As avea prea multe de zis, dar as fi off topic si mai bine trec peste.
Peste ce nu pot trece este: as fi curios sa aflu cum un ‘expert’ a ajuns la concluzia ca femeile nu pot da cu parerea despre impactul jocurilor asupra copiilor? Totodata as fi curios daca filmul a fost apreciat pentru calitatea imaginii sau pentru continutul prezentat. Adevarul e ca, intr-adevar, eu (dar cred ca si ceilalti) am dat cu presupusul… o parere umila, asa cum ne-a cerut Derek (“sunt curios voi cum priviti aceste lucruri”), fara sa avem pregatire profesionala in domeniu…
Comanescu Surdu-Radu, daca esti amabil, spune-ne si noua concluzia ta despre impactul jocurilor asupra copiilor… Dupa cum vezi, chiar ne intereseaza acest subiect - delicat, as spune. By the way, eu personal sunt interesat si de cum ai ajuns expert in domeniul “impactul jocurilor asupra copiilor”? No offence, dar poate sunt si eu expert in ceva si nu stiu.
Ocupatie: Regizor, scenarist, monteur, inginer de sunet
Cumva la ATF se face si psihologia copilului? psiho comportamentala? cognitiva? Ca numai asa cred ca esti expert. Sau maine o sa faci un film despre sistemul juridic si esti expert si in asta? OOOO si vad ca ai terminat Universitatea Media daca nu ma insel…..
si eternul cliseu pe care ti-l dedic
VIATA BATE FILMUL…. SAU… NU TE BATE GANDUL CUM TE…. in fine am uitat. E pe aici un doctor expert sa ma ajute ca pana domnul Comanescu o sa faca un film despre medicina si o sa fie expert si in asta o sa uit de ce-mi trebuie doctor.
Bafta in cariera cinematografica unde-ti doresc sa ajungi EXPERT.
P.S. daca binevoiesti sa pui si un link…. cu DOCUMENTARUL (sa nu-mi spui ca e un scurt metraj)
problema se pune totusi cati copii din ziua de azi mai ies afara sa joace un shotron sau un tara-tara-vrem-ocnasi sau un gardiana-10 sau un leapsa sau o (daaaaaaaa) fata-ascunselea.
aproape 70% din cei de 14-15 ani nici nu stiu cum se joaca asa ceva.
din ce in ce ne retragem in case si vom suferi de diverse boli inca necunoscute romanilor.
am avut o boala crunta care pe mine unul m-a tinut in spitale (4) cam 1 an de zile.
se numeste sarcoidoza si e ceva legat de sistemul imunitar. al meu a reactionat foarte violent in sensul ca datorita lucrului in spatiu inchis (aka studiouri neventilate) mi s-au umflat niste ganglioni in plamani (cum sunt cei de la gat - baza maxilarului) datorita oxigenului rarefiat in care lucram.
Copii nostrii vor avea probleme cu ochii de la monitoare, probleme cu auzul de la atatea casti (messengeru nu e mess fara mic si casti) probleme de respiratie de la camere fara lumina si cu oxigen rarefiat de tot mai incinsele surse de calculator, vom avea probleme de comunicare face2face ,ca la cat se minte pe net - (ca ea e fotomodel si el culturist - sau poate invers) vor fi inhibati si retrasi sau cine stie ce sociopati si obsedati (chiar am asistat la o discutie in autobuz - 2xpushti de max 14 ani “daca nu dai si la cioc nu e buna maaah tre sa faca tot tacamu’ ca in filmele alea de pe net”)
Din ce in ce nu ne mai uitam la o floare in sensul de a o mirosi si ai simti parfumul ci ne gandim direct “daca-i fac o poza ar sta bine pe desktopul meu..”)
Din ce in ce ne gandim ca prietenei i-ar sta bine de ziua ei cu un nou stick de 4gb (chiar eu am comis-o) in loc de o plimbare cu restaurant si flori…
pina la urma, depinde de parinti, nu de copii - ce jocuri si in ce spatii sa le joace
nu un copil are discernamintul necesar de a alege jocuri pe calculator, jocuri in aer liber, sport, etc…
se cheama educatie
pina la urma, depinde de parinti, nu de copii - ce jocuri si in ce spatii sa le joace
nu un copil are discernamintul necesar de a alege jocuri pe calculator, jocuri in aer liber, sport, etc…
se cheama educatie
Da… ai dreptate, cu conditia sa fie cine sa le ofere acea educatie. Din cate observ in jurul meu, cu siguranta nu o bona inchiriata ii ofera copilului educatie, cat despre parinti, dupa ce petrec 10-12 ore la servici, nu stiu cati mai au puterea de a-si educa copiii. Tot mai des se utilizeaza cliche-ul: Du-te la calculator… sau Du-te la televizor… obositi fiind pentru a le mai raspunde intrebarilor.
Si, din moment ce noi ne transformam incet, incet in dependenti de tehnia, cum am putea sa ne educam copiii. Din moment ce noi petrecem tot mai putin timp liber in aer liber, in natura facand miscare (unii nu se mai dezlipesc de masina - ar merge din baie pana in bucatarie cu masina) nu stiu cum am putea sa le deschidem copiilor nostri apetitul pentru miscare. Cati ati mai iesit cu copilul in parc cu rolele, sau cu bicicleta. Pana si o plimbare in parc (am vazut adeseori acest lucru) se face cu masina. Apoi, isi coboara odrasla din masina, ii dau jos bicicleta si incep sa se uite la ceas, grabiti si nelinistiti ca ami au atatea lucruri de facut. Si as putea continua cu astfel de exemple.
nu facem psihologia copilului , in schimb am facut 4 ani de pedagogie cu un profesor care a vazut toate sistemele de educatie din lume.
dar nu cred ca trebuie sa sti medicina sau psihologie ca sa iti dai seama de impactul jocurilo, sau in orice caz, cei care stiu asta nu inseamna ca stiu daca un copil a innebunit de la un joc sau de la un lucru complet diferit.
cat despre link, inca nu l-am pus pe net si am reticiente…
cat despre faza cu scurt metrajul nu stiu care e problema. ala e un reportaj facut la univ media anul 1… si acolo chiar se fac reportaje interesante nu documentare artistice “de arta” ... cu imaginea buna si cu subiectul varza si neinteresant.
si apropo, e facut pe vhs
Da… ai dreptate, cu conditia sa fie cine sa le ofere acea educatie. Din cate observ in jurul meu, cu siguranta nu o bona inchiriata ii ofera copilului educatie, cat despre parinti, dupa ce petrec 10-12 ore la servici, nu stiu cati mai au puterea de a-si educa copiii. Tot mai des se utilizeaza cliche-ul: Du-te la calculator… sau Du-te la televizor… obositi fiind pentru a le mai raspunde intrebarilor.
Si, din moment ce noi ne transformam incet, incet in dependenti de tehnia, cum am putea sa ne educam copiii. Din moment ce noi petrecem tot mai putin timp liber in aer liber, in natura facand miscare (unii nu se mai dezlipesc de masina - ar merge din baie pana in bucatarie cu masina) nu stiu cum am putea sa le deschidem copiilor nostri apetitul pentru miscare. Cati ati mai iesit cu copilul in parc cu rolele, sau cu bicicleta. Pana si o plimbare in parc (am vazut adeseori acest lucru) se face cu masina. Apoi, isi coboara odrasla din masina, ii dau jos bicicleta si incep sa se uite la ceas, grabiti si nelinistiti ca ami au atatea lucruri de facut. Si as putea continua cu astfel de exemple.
Din păcate arahnedea cam ai f.mare dreptate. Ne e însă greu să acceptăm că noi suntem de vină şi nu calculatoarele sau copii noştri.
Cam greu de răspuns sincer la intrebarea cu copii sau serviciul. Dar pe copii îşi permiţi să-i mai neglijezi, desigur tot mai des…
Din păcate arahnedea cam ai f.mare dreptate. Ne e însă greu să acceptăm că noi suntem de vină şi nu calculatoarele sau copii noştri.
Cam greu de răspuns sincer la intrebarea cu copii sau serviciul. Dar pe copii îşi permiţi să-i mai neglijezi, desigur tot mai des…
Hai sa fim seriosi…
cati din parintii de 34 de ani sa zic stiu ce se joaca in acest moment copiii lor?
ca daca ii intrebi de doom sau quake se uita ca la filme straine ...
Ar fi bine sa ii impui totusi un program de joaca pe calculator si un sport ceva sau o alta pasiune.
Macar o interdictie de full-time pc )
adica numai intre ora x si y poti sta pe calculator ...
si asa mai offtopic… ... ieri la coada la paine (ca era o baba cu lista si a stat 30 de inute cu ea) , 2 pusti de 13-14 ani:
“Bah daca mai vine Tudor peste mine cu Sebi… ... ma supar si vin si eu cu Mihai si Grasu si il sparg cu bataia”
(ma gandeam ce rau e omu)
“.... pai ce pana mea imi ia el toate skilurile si armele ca s-a unit cu Sebi! Am stat 5 nopti sa le fac….”
Adica ce bataie frate cu pumnii, ce fotbal, ceeee box….
Lineage inseamna jmekerie in 2007 !
(parca vad maine poimaine: “bah daca nu dai o bere… ...vin cu sebi si iti iau si sabia aia albastra!!!!!)