Dar se poate sa existe ceva diferente intre macbookurile pro ce se vand in Romania si sa zicem cele ce se vand in UK. Zic asta deoarece am trecut pe la noul magazin iStyle ce s-a deschis in Mallul Polus din Cluj-Napoca si cand i-am intrebat de optionale (procesor si hdd) au zis ceva de genu ca “fabrica pt. europa de est” nu produce modele cu “optionalele” mentionate.
Acuma și tu! Teoretic, nu ar trebui să fie diferențe, practic - or fi. Ce piață are Apple în România? Poate 3-4 %, a mai crescut un pic, dar – mai ales – prin ipod-uri. Ce mare business face Apple aici? Spre vax. Altceva înseamnă cînd ai o piață de circa 50 %, cum e Japonia, și ce piață! Măcar să ai 10 %, dar Europa fostă comunistă nu a ajuns acolo.
Ceea ce nu se gaseste pe site-ul romanesc, se poate aduce la comanda, dar nu stiu ce posibilitate exista pentru config. pe care o doresti-HDD 200; intreaba si vezi daca se poate sa iti aduca cu config. pe care o vrei .
[ Modificat: 19 Noiembrie 2007 05:42 PM de Astrus ]
Dar se poate sa existe ceva diferente intre macbookurile pro ce se vand in Romania si sa zicem cele ce se vand in UK. Zic asta deoarece am trecut pe la noul magazin iStyle ce s-a deschis in Mallul Polus din Cluj-Napoca si cand i-am intrebat de optionale (procesor si hdd) au zis ceva de genu ca “fabrica pt. europa de est” nu produce modele cu “optionalele” mentionate.
Probabil ca pentru Europa de Vest Macurile se exporta din China, iar pentru cea de Est, din Irlanda.
M-ar mira foarte tare daca ar exista asa ceva, “fabrica pentru Europa de est”! Insa daca a zis-o nihilul, o sti el ceva.
Eu mi-am comandat toate Macele la iStyle, asa cum am vrut (si am vrut chestii mai speciale). In afara de o luuuunga asteptare (care nu e din vina lor), nici o problema. Power Macul e facut in Irlanda.
Eu cred că dealerii din România preferă să-și vândă marfa de pe stoc, și nu se complică să comande Mac-uri customizate. Hai, o memorie în plus, un hard disc mai mare - astea mai merg, dar când e vorba de un procesor mai puternic, deja e altceva. Dacă clientul se răzgândește, magazinul rămâne cu un Mac foarte scump pe stoc, comandat și plătit în avans. Nu cred că-și asumă toți riscul ăsta.
Aduc la comanda cica ce vrei tu. Mi-au zis la tel sa ma uiti pe site-ul american ca aduc exact ce vreau eu de acolo. Insa daca tu deja astepti de 2 luni nu mai stiu ce sa zic. Mi se pare prea mult.
In alta ordine de idei, RAM chiar nu vad de ce as pune de la ei, e mult prea scump, mult mai bine cumperi si pui tu dupa… sau nu? :|