deci problema mea e simpla ... am vazut din ce in ce mai multa lume are iPhone ...aduse din diferite tari ... fiecare face upgrade de la o varianta la alta ... unii asculta muzica altii se uita la filme ... altii pe net ... OK ... operatiuni toate cu grija si atentie facute ... dar intrebarea mea este :
cat de util este ca organizer... aplicatii ... adica de ex fiecare are un domeniu de activitate ... eu de ex domeniul meu este tiparul ... si vreau daca achizitionez un iPhone sa pot utiliza niste aplicatii care le am deja pe iMac ... de ex am calculatoare de preturi pt tipar sunt in excel si convertite in .js ... pot sa le pun pe iPhone ... si cand un client imi solicita instant un pret sa deschid iphone deschid asa zisa aplicatie .js (pot sa fac un shorcut direct pe prima pagina/“desktop” cand apas pe ea sa imi deschida acel calculator de preturi) si fac calculele ... deci poate nu explic cum trebuie dar in baza iphone toti zic ca are OS X pe el ... deci pot sa folosesc pe el tot ce folosesc pe imacul meu ... logic ca nu instalez Photoshop -ul pe el ... dar daca vreau sa fac aplicatii simple utile pt mine am libertatea asta ?
Deci asta vreau sa stiu in afara de media este util ? ... pot sa customizez eu prima pagina cum vreau ? nu ma refer sa schimb iconuri si wallpapers ... nu ma intereseaza bursa =>dispare iconul nu ma intereseaza youtube=>dispare iconul si tot asa si in locul lor sa adaug altele ... aplicatii care le fac eu pentru domeniul meu de activitate ... cum am zis acele calculatoare de preturi ... si chiar mai avansat aplicatii care sa ma anunte termene de livrare / deadline-uri etc etc ... deci repet .app facute de mine sau pt mine de catre cineva la comanda mea ... asta ma intereseaza calitatile si libertatea de a fi si un ORGANIZER pe langa calitatile media
eu nu vreau sa iau acest iPhone doar pentru muzica (sa merg ca toti pustanii din zia de azi cu castile lipite de timpan ) sa ma uit toata ziua la fotografii (nu sunt fotograf nici amator nici profesionist sa impresionez lumea cu colectia mea de poze) nu sunt mare fan al utilizarii internetului pe telefon cu exceptia MAIL (doar in situatii extreme browsing)
Alta chestie care de mult ma gandesc la ea ... iPhone are bluetooth ... pot de ex sa am aplicatie de facturare/chitante ... cu baza de date cu clientii ... nu trebuie de fiecare data sa completez datele clientului e client vechi il selectez mi se deschide automat un formular de factura deja cu datele de facturare ale clientului completez ce am de completat si print ... de mult ma gandeam la asa ceva
Sper ca intelegeti unde bat ... utilitate din punct de vedere al afacerilor ... e util pentru un om care are nevoie de asa ceva de la un iPhone ? adica ma ajuta sa fac “bani” mai util il pot folosi sa imi elimin anumite operatiuni care necesita statul in fata unui calculator fie el desktop sau laptop ... stiti ... time its money
Multumesc si astept pareri ... sa stiu merita sa iau un iphone sau apelez la o alta marca de ORGANIZER cu clasicul Windows Mobile pe el ?
Nu vreau sa par a fi “the PC guy” din reclamele apple dar de asta am nevoie eu de la iPhone si fiind “apple fan” as vrea de la ei acest iphone nu un Windows Mobile
Deocamdata nu poti folosi aplicatii de Mac pe iPhone.
Daca zici ca sunt niste JSuri, poti sa le pui pe un server si sa le acesezi prin internet cu ajutorul Safari. De altfel, daca iti faci formulare in php poti sa faci ce vrei cu Safari.
Dar pentru astea iti trebuie acces la serverul tau, fie local prin wifi fie prin internet (EDGE) dar o sa te coste mult si o sa mearga incet.
Cica ar exista si programe care-ti fac iPheneul server de web, poate asa sa instalezi local anumite JSuri. Dar sa nu crezi ca e dublu click pe installer. Aici vorbim de conectari prin SSh, linii de comanda, etc. si nu shortcut-uri pe prima pagina.
iPhone e un OS X portabil, dar nu e inca un Mac portabil. Poate in februarie cand o sa apara SDK-ul, dar ma indoiesc ca o sa aiba multi capacitatea sa scrie programe pentru iPhone.
Poti sa customizezi prima pagina, si poti si sa ascunzi unele aplicatii, dar poti sa pui pe el doar aplicatii scrise pentru el. Cel mai frecvent utilizatori iau de pe net aplicatii simple facute de hackerii care stiu cum se scrie un asemenea program.
Deocamdata nu poti folosi aplicatii de Mac pe iPhone.
Daca zici ca sunt niste JSuri, poti sa le pui pe un server si sa le acesezi prin internet cu ajutorul Safari. De altfel, daca iti faci formulare in php poti sa faci ce vrei cu Safari.
Dar pentru astea iti trebuie acces la serverul tau, fie local prin wifi fie prin internet (EDGE) dar o sa te coste mult si o sa mearga incet.
Cica ar exista si programe care-ti fac iPheneul server de web, poate asa sa instalezi local anumite JSuri. Dar sa nu crezi ca e dublu click pe installer. Aici vorbim de conectari prin SSh, linii de comanda, etc. si nu shortcut-uri pe prima pagina.
iPhone e un OS X portabil, dar nu e inca un Mac portabil. Poate in februarie cand o sa apara SDK-ul, dar ma indoiesc ca o sa aiba multi capacitatea sa scrie programe pentru iPhone.
Poti sa customizezi prima pagina, si poti si sa ascunzi unele aplicatii, dar poti sa pui pe el doar aplicatii scrise pentru el. Cel mai frecvent utilizatori iau de pe net aplicatii simple facute de hackerii care stiu cum se scrie un asemenea program.
Mult succes!
OK deci e mort sa inteleg naspa ...
dar .js astea le poti rula cred ... adica daca pui pe iphone intr-un folder un html si dai open cu safari il deschide macar atat ?
daca da va deschide si acel .js ...
daca nu poti deschide si un .html de pe “hdd” iPhone ... apai atunci e naspa rau de rau
Deci mai astept pareri ...
Dar se pare ca daca vreau doar media mai bine iau un iPod Touch de 16G ... la 400 euro si daca vreau sa exagerez in media mai cumpar si scula asta ... myvu ... si pot sa zic ca am un Super Gadget pentru multimedia daca e sa-mi fac un cadou de craciun doar de distractie
pt afaceri cum zice si PC guy mai bine windows mobile
Pe iphone n-ai foldere, directoare sau fisiere. Pur si simplu cei de la Apple n-au vrut sa ai acces la sistemul de fisiere. Deci nu poti face foldere si nu poti salva pe el nici un fel de fisiere, fie ca le iei de net fie ca incerci sa le pui pur si simplu. Exista o modalitate de a transforma iphone-ul intr-un hdd dar nu inseamna ca il cuplezi la un alt calculator ca orice usb stick si vezi fisiere. Iti trebuie o aplicatie. Oricum, chiar daca ai pus fisiere pe el nu inseamna ca poti sa le vezi pe iphone, ca de rulat nici nu poate fi vorba. Pur si simplu nu are un browser de fisiere. Poti sa-ti crezi un fisier html cu ceva js prin el care sa faca calcule de pret si sa-l pui pe un server, dar va trebui sa ai acces la net ori de cate ori vrei sa-l accesezi.
[ Modificat: 25 Noiembrie 2007 07:46 PM de mr.fred ]
As vrea sa stiu daca si-a pus cineva vreodata problema cum e OSul de Nokia si cum lansezi local de pe el programe puse cu mana pe “HDDul” lui.
Nu si-au pus ca n-aveau de ce. Atata timp cat e Symbian poti copia pe ‘hddul’ lui programe si le poti rula. SDK-ul e public si oricine poate face programe. Nokia are un ‘installer’ cu care pui programele pe hddul lui…;)
Da ... m-am lamurit ... PACAT ... ca trebuie sa aplez la alte variante ... o sa cumpar iPhone cand va fi cu adevarat asa zis “OpenSurce” ... pana atunci imi iau copia lui fara GSM si ma multumesc cu un simplu gadget frumos
Iphoneul nu este nu smartphone cum isi imagineaza marea majoritate a oamenilor ci este un terminal media , muzica , internet , poze , chat , youtube , etc . Daca nu ai nevoie de asa ceva inseamna ca nu ai nevoie de iphone
iPhone ARE nucleu OSX (BSD Subsistem poate fii instalat usor prin Installer), tot prin Instaler: Apache cu module: PHP, Ruby, Perl, Python, TCL. Exista o aplicatie cu ajutorul careia poti sterge/rearanja aplicatii si creea/rearanja icoanele. (SpringBoardprefs parca).
Organizer: ai iCal portabil pe el!!!
BT printer: poate dor daca scoate Apple Din pacate, nu prea se intelege el nici cu toate HandsFree BT, d’apoi printere…
Utilitate folosita de mine: development in php, prezentat clientului aplicatia de pe iPhone (server Apache cu modul PHP, conectat remote la MySQL, pus iPhone in reteaua wireless locala), picat falca, primit banul
eh, asa mai merge…;)
dar daca tot nu ruleaza totul local (mysql remote) de ce ar prefera cineva sa ruleze php si apache local cand oricum trebuie sa te legi la un alt server… ma rog…