1 din 2
1
Configuratie Hardware de PC cat mai perfecta pentru OSX
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07

Buna

Deci am facut rost de o carcasa OLD STYLE de la un G3 ... si ce vreau sa fac ... vreau sa pun in acea carcasa componente normale de PC (categoric numai Intel pe cat posibil) ca sa pot rula OSX pe el ... cum s-ar zice vreau sa obtin o aproximatie de Mac fara sa cumpar un Mac de la Apple ... si iata ajung la intrebarea mea catre voi :

Care e configuratia ideala (hardware vorbim) sa poti rula un OSX sau LEO cat mai bine ?

Eu am gasit o lista de componente hardware ...

var. 10.5.0

sunt si pt variantele 10.4.9

voi ati testat ati facut asa ceva ... aveti o configuratie testata ?

Merci

[ Modificat: 25 Noiembrie 2007 04:17 AM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Nu e voie pe forumul ăsta. Google is your friend.  cool hmm

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

configuratia hardware de pc cat mai perfecta pentru osx este… un mac smile.

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Gattopardo - 25 Noiembrie 2007 04:29 AM

Adica de ce nu e voie ? smile

Adica se poate vorbi de memorii 3rd party

EX : Sticky: Memorii RAM 3rd party în mac-uri

si nu se poate vorbi de placi de baza sau procesoare 3rd party ?

absurd

interesul e sa ruleze pe cat mai multe PC-uri un sistem de operare apple smile ce frumos ar fi ca in viitor OS X Tiger / OS X Leopard sa ajunga sa fie achizitionat de oameni ca sa fie instalat pe orice PC ... si cine vrea super calitate si stabilitate apeleaza la varianta recomandata apple ... asa va ajunge dupa parerea mea apple sa se bata la aceeasi masa de la egal la egal cu micro$$$oft din punct de vedere al numarului de utilizatorilor ... parerea mea ... eu chiar as insista la Intell sa scoata tot ce scoate de la placi de baza / procesoare / placi video etc etc ... sa apara chiar pe cutie scris frumos ...

Tested & Working with Apple OS X Tiger & OS X Leopard

parerea mea

aoleks - 25 Noiembrie 2007 04:35 AM

configuratia hardware de pc cat mai perfecta pentru osx este… un mac smile.

Stiu asta ... am si iMac Intell ... dar nu ma lasa inima sa tin acea carcasa oldstyle de G3 goala ... si apple nu imi vinde placi de baza si procesoare separat smile ... deci daca vreau sa aduc acea carcasa de G3 la viata ... si cand zic la viata nu zic windoze ... zic OSX ... trebuie sa apelez la varianta asta ... poate intelegeti asta smile

[ Modificat: 25 Noiembrie 2007 04:58 AM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am facut o configuratie dupa cum zic aia in lista respectiva pt OS X Leopard :

PROCESOR

Procesor Intel Core2 Duo E6600 BOX BX80557E6600

Procesor Intel Core2 Duo E6750 BOX BX80557E6750

Asta pare interesant dar nu este in lista :
Procesor Intel Core2 Quad Q6600 BOX BX80562Q6600

MB

Placa de baza Intel BLKD915GAGL
aici la placa de baza ei zic asa :
Intel 915G Chipset
All working out of the box
yes - Fully working without patching

PROBLEMA - placa cica suporta doar Intel Pentium 4, Celeron D deci nu se pupa cu procesoarele ce placa sa iau oare de la Intel sa se pupe cu OS X si cu procesoarele ?

In rest memorie cat mai multa posibila max cat suporta MB si hdd cat incape si suporta MB ... si o sursa de 600W si totul e OK eu zic

Si asa am facut o varianta de Mac—- NERECOMANDATA APPLE—- mai ieftina smile macar carcasa e apple smile si asa va prinde viata carcasa mea oldstyle G3 smile

[ Modificat: 25 Noiembrie 2007 05:30 AM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

ideea este interesanta. anuta ce ai reusit. smile bafta.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07
LST - 25 Noiembrie 2007 04:43 AM
Gattopardo - 25 Noiembrie 2007 04:29 AM

Adica de ce nu e voie ? smile
Adica se poate vorbi de memorii 3rd party
EX : Sticky: Memorii RAM 3rd party în mac-uri
si nu se poate vorbi de placi de baza sau procesoare 3rd party ?
absurd

Hombre, nu eu am făcut acordul de licențiere al Mac OS X – acolo scrie că nu e voie. Memoriile, hardurile, unitățile optice, plăcile video sunt adăugiri autorizate. Din partea mea, multă baftă.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

OS X pentru PC este o versiune hacuita a Mac OS X si aia nu se prea poate discuta public.
Daca insa LST cere sfaturi despre componente pentru un computer pe care vrea sa si-l faca, nu vad de ce nu l-am ajuta (cine s-o pricepe).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da procesorul clar este asta am citit despre el e SUPER ... putere Quadro la un pret bun zic eu ... 900 ron ... celelalte variante de procesoare Quad sar deja la 3000 ron

Singura problema ce MB sa cumpar oare pentru el ? cred ca o sa iau cea mai buna placa de la ei care se pupa cu procul asta

minim 4G RAM - aici ma enerveaza nu stiu ce MB sa aleg ... important aici alegerea memoriilor ... sa se pupe cat mai bine cu MB

1 buc—- HDD Western Digital 36 GB (10000 rot/min)  - pentru OSX
1 buc—- HDD 500 GB (7200 rot/min) SATA2 - al doilea hdd

Eu zic ca iese ceva tare smile cum ar fi sa mearga Leopard-ul sau Tiger-ul pe aceasta configuratie de PC mai rapid si mai stabil decat pe iMacul de langa el smile

Deci clar ori fac un SuperPC pentru Windoze sau un Sistem destul de OK pentru OS X

smile

Sa vad ce iese ... saptamana asta ma apuc de el smile

Am si un monitor CRT - OldStyle tot de la apple primit odata cu carcasa dar e ceva bizar la el la display ... vezi atasament acel motion blur eu l-am pus repede in Photoshop apare la tot ce este pe display numai ca e alb/negru acel motion blur ... nu stiu de la ce o fi oare ? ii dau eu de cap il fac si pe el pana la urma smile

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 25 Noiembrie 2007 06:22 AM

OS X pentru PC este o versiune hacuita a Mac OS X si aia nu se prea poate discuta public.
Daca insa LST cere sfaturi despre componente pentru un computer pe care vrea sa si-l faca, nu vad de ce nu l-am ajuta (cine s-o pricepe).

AU -  eu nu am stiut ca varianta de OSX pentru PC e hakuita eu credeam ca acest lucru e posibil by default scuze chiar nu am stiut asta ... bizar ... tocmai apple care se lauda cu conceptul “libertate maxima” de fapt “libertate” americana smile nu-ti pune gratii de fier ci de laser sa nu le vezi smile...  cred ca ar trebui sa-i trimit un mail lui Steve Jobs smile ... sa-i atrag atentia ca e o prostie ce face din punct de vedere financiar smile ... ar trebui sa lase posibilitatea cum ziceam si mai sus fiecarui utilizator de Computer sa-si aleaga OS-ul fie el Linux Sun OSX Windows etc etc ... mi se pare o prostie ce face de ce sa nu urmaresti ca produsul tau sa fie pe “masa” tuturor fie ca vine ambalat in ambalajul Apple pt cei ce vor calitate adevarata (si in acest caz le oferi suport etc etc) sau fie ca vine la BULK smile (fara suport de la apple-alegerea clientului daca vrea sa cumpere / instaleze OSX pe o masina nerecomandata de apple) ca Windoze smile

EX : DELL - ei la fel ca Apple incearca sa vanda produse hardware de genul “recomandat Dell” diferenta e ca nu vand un OS al lor ... si scot bani doar din hardware pe cand Apple ar putea sa scoata bani si din hardware si din OS ... soferii pot cumpara aceeasi husa scumpa de piele de caprioara indiferent daca o pun pe scaunele uni BMW sau LOGAN e alegerea soferului/proprietarului ... e banul lui smile

Parerea Mea smile

[ Modificat: 25 Noiembrie 2007 06:45 AM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu sper din toata inima sa nu lase Mac OS X-ul la liber! S-a mai discutat asta.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 25 Noiembrie 2007 06:43 AM

DE ce ??? cu ce te influenteaza pe tine sau pe mine care avem MAC ... eu vreau calitate apple cumpar de la apple ... ce e mai mult de atat de discutat cineva care are hibrid sa intre pe forumuri de hibrid si acolo va avea suport nu pe un forum de apple

eu nu vad cu ce m-ar influenta pe mine

de asta eu intrerup aici discutia despre PLANUL MEU ... nu am ce cauta pe acest forum sa cer pareri sau sfaturi smile ... clar NU ?

Deci repet eu nu am stiut ca varianta de OSX pentru PC e o hakuiala eu credeam ca e acelasi kit numai ca merge instalat pe anumite configuratii de PC

Aici INCHEI ACEASTA DISCUTIE smile

MERCI LA TOTI

[ Modificat: 25 Noiembrie 2007 06:53 AM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Nu vreau sa fiu rau… dar “cat mai perfecta” nu va sare in ochi? smile

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Hai mai nevrozele, daca ar fi sa sara in ochi toate greselile, n-am mai avea ochi de mult. Mai inchidem ochii, deh…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05
altero - 25 Noiembrie 2007 03:56 PM

Hai mai nevrozele, daca ar fi sa sara in ochi toate greselile, n-am mai avea ochi de mult. Mai inchidem ochii, deh…

Era o remarca inocenta… smile

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
LST - 25 Noiembrie 2007 06:47 AM
altero - 25 Noiembrie 2007 06:43 AM

DE ce ??? cu ce te influenteaza pe tine sau pe mine care avem MAC ... eu vreau calitate apple cumpar de la apple ... ce e mai mult de atat de discutat cineva care are hibrid sa intre pe forumuri de hibrid si acolo va avea suport nu pe un forum de apple

eu nu vad cu ce m-ar influenta pe mine

de asta eu intrerup aici discutia despre PLANUL MEU ... nu am ce cauta pe acest forum sa cer pareri sau sfaturi smile ... clar NU ?

Deci repet eu nu am stiut ca varianta de OSX pentru PC e o hakuiala eu credeam ca e acelasi kit numai ca merge instalat pe anumite configuratii de PC

Aici INCHEI ACEASTA DISCUTIE smile

MERCI LA TOTI

Nu trebuie să te superi. Fii calm, vei avea mai multe șanse, te asigur.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

1 din 2
1