1 din 3
1
Da’ cu un kil de cartofi schimbati ?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.10.05

Buna,

Vad ca e o moda ca la anunturile de vanzare sa tot apara oferte de schimburi cu cele mai ciudate lucruri. Chiar daca vanzatorul specifica faptul ca nu vrea schimburi sau insasi utilizarea sectiunii de “vanzare” si nu “schimburi”, propunerile de schimburi apar.

As ruga adminul sa stearga (eventual cu un mic ban—sper sa nu fie munca multa) toate propunerile de schimburi de la sectiunea vanzari.

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 24.10.07

Mno… smile ce sa mai si zici? Fierarul, sincer eu ma distrez la ce posturi apar uneori. Ca e un mesaj in plus? Asta e… life sucks. Cei intr-adevar interesati contacteaza direct vanzatorul si negociaza/stabilesc detaliile. Restul sunt doar vorbe goale si trebuie luate ca atare smile)

Eu propun sa se puna tot felul de intrebari (si cat mai multe), astfel, noi - cei care citim posturile - putem afla mai multe despre vanzator si valorile lui morale, caci cine stie - poate in viitor avem ocazia de a cumpara ceva de la el.

pentru cei in pana de idei sugerez urmatoarele pattern-uri:
- pe bune sau faci misto?
- salut!
- daca tot il/o dai gratis… poti sa-mi dai si ceva bani ca ti-l/ti-o iau eu?
- tu platest taxele postale!
- sunt interesat, te contactez prin private message [dar scriu si aici pe forum de ochii lumii, sa vada oamenii ca am un cuvant <greu> de spus]

Cei ce citesc printre randuri isi vor da seama si de pozitia mea fata de ce a propus fierarul smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

mda…
cine nu o sa citeasca regulamentul, isi ia laser si ban…
ca de-aia suntem in lumea apple = gindim altfel
smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 21 Noiembrie 2007 12:10 AM

mda…
ca de-aia suntem in lumea apple = gindim altfel
smile

da… dar ar trebui sa fie “altfel de gandire” naturala, nu impusa… :( Omului sa i sa para ceva firesc sa-si traiasca viata de [macuser.ro/forum]-ist conform regulamentului, nu sa simta presiuni sau restrictii :( Zis is za problem!
Totusi, cred ca nu e chiar atat de grava situatia… faptul ca revenim aici inseamna ca ne simtim bine in aceasta comunitate si asta conteaza cel mai mult! In rest, traiasca autoexcluderea si automutilarea, pentru cei ce doar atat pot!!!! :D

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Și uite de aia susțin în continuare ideea de a dezactiva toate comentariile de la mica publicitate. Pe lângă alea de acolo mai apar și aici. Înțeleg că lumea de pe margine vrea să caște gura la discuțiile și bârfele de pe piață, dar ar fi mai civilizat și mai ușor de administrat rubrica dacă toate întrebările, propunerile de schimb sau ironiile ar fi adresate numai prin mesaje private.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

daca s-ar dezactiva, tot ar exista propuneri si apoi ii ia mai mult timp vanzatorului sa anunte pe fiecare in parte ca s-a vandut(daca nu vrea sa-i lase in aer bineinteles), si nici nu evita posibilitatea de a primi in viitor mesaje pentru ca nimeni nu stie daca s-a vandut sau nu. am patit si eu pe un site sa primesc dupa 2 luni un mail, si am si dat mail cuiva tot dupa 2 luni de la oferta.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 21 Noiembrie 2007 12:43 AM

daca s-ar dezactiva, tot ar exista propuneri si apoi ii ia mai mult timp vanzatorului sa anunte pe fiecare in parte ca s-a vandut(daca nu vrea sa-i lase in aer bineinteles), si nici nu evita posibilitatea de a primi in viitor mesaje pentru ca nimeni nu stie daca s-a vandut sau nu. am patit si eu pe un site sa primesc dupa 2 luni un mail, si am si dat mail cuiva tot dupa 2 luni de la oferta.

Nu toată lumea are grija de a-și actualiza anunțul în cazul în care nu mai e valabil. Îl lasă acolo și uită de el, iar lumea poate să întrebe cât vrea pe forum. Dar, în momentul în care ar primi pe PM una, două sau zece întrebări legate de un anunț de-al lui care nu mai e valabil, cu siguranță va face un efort și-l va șterge.

EDIT: Cazul real la acest punct l-ai găsit singur, în anunțul ăla cu Mighty Mouse wink

La fel și cu cei care nu publică prețurile. Dacă vor fi frecați la cap în mod repetat pe PM cu întrebarea “cât costă?”, se vor sătura de răspuns fiecăruia în parte și vor scrie prețul pe forum.

[ Modificat: 21 Noiembrie 2007 01:46 AM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: The Hague, Netherlands
Macuser din: 28.12.06

Eu zic ca va cam plictisiti…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bine-ai venit în club!

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

first, dodge the laser (light amplification by stimulated emission of radiation - amplificare a luminii prin stimularea emisiunii radiaţiei)

[ Modificat: 21 Noiembrie 2007 03:57 AM de dracia ]
 Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

eu am primit pe pm o oferta de schimb pentru clamshell si am zis da. Nu ma gandisem ca l-as schimba cu ceva. Dar, intradevar, m-a enervat mult faza cu camera de la vanzari. Propuneti un paragraf pentru regulament!

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Propun eu - cine recidiveaza cu chestii stupide - ban permanent la reply/new post in sectiunea de “bazar” a froum-ului.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Mi se pare cel mai elegant sa faci o oferta de schimb pe PM,chiar daca oferi ceva ce nu intereseaza pe cel care vinde,iti va refuza oferta la fel de frumos cum ai formulat si tu si astfel se evita comentariile inutile de la rubrica vanzari.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05
DoT - 21 Noiembrie 2007 04:48 PM

Mi se pare cel mai elegant sa faci o oferta de schimb pe PM,chiar daca oferi ceva ce nu intereseaza pe cel care vinde,iti va refuza oferta la fel de frumos cum ai formulat si tu si astfel se evita comentariile inutile de la rubrica vanzari.

mad pare logic, dar logica nu intotdeauna este de partea noastra,

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Nu stiu daca e neaparat bine sa se dezactiveze comentariile. In mare parte prin acele comentarii poate unii si-ar exprima nemultumirea fata de produsul achizitionat/schimbat si astfel alti utilizatori ar fi indirect informati despre comportamentul vanzatorului. Nu stiu cat am fost de concis asa ca vin cu un exemplu:

codemaster vinde produsul “pachet de 01001 cutii de de cod omnidirectional biunivoc care corespunde normelor europene”
codenewbie cumpara de la codemaster produsul mentionat, insa constata cu stuopare ca produsul nu e ceea trebuia sa fie si nici calitativ nu corespunde (cu alte cuvinte: ia tzeapa). S-ar putea sa nu poata face nimic (nu mai da de vanzator, nu-l poate mangaia cu ranga, etc etc): astfel singura metoda de a “protesta” este de a scrie pe forum -> acolo unde a citit anuntul de vanzare -> “atentie mare, am luat o vrajeala criptata, abia acasa am reusit s-o de-criptez… aveti grija ce tranzactii faceti cu domnu’!”

Astfel, in viitor, toti ceilalti pot vedea si (daca e cazul) se pot feri de domnul individ zis si vanzator, sau contrar, au vazut 10 mesaje de “thank you” si abordeaza o tranzactie cu mai multa incredere. Asa merge si pe ebay/okazii, etc…

O observatie din partea mea: cred ca putini sunt cei care se obosesc sa dea 2-3 clickuri (+ sa aloce timpul necesar) pt a citi regulamentul pt sectiuni. Macar partile cele mai importante ar trebui cumva scoase in evidenta… Am sugestii pentru a modifica parti din forum (de exemplu sa apara fortat un mesaj cand esti in sectiunea X si apesi pe “new topic”; sau deasupra textbox-ului sa apara cu litere mari o parte(?) din regulament). Problema e… cine se gaseste sa faca asta? nu e ceva greu, e nevoie doar de timp.

psergiu: “- cine recidiveaza cu chestii stupide - ban permanent la reply/new post in sectiunea de “bazar” a froum-ului.”
E buna si ideea lui asta… dar poate deveni greu de manage-uit lista cu utilizatorii care incalca regulamentul…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
codemaster - 21 Noiembrie 2007 06:47 PM

E buna si ideea lui asta… dar poate deveni greu de manage-uit lista cu utilizatorii care incalca regulamentul…

mii de scuze, initial era “E buna si ideea lui psergiu” apoi am sters “psergiu” si am adaugat “asta”... -> trebuia sa iasa “e buna si ideea asta”... dar am uitat un cuvant acolo :(
psergiu sorry, voi incerca sa fiu mai atent alta data!

1 din 3
1

‹‹ Problema Automatic Login      Editare posturi ››