Cattus Thraex - 21 Noiembrie 2007 06:18 AM
Kwisatz - 21 Noiembrie 2007 05:32 AM
am un macbook care nu mai are unitate optica. Aveam windows pe el dar mare surpriza un virusache si sa dus. Problema mea e acum ca nu mai am cum sa instalez de pe cd din cauza lipsei unitatii optice. Am copiat fisierele de pe cd pe un hard portabil impreuna cu fisierele necesare pt incarcarea dosului(autoexec.bat etc). problema mea este ca nu reusesc sa fac sistemul sa buteze de pe acest hard. Am incercat cu fdisk-ul bsd-ului sa fac partita butabila dar tot nu merge. Disk utility o vede incontinuare nebutabila. Daca stie cineva cum se face smecheria asta va rog ajuta-ti-ma si pe mine ca sunt la mare ananghie.
Nu garantez, căci nu am probat, dar PRIMA condiție, esențială, este să ai discul extern formatat GUID PARTITION TABLE, care îl faci cu Disk Utility. Dacă nu e așa, nu face boot. Dacă nu e așa, prin acest proces de conversie de la Apple Partition Map sau de la RAW la GUID vei pierde ce ai pe disc, deci salvează tot ce ai și dup-aia treci la modificat partition table.
...
În altă ordine (sau dezordine) de idei, reține că instalarea unui alt sistem de operare pe mactel-uri nu pune mari probleme, merge relativ ușor, dar a face boot nu e chiar floare la ureche. Cel puțin, nu pt muritorii de rînd, cum sînt și eu. A instala al doilea sistem de operare, Windows, merge șnur cu Boot Camp (de aia a și fost făcut), adică musai o singură partiție inițială, apoi BC face partiția de Win, dup-aia pui Win etc. Dacă te abați de la asta, hm, nu e chiar simplu. Încearcă să forțezi sistemul să facă boot cu rEFIt (citește acolo cum se pune), ceea ce nu e garantat (e tot beta și acum).
Apple nu e prea interesat de tevatura asta, desigur, iar alții nu par a depune eforturi deosebite. Tot ce vrea Apple acum este să-i facă pe Win useri (ca să nu zic win loseri) să treacă la mac, prin etapa intermediară cu două sisteme pe același calculator.