2 din 2
2
cine imi recomanda un mac portabil pentru productie muzicala?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Dr. Tr. Severin
Macuser din: 19.11.07
unit - 19 Noiembrie 2007 06:03 AM

salutare…nu am folosit nici un mac pana acum…dar vreau sa incep ...ca altfel nu se mai poate smile  asa ca ii rog pe cei care lucreaza in productie muzicala,muzica elecronica de preferat, sau cel putin se pricep la necesitatile acestor programe profesionale..ce sa aleg? imi trebuie :
un mac portabil
-vreau sa aibe un display intre 15” sau 17 “- preferabil
-sa pot folosii programul reason/ cubase /fruity loops si celelalte programe profesionale de productie muzicala la maximul lor (cele care sunt compatibile cu mac ) 
-sa aibe procesor de cel putin 1,3 gh dar sa nu fie mai scump de 1000 -1300 de euro toata jucaria(ca altfel as fii ales un macbook sau macbook pro….dar de unde atatia bani… smile ?
-placa grafica nu ma intereseaza in mod deosebit pt ca nu sunt fan jocuri
-hard sa fie de cel putin 40 G
-placa de sunet ...nici asta nu ma intereseaza in mod special ca as vrea sa iau una profi externa de la E-MU

inca ceva important…sa se poata adauga eventual ceva memorie in plus…sau ce este necesar odata cu trecerea timpului si noile cerintze ale programelor de productie muzicala mentionate

daca aveti timp…dati-mi va rog cateva sfaturi…cateva modele intre care sa aleg..cu cateva specificatii la fiecare.
merci

Cauta si INTREABA aici :

http://www.pro-audio.ro/index.php

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 20.03.07

Daca e pur pt “productie mobila” eu as zice un MBP, iar daca in mare parte ar fi intr-un studio ti-as recomanda un PowerMac G5. Depinde si cate vst-uri vrei sa folosesti simultan. Gandeste-te ca iti trebuie memorie ram cat mai multa cand folosesti multe vst-uri si in mod special la samplere. Cubase te va costa in jur de 750 EURO (versiunea 4), si atentie : Cubase 4 foloseste si recunoaste de la VST3 in sus, mai putin in jos (deci VST1 si VST2 nu ti le vede), plus ca nu ruleaza decat cu USB Protection Key, deci daca nu il cumperi nu il vei putea poti folosi (cum se putea pe windows:P). Singurul soft profesional cu care merita sa lucrezi pe mac este Logic (vezi ca a aparut Logic Pro 8, in pachetul Logic Studio 8) si costa aproape jumatate cat Cubase-ul. La placa de sunet ti-as propune sa te mai gandesti. Ti-as recomanda ceva de la RME Audio.

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 02.07.06

Eu in locul tau nu as investii intr-un laptop pentru asa ceva. Nu faci performanta in materie muzicala pe un laptop. Iti spun din experienta.

Semnătură 

I’m new here, please be nice.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
unit - 19 Noiembrie 2007 06:03 AM

salutare…nu am folosit nici un mac pana acum…dar vreau sa incep ...ca altfel nu se mai poate smile  asa ca ii rog pe cei care lucreaza in productie muzicala,muzica elecronica de preferat, sau cel putin se pricep la necesitatile acestor programe profesionale..ce sa aleg? imi trebuie :
un mac portabil
-vreau sa aibe un display intre 15” sau 17 “- preferabil
-sa pot folosii programul reason/ cubase /fruity loops si celelalte programe profesionale de productie muzicala la maximul lor (cele care sunt compatibile cu mac ) 
-sa aibe procesor de cel putin 1,3 gh dar sa nu fie mai scump de 1000 -1300 de euro toata jucaria(ca altfel as fii ales un macbook sau macbook pro….dar de unde atatia bani… smile ?
-placa grafica nu ma intereseaza in mod deosebit pt ca nu sunt fan jocuri
-hard sa fie de cel putin 40 G
-placa de sunet ...nici asta nu ma intereseaza in mod special ca as vrea sa iau una profi externa de la E-MU

inca ceva important…sa se poata adauga eventual ceva memorie in plus…sau ce este necesar odata cu trecerea timpului si noile cerintze ale programelor de productie muzicala mentionate

daca aveti timp…dati-mi va rog cateva sfaturi…cateva modele intre care sa aleg..cu cateva specificatii la fiecare.
merci

smile daca urmaresti rubrica vinzari, o sa ai de unde alege
tot acolo gasesti si specificatiile modelelor la care te hotarasti

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 20.03.07

total de acord cu eXist, ia-ti un powermac si baga cativa giga de ram pe el (cel putin vreo 3) smile

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

In orice caz, nu trebuie sa-ti pui problema ca la Windows adica sa ai cel mai rapid procesor din lume si cu cat mai multi RAMi. OS X-ul si softul scris pt acesta se comporta cu totul altfel (adica mai bine) decat orice Windows-eala. Problema ta principala ar trebui sa fie “ce faci” cu calculatorul pe care-l ai la dispozitie, nu “ce calculator ai”. Dpdv managerial s-ar putea sa nu fii productiv pe termen scurt, trebuie sa iei si asta in calcul - in sensul ca trecerea la MAC = investitie bani+timp.

Daca vrei ecran mare pentru munca in studio iti poti achizitiona un LCD extern pe care-l conectezi la laptop, iar’ pe scena banuiesc ca nu ai nevoie de ecran mare asa ca e ok un laptop….
Procesoarele G cu rami suficienti lucreaza foarte bine, pui pluginurile (toate cele necesare smile ) si ai toate sansele ca procesorul sa ramana sub 10-15% (poate mai poti face si rendering de movie simultan smile) )

Trebuie sa iei in calcul ca poate la un moment dat vrei sa folosesti expansion card-uri (UAD, de exemplu) ceea ce pe laptop nu poti. Personal, pana nu stii exact ce vrei si nu ai suficienti bani, iti recomand sa nu investesti foarte mult. Daca vrei neaparat mobilitate ia-ti PowerBook altfel ia-ti cu PowerMac (eventual second hand in ambele cazuri, dar cu multi rami). Binenteles, ideal ar fi cu procesor Intel… dar in momentul de fata INCA nu e atat de mare diferenta la calitate/viteza ca la pret.

Stiu, e cool sa ai Mac, dar trebuie sa fii sigur ca ai nevoie de el. De exemplu, Moga pana nu demult lucra in Sony Acid/Windows (care, hai sa recunoastem, nu e ProTools/Logic/Cubase)... si totusi…!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
codemaster - 19 Noiembrie 2007 07:19 PM

De exemplu, Moga pana nu demult lucra in Sony Acid/Windows (care, hai sa recunoastem, nu e ProTools/Logic/Cubase)... si totusi…!

si doar scoate niste piese muuult peste ringtonurile de la Nokia

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07
mediaconvertor - 19 Noiembrie 2007 08:11 PM
codemaster - 19 Noiembrie 2007 07:19 PM

De exemplu, Moga pana nu demult lucra in Sony Acid/Windows (care, hai sa recunoastem, nu e ProTools/Logic/Cubase)... si totusi…!

si doar scoate niste piese muuult peste ringtonurile de la Nokia

aici “noi” (consumatorii) suntem de vina… pt ca ne convine sa cumparam muzica de asemenea calitate. Hai sa recunoastem, omul de rand nu face diferenta intre muzica “de afara” si cea din romania… Piesele dintr-una din categoriile enumerate chiar suna, dar sunt oameni care nu-si dau seama sau nu sunt interesati de acest aspect… Strange dar adevarat….

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

Faza cu procesor cu “G” care ajunge numa la 10-15% nu tine. Sa nu uitam ca-i vorba de laptop si asta insamna clar G4. Io am asa ceva si mere, insa omu traba avertizat in legatura cu limitarile. In general is frecvent cu procesoru in blana (folosesc un G4 1,67GHz), mai ales ca sint destule synth-uri flamande. La pretu unui PB second ca al meu mai bine-ti iei un MacBook.

Atentie insa la placile EMU care abia daca or inceput sa aibe driveri de mac si nu tate. De asemenea Cubase spart pentru OS X n-o sa gasasti si o sa te afli in situatia de a invata Logicu (ceea ce nu poate fi un lucru rau, ba chiar dimpotriva, da asta-i numa parerea mea). Iar sub 1GB RAM nu o sa faci fata.

Succes.

2 din 2
2