vreau sa imi cumpar si eu un iphone din romania nou din magazin si am vazut ca sunt mai multe versiuni de iphone 1.0.2 , 1.1.1 , 1.1.2
poate sa imi spuna si mie cineva care e ce-a mai buna versiune si daca pretul difera?
de asemenea daca cumpar sa zicem versiunea 1.0.2 si celelalte versiuni sunt mai bune nu se poate face upgrade normal cum se face la sistemul osx pe net?
multumesc,
Uite o sa incec sa te ajut eu . Cred ca o sa fie un post ceva mai lung . Intii sa iti spun cum sta treaba cu iphonele asta , el este in momentul de fata comercializat doar in Statele Unite in Anglia si Germania , si cind il achizitionezi trebuie sa ai sau sa iti faci abonament pe doi ani la o anumita companie de telefonie mobila cu care apple a semnat un contract , iar acesta companie este diferita in functie de tara , deci daca vrei sa il folosesti altfel decit aceste conditii trebuie sa il deblcochezi pentru ca el este blocat sa mearga doar in reteaua acelei companii. In momentul in care il deblochezi , tu personal sau magazinul online din romania care ti-l vinde tie , automat ai pierdut garantia si suportul oferit de apple. Stiu ca magazinele care il vind aici iti vor spune ca iti ofera ei garantie dar totodata o sa te puna sa semnezi un contract , garantie, in care se precizeaza ca daca vei face update la firmware vei pierde acea garantie oferita de ei . Deci in momentul asta esti pe cont propiu si iti asumi niste riscuri . Acum sa vorbim un pic despre aceste firmware care sa zicem asa sint un fel de varianta de soft si nu numai. Acesta firmware este in permanent updatata de apple pentru : ca odata fiind un produs nou , este o oportunitate sa mai repare din bug-urile existente si semnalate iar pe de alta aparte cu aceste firmware introduc si lucruri noi sau le inbunateatesc pe cele existente . De exemplu ultima firmware 1.1.2 a aparut in urma faptului ca iphonu a inceput sa fie vindut si in alte tari decit america si atunci au trebuit sa suporte si alte limbi sau tastaturi decit cea americana care exista in acel moment , pe linga astea sint convins ca mai aduce si un plus de viteza si este mai stabil probabil . Evident ca aceste update-uri sint recomandate si le poti face in mod normal , dar cum iphonele tau deja a fost deblocat , deci i s-a modificat ceva in sistem , in modemul de GSM ca sa il poti folosi in alte conditii decit cele prevazute de apple cind vei face acel update vei avea surpriza ca iphonu sa nu mai functioneze. Nu spun ca nu exista posibilitati sa faci totusi si asa aceste update-uri dar nu asa pur si simplu cum faci cu os -ul tau pe net . Aici ai doua posibilitati : ori incepi sa citesti in diverse forumuri si nu numai de limba romana (iti recomand limba engleza) si diverse site-uri care se ocupa doar cu asa ceva, zi de zi, si incepi sa te prinzi despre ce este vorba si reusesti pina la urma sa te descurci de unul singur sau sa gasesti pe cineva sau vreo firma care sa faca asta in locul tau binenteles contra cost. Asta inseamna sa ai iphone in romania
Uite o sa incec sa te ajut eu . Cred ca o sa fie un post ceva mai lung .
[...]
Asta inseamna sa ai iphone in romania
Citez: „Asta inseamna sa ai iphone in romania”.
Corectez: ... și în alte țări unde, deocamdată, nu se vinde oficial, adică în aproape toate țările lumii, exceptînd 1. SUA, 2. Germania, 3. Marea Britanie. Deocamdată.
Gradual, lista se va mări, cu România p-acolo și ea.
Se poate trăi și fără iPhone.
eu sincer as prefera sa dau EUR 1,000 dar sa le sparg fata alora de la apple daca imi crapa. oricum cand vine in Romania voi fi primul care va notifica la Consiliul Concurentei limitarea liberei concurente pe piata telefoniei.
Citeam ca cei 1000 euro e super afacere. Iesi mai ieftin cu 183 de lire comparativ cu achizitionarea lui din UK cu cel mai mic plan tarifar si cu 400$ mai ieftin in acelasi conditii la achizitionarea din US. Deci dracul nu e asa negru, as zice chiar dimpotriva…;)
in dec vreau sa imi iau un iphone din franta, de la orange. stie cineva cumva daca vine cu sistemul de operare in fr si daca da, e complicat
sa il treci in engleza? trebuie reinstalare de soft? nu ma pricep, d-aia intreb,merci