zup: întâmplător tatăl copilului e coleg cu mine. Așa că nu fac acuze nefondate.
Și CMU sunt niște nenorociți. Acmu câțiva ani când lucram la o altă firmă și eram arondat la ei am fost la ORL acolo. Ziceau că am nuștiuce și absolut singura soluție e să fac o operație de îndreptare de sept (care costa o grămadă și doar ei puteau să o facă cică) și doar după aia pot sa mai îmi zică ce și cum, dacă nu vreau să fac operația, ei nu au ce să îmi mai facă, să revin când sunt hotărât cu operația. Alt doctor (de la stat) mi-a spus simplu - am polipi și se scot simplu, operația aia nu era deloc necesară.
zup: întâmplător tatăl copilului e coleg cu mine. Așa că nu fac acuze nefondate.
imi pare rau si nu vreau sa-mi imaginez prin ce trece, dar asta te face si mai subiectiv.
eu am o parere foarte proasta despre toti doctorii din romania, dar nu e obligatoriu sa fie si asa in cazul de fata. poate a fost o intamplare ca acel copil sa fie sensibil la substanta folosita pt anestezie. nu ma pricep, recunosc, dar nici stirista de la tv dornica de senzational nu se pricepe. nici reporterul si probabil ca nici parintele. astept o parere obiectiva pana sa pot face o acuzatie.
nu vreau sa intru intr-o polemica acum dar sunt frustrat de fiecare data cand vad cum se incearca manupularea la tv (sau orice alta sursa).
Nenorocirea e că, la fiecare intervenţie medicală, există un număr restrîns de reacţii adverse, necontrolate. Poate fi o medicaţie simplă (aspirină sau piramidon), un vaccin (celebrul vaccin pentru colul uterin), anestezie (cazul de faţă) sau intervenţii chirurgicale. Pînă şi o prişniţă poate produce sufocare, pînă şi un carmol poate ucide un om. Dacă astfel de evenimente nefericite se petrec, e rostul nostru să înţelegem împrejurările tragice. Ceea ce nu pot accepta e faptul că oamenii care ştiu despre ce e vorba (medicii, anesteziştii) nu şi-au luat TOATE măsurile de protecţie.
Doctoriţa care mi-a vaccinat copilul mi-a spus că există posibilitatea de 1 la 1.000.000 să-i producă un stop cardiac. Acum, judecaţi şi dumneavoastră ce a fost în sufletul meu. Ce-i drept, doctoriţa a stat cu inima cît un purice lîngă el, cu toate serurile pregătite şi, abia cînd a văzut că e ok, a plecat acasă.
Aici stă vinovăţia medicilor.
David mai făcuse alte RMN-uri, nu era primul. În cazul ăsta însă se pare că anestezista A FUGIT de la locul faptei după ce a văzut ce a făcut.
Sfaturile mele personale (nu ca reprezentant al firmei unde lucrez sau a macuser.ro, personale, ca să nu zică zup că manipulez), bazate pe ce am pățit eu și am auzit personal relatate ca întâmplate multor cunoscuți, sunt următoarele:
- Nu vă încredințați viața și sănătatea voastră și a celor dragi în mâinile angajaților CMU;
- Dacă firma la care lucrați are contract cu CMU, rugați-vă șefii să negocieze cu o altă firmă.
Toate anestezicele se testeaza în prealabil prin administrarea unor doze mici înainte de operație, pentru a vedea dacă există recții adverse. Aperent, asta nu s-a făcut…
E trist rau ce s-a intamplat. Evenimentul la anestezie nu are legatura cu medicii si nici nu se testeaza inainte nimic. Se monitorizeaza si se reactioneaza rapid. Si se pare ca acolo CMU-ul a gresit. Asa e cand centrele medicale sunt de fapt clinici de bube. Circula o “poanta” adevarata despre un astfel de centru privat care avea o rata a mortalitatii la proceduri de ZERO%. Explicatia era simpla. Aveau o salvare rapida si la primul semn de problema urcau pacientul si-l ușuiau spre Urgente. Acolo era pronuntat decedat.
eu stiam ca in romania se fac analize inainte sa iti dea anestezic. mie, inainte de fiecare operatie, mi-au luat sange, pipi, alea alea… nici acuma nu mi le-au dat inapoi
Toate anestezicele se testeaza în prealabil prin administrarea unor doze mici înainte de operație, pentru a vedea dacă există recții adverse. Aperent, asta nu s-a făcut…
Confirm. Dacă anestezia nu este locală sau parţială, ci totală, se face o pre-testare. Chiar şi cu acest procedeu, medicii sunt obligaţi să monitorizeze pacientul anesteziat pe toată perioada. Spun asta din experienţă personală la clinici private din România.
Dupa 2 come diabetice (2 nopti de 480 glicemie) induse de o medicatie cu Predinison (doza supraevaluata - mi s-a prescris 60mg fara alta medicatie pt scaderea efectelor secundare), come din care am fost trezit de colegi prin palme si chemat asistenta pt ca ma zbateam de dureri musculare, mi s-a spus simplu : “Ai diabet!”
Desi am subliniat ca medicatia e de vina, ca ii simt gustul pe limba deja… nu numai ca nu mi-au facut analize in privinta asta, dar NICI macar nu mi-au dat ceva sa imi scada glicemia !!!
Doctorul chirurg ce trebuia sa imi scoata un ganglion din plaman sa vada daca am sarcoidoza sau cancer, desi anestezistul a spus ca el nu semneaza pt mine, mai ales dupa cele 2 come, a insistat ca in 2 zile ma opereaza…
Anestezistul a venit din nou, si din nou , a spus ca el nu semneaza, ca am sa mor pe masa de operatie…
... la 5 minute a venit doctorul cu alt anestezist, care doar mi-a tras pupilele in jos si a zis ca sunt ok…. (primul anestezist mi-a facut un control de 20-30 de minute, din care multe erau pe parte de reflexe)
In concluzie?
Am spus ca plec la alt spital sa fac bronhoscopie (in Sfantul Ioan - ca acolo sunt macelarii, nu aveau asa ceva), si in scaun cu rotile (in acest stadiu m-au adus) m-am mutat in Spitalul Floreasca unde m-au pus pe picioare cu medicatie de inlaturare a prednisonului si pt scaderea glicemiei (gluco-...ceva).
Precizez ca desi mama s-a intors si a dat semnatura ca nu ma mai intorc pe propria raspundere, a iesit un scandal monstru: “Cum si-a permis sa faca asa ceva? Cum adica nu mai vine? Dar ce e aici hotel?”
De parca sunt obligat sa imi las viata pe mana lor…
Precizez ca in loc de 60mg Prednison, in al 4lea spital, Dr. Marius Nasta (fost Filaret - super doctori unii, mega-varza altii, depinde de noroc, eu am avut noroc, dar am vazut cazuri in care alti doctori erau aerieni si acolo, eu a fost la Conf.Prof.Dr. Florin Mihaltan) mi s-au dat 16mg, si cate 2 pastile de gluco-ceva… pt scaderea glicemiei, si de 2 ori pe zi mi se facea testul de glicemie….
In prezent, multumesc Domnului, am scapat.
Totul a plecat insa de la o tampita de doctorita (scuzati limbajul) care in 2 dec, la cererea mea (prin medic de familie nu aiurea) de a mi se face o radiografie pt ca ma durea rau mijlocul si tuseam, mi-a spus:
“Bah daca nu ai cazut din copac, sau nu te-a lovit cu masina, sau nu ti-ai rupt ceva, sa nu vii la mine…. du-te la reumatologie, si nu ma deranja aiurea! “
In noaptea de Craciun, dupa multe medicatii antibiotice si alte abureli luate de mine… m-am internat in Sfantul Ioan pt ca ma sufocam.
Medicul de garda, dupa o radiografie:
“De ce ai stat atat bah idiotule, ca in 2-3 zile mureai, ca iti ajungea raceala (mucus) in bronhii si nu mai putea sa te salveze nimeni, ca nu se mai putea face oxigenarea sub nici o forma…”
Multumesc Bunului Dumnezeu, ca sunt unul din cazurile norocoase, adica, am scapat cu viata din mana acestor oameni.
Totusi, nu pot acuza intreaga brasa.
Am intalnit doctori care au tipat la superiori ca sa obtina ceva in ajutorul pacientului, si sefa de asistenta care habar nu avea ca algocalminul administrat imi va provoca dureri cumplite datorita reactiei dintre sarea din algocalmin si prednisonul-tratament.
Au fost asistente care m-a tineau de mana si imi dadeau cu lingurita apa dupa operatie (ca nu anuntase cealalta asistenta familia ca tre sa stea cineva cu mine noaptea dupa operatie).
Au fost doctori, care pt gandul ca o operatie in plus inseamna spaga si comision (cred) in plus, nu s-au uitat ca eu nu puteam sa merg 2 metri…
Revenind la subiect, poate anestezicul, ca si prednisonul in cazul meu, in cantitate mare a avut acel efect devastator, si la o cantitate mica, nu a semnalat absolut nimic in neregula.
Sunt pățit și eu. Acum 8 ani mă chinuia ceva. Nu știam ce. Am fost pe la o grămadă de medici, toți punând diagnostice care mai de care mai aiuritoare (la unele îmi venea și mie să râd, deși nu eram într-o situație de râs); în plus, partea cea mai frumoasă a fost că absolut fiecare diagnostic pus era total diferit de celelalte, precedente.
Apoi am avut norocul să dau peste un medic sincer: “Nu știu ce ai. Dar facem o grămadă de teste și până la urmă tot tre’ să aflăm…” Și-am aflat. (Cel care mi-a stabilit apoi tratamentul a încercat să-mi bage pe gât niște medicamente care, în 2001, costau 320.000 de lei vechi pastila și aveam nevoie de 2 pastile pe zi… un calcul simplu dă aproape 20.000.000 lei vechi… în fine, stimabilul medic primea și el un comision din partea firmei farmaceutice.
Am avut apoi noroc de un alt medic, bătrân, total dezinteresat de bani, care a avut răbdare să-mi explice, mi-a dat ceva cărți să studiez și s-a purtat incredibil.
Toate astea nu s-au întâmplat într-o fundătură de țară, ci în Timișoara, un centru medical universitar de prestigiu. Nu spun că nu sunt medici buni în Timișoara - sunt, am avut norocul (sau ghinionul, depinde cum o privești) să am de-a face și cu profesioniști desăvârșiți (desigur, cam toți au acceptat atențiile în EUR). Însă viitorul nu sună deloc bine iar de văzut se vede și mai prost: medicii buni preferă să plece din țară. Personal, îmi doresc să fiu mereu sănătos tun, iar dacă nu se poate asta, să fiu destul de potent financiar încât să-mi permit să mă tratez dincolo, într-o țară civilizată.
Conform legii circulației motocicliștii ar trebui să meargă PE MIJLOCUL benzii de circulație și SA NU depășească printre benzi. În toată viața mea am văzut UN SINGUR motociclist făcând așa. Era un Harley cu număr străin. În rest - oglinzile date peste cap de toți zorro pe 2 roți. Dacă vor să fie văzuți, să-și ia un vehicol cu 4 roți sau să meargă regulamentar pe cel cu 2 roți pe care îl posedă.
Mai bine nici ca puteai s-o spui. Si ca sa zic si eu ceva on topic, acu’ vreo doua - trei luni eram cu sefu’ prin… trafic. Pe cheiu garlii (Dambovita, pt. nebucuresteni). Stateam. La un moment dat i se pare ca are pana pe stanga si deschide usa sa se uite. Ghiciti ce s-a intamplat! Un destept pe un scuter depasea coloana pe langa bordura. Ghinionul lui ca i s-a parut lu’ sefu’ ca are pana. Scuterul a ramas infipt in usa iar “Shmekeru’” a facut o tumba de toata frumusetea. Inutil sa mai spun cam ce si cat si-a luat
Conform legii, eu stiam ca trebuie sa mergi cat mai aproape de partea dreapta. Gresesc?
]
Conform legii, eu stiam ca trebuie sa mergi cat mai aproape de partea dreapta. Gresesc?
Nu greşeşti! Iar conducătorii auto şi pasagerii trebuie să se asigure înainte să deschidă portiera, nu poţi deschide portiera oriunde pentru a verifica dacă ai pană. Pentru a verifica urgent, te opreşti, pui avariile, pui triunghiul… etc!!
Cam veche discuţia pe care ai readus-o la suprafaţă totuşi