Salut . Ma gandesc pe aici ca s-ar putea sa fie si niste pasionati de fotografie. Am in prezent o minolta z3 zoom optic 12 X stabilizat , 4 MP .
Pasul urmator ar fi un DSLR si ma gandesc la in Nikkon D40 cu un obiectiv AF-S DX Zoom-Nikkor 17-55mm f/2.8G IF-ED (3.2x) si in timp si un AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED (11.1x) care ar fi deal pentru mine .. cred ca ar acoperi cam 99 % din tipul de fotografii care imi place sa le fac. Imi place sa merg la munte si sa fac tot felul de fotografii cu natura, de la macro pana la peisaje .
Multumesc si orice parere e binevenita .
Ai şi altă soluţie: mai duni nişte bănuţi şi iei măcar un D70 sau un Pentax K10D. Vezi şi pe la Olympusuri (tot DSLR), care au lentile bune.
Deşi, doar pentru foto în timpul liber merge şi un nonDSLR. Un prieten face macro cu un Canon S3IS, care lucrează foarte bine.
Sau Pentax K100D Super (Pentax are anti-shake pe body, ceea ce înseamnă că nu ai nevoie de obiective cu stabilizator de imagine).
Superzoomurile nu sunt prea bune. Singura excepție pe care o știu e Tamron 18-250.
Sncer sa iti spun am vazut si am facut fotografii si cu un D40 si cu un pentax 100D . Senzorul CCD de pe Nikon mi se pare mai bun clar la un ISO mai mare, de la ISO 400 pe Pentax arata aproape ca ca un ISO 1600 pe D40 , deci camera cam asta ramane. Dezavantajul vizibil ar fi ca nu are motoras pe body si AF merge doar cu obiective AF, AI. Pe mine nu ma deranjeaza f tare treaba asta. Sunt curios daca are cineva obiectivul tele mai sus mentionat sau a lucrat cu el .. din ce am citit e o surpriza placuta se pare .
eu sunt fan Canon, 30D din dotare isi merita malaiul. Am eu Tamron 18-200, e o porcarie dupa ce apune soarele. ziua e un all around chiar bun, dar seara…oha
Nu e nici de paisaje, nici de macro…pt alea ar tb 2 obiective diferite
eu folosesc 17-40 F4L ca un all around, atat a permis bugeetul
Am un Olympus E 500, are o optică foarte bună şi cea mai mare selecţie de obiective dintre cele mari (Olympus, Canon, Nikon). Excelent pentru foto în natură (WB Auto mai dă rateuri pe soare puternic, dar dacă e setat manual este excepţional). Pentax are optică foarte bună (poate cea mai bună), dar sistemul electronic nu se ridică la nivelul celorlalţi.
Pentru comparaţii, recenzii etc, vezi http://www.dpreview.com
stii bine.
sau poate prin selectie se referea la ceva gen din 2 obiective sa acopere toate gamele pe care canon le acopera in 10 obiective. la electronica si meniu olympus sigur se afla ultimul printre cele amintite de tine.
Am făcut teste cu Canon XT si XTi, respectiv Olympus E 500, în aceleaşi condiţii, Olympus a “ieşit” mai bine. Da, e vorba de numărul de obiective necesare pentru a acoperi o plajă cât mai largă de distanţe focale.
Nu știu cum e 400D, dar soră-mea are un Canon 350D pe care mi-e greu să-l recomand fată de Nikon D40, D70, sau Pentax K100D). Mă refer și la aparat, și la obiectivul standard. De la Canon nu aș cumpăra modele cu trei cifre. Mi-a plăcut 30D, altă mâncare de pește. De la Nikon mi-a plăcut cam tot. Eu am Pentax K10D (îmi plac lentilele lor fixe), al cărui senzor, într-adevăr, nu e mulțumitor pentru ISO >800 – în rest, e de vis.
Lumea DSLR-urilor mai de doamne ajuta se imparte in 2: Canon si Nikon. Restul incearca sa supravietuiasca. Daca cineva si-ar alege un aparat la care vrea cu timpul sa adauge obiective bune si accesori o va face probabil cu unul din cele 2 branduri. De ce? Foarte simplu. Doar cele 2 sunt in stare sa produca obiective superioare calitativ. Adica obiectivele alea de costa peste 1000 de coco unul. Tamron, Sigma, Olympus, Pentax au obiective decente dar nu pro. N-ai nevoie de astea, atunci iti poti lua orice. E ca la schi. Daca esti amator si acolo vrei sa ramani nu vei observa nici o diferenta intre o pereche de schiuri de competitie si una de inchiriat.
Canon da, Nikon poate dar niciodata oly, pentax. Poti fi multumit de ele, poti sa le iubesti, dar cand vei tine prima oara in mana un Canon FF cu tele L 2.8 pus pe el nu vei putea spune deca “wow”.
ps.
zoom-ul de ics ori nu are nici o legatura cu fotografia fiind o chestie de marketing. se foloseste asa numita distanta focala eventual factorul de crop raportat la dimensiunea filmului de 35 mm (sau a full frame-ului zilelor noastre digitale).
@ Gattopardo. Eu am un K100d si voiam sa te intreb daca un oarecare joc intre partile obiectivului (de kit) este normal, asta in cazul in care stii cu siguranta?