici o problema.. ever!

Cat despre reply-to, da ai dreptate, dar depinde atat de setarile grupului cat si de modul in care programat auto-reply-ul (in functie de headerele From, Reply-To sau Sender).

Semnătură 

iPad 3 32 Gb

‹‹ Arme non-letale, azi      NOT FUN ››