1 din 2
1
cine imi recomanda un mac portabil pentru productie muzicala?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 19.11.07

salutare…nu am folosit nici un mac pana acum…dar vreau sa incep ...ca altfel nu se mai poate smile  asa ca ii rog pe cei care lucreaza in productie muzicala,muzica elecronica de preferat, sau cel putin se pricep la necesitatile acestor programe profesionale..ce sa aleg? imi trebuie :
un mac portabil
-vreau sa aibe un display intre 15” sau 17 “- preferabil
-sa pot folosii programul reason/ cubase /fruity loops si celelalte programe profesionale de productie muzicala la maximul lor (cele care sunt compatibile cu mac ) 
-sa aibe procesor de cel putin 1,3 gh dar sa nu fie mai scump de 1000 -1300 de euro toata jucaria(ca altfel as fii ales un macbook sau macbook pro….dar de unde atatia bani… smile ?
-placa grafica nu ma intereseaza in mod deosebit pt ca nu sunt fan jocuri
-hard sa fie de cel putin 40 G
-placa de sunet ...nici asta nu ma intereseaza in mod special ca as vrea sa iau una profi externa de la E-MU

inca ceva important…sa se poata adauga eventual ceva memorie in plus…sau ce este necesar odata cu trecerea timpului si noile cerintze ale programelor de productie muzicala mentionate

daca aveti timp…dati-mi va rog cateva sfaturi…cateva modele intre care sa aleg..cu cateva specificatii la fiecare.
merci

[ Modificat: 19 Noiembrie 2007 06:10 AM de unit ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

poate te ajuta sa stii ce folosesc altii http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/6586/

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Păi cu 1311 euro poți lua din Elveția cel mai bun și mai frumos MacBook – negru. La apple.ro e cu 240 de euro mai mult.
Altfel, cred că eMac ar satisface cerințele minimale. Eu am luat unul de pe forum cu 7M RON, cu upgrade la DVDRW.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

model?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 24.10.07

doar o mica precizare:
Atentie mare, Fruity Loops nu ruleaza pe mac-uri. In schimb, ai un soft asemanator: ReCyle de la Propellerhead.

bafta!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
codemaster - 19 Noiembrie 2007 06:29 AM

doar o mica precizare:
Atentie mare, Fruity Loops nu ruleaza pe mac-uri. In schimb, ai un soft asemanator: ReCyle de la Propellerhead.

bafta!

merci..vad ca te pricepi…tu ce imi recomanzi?
smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

vrei sa-l folosesti pe scena sau vrei laptop pentru a produce muzica acasa?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
unit - 19 Noiembrie 2007 06:24 AM

model?

Singurul model, MacBook negru nu e decât unul.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

si acasa si pe scena….dar asta negru nu stiu ce model e sa il vad pe net cu specificatii si pret
merci

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dar unde te-ai uitat si n-ai vazut specificatii si pret?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu ai folosit niciodată Google?  red face
Acum, dacă tu vrei un Mac portabil cu display de 15” sau 17”, singurele opțiuni sunt MacBook Pro (nou) și PowerBook (second hand).

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Diferenta majora dintre cel alb si negru este culoarea si hard disk-ul (120 GB vs. 160 GB)
Preturile variaza, diferente de 1-2 milioane:

http://store.apple.ro/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/record?id=MB062zh/a sau http://www.marketonline.ro/calculatoare/notebook-laptop/apple/macbook-centrino-duo-216-ghz-alb/

Daca nu ai nevoie de HDD mare nu e neaparat necesar sa-l cumperi pe cel negru deoarce ambele vin cu acelasi procesor & ram (mai bine cumperi RAM, sa ai 2 GB, nu 1).
Iti recomand sa mai astepti 1-2 saptamani, in curand trebuie sa ajunga si in Romania noile MacBook-uri cu tehnologia SantaRosa (in cazul tau avantajele ar fi: procesor de 2.2 nu 2.16, FSB 800 nu 667 la RAM, suporta pana la 4 giga de ram - nu 2 ca cele de mai sus)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

sau intra pe http://www.google.ro si scrie “apple romania” (fara ghilimele) si vezi ce poti afla

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

merci tare

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

incerc sa gasesc poate un powerbook G4 de 1,67ghz 17”...sau ceva pe aici

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

Asigura-te ca exista versiuni PPC (PowerPC - care ruleaza excelent pe appleurile cu procesoare Gx, si mai putin ‘excelent’ pe proc.Intel wink ..)
ale soaftelor care te intereseaza…
Inca ceva: avantajul Intel este ca poti rula eventual Win cu ce soafte vrei! Chiar si virtualizat direct din osX

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

1 din 2
1