Azi mi-a fost dat să instalez cel mai repede și mai fără cusur linux mac ppc: Fedora. Merge pe un PB 1.67, repartiționat „din mers” cu Disk Utility în Leo.
Culmea este că acuma linxurile ppc sînt mai bine puse la punct ca acum 1-2 ani, cînd mac PPC nu se mai produce. Ciudat.
Azi mi-a fost dat să instalez cel mai repede și mai fără cusur linux mac ppc: Fedora. Merge pe un PB 1.67, repartiționat „din mers” cu Disk Utility în Leo.
Culmea este că acuma linxurile ppc sînt mai bine puse la punct ca acum 1-2 ani, cînd mac PPC nu se mai produce. Ciudat.
Pe un PB 1.67, am testat zilele astea Fedora 8, Yellow Dog 5 și SuSE 10.3. Fedora se comportă, de departe, cel mai bine.
salut. stai putin, vreau sa vad si eu. am dat pe net de adresa de unde sa iau pt intel, dar nu stiu exact ce sa iau si cum sa il pun.
1. partitie hdd
2. .....ce fisiere scriu unde
Nu m-am prins exact ce vrei să întrebi dar bănuiesc că:
1. Dacă ai nevoie de partiții separate și câte: da, se instalează pe o partiție separată. Ai nevoie de o partiție root și eventual o partiție swap. Dacă ai de la 1 GB RAM în sus nu prea ai, de fapt, nevoie de swap (mie mi-a mers brici și fără), dar dacă insiști, go ahead, nu strică. Partiția o poți lăsa HFS+ sau neformatată, oricum poți alege in timpul instalării în ce format să o folosești.
2 mă depășește :D. Dacă vroiai să întrebi ce cred eu că vroiai, unul din ISO-uri e suficient din câte țin minte, și poți instala pachetele prin FTP (sau cel puțin țin minte ca într-o vreme am făcut asta cu Fedora sau CentOS… nu mai știu exact, I’m the Debian bitch).
1. banuiam, nu stiam ce format insa. am peste 1 gb, deci fara swap
2. nu am gasit de downloadat acele .iso, am gasit pe nite ftp fisierele puse cap coada - acum aud ca exista - le caut mai bine
ubuntu de ex e usor de gasit .iso si merge. fedora chiar sunt curios sa il vad, cattus aici il lauda si vreau sa vada si ochiul meu
Sincer să fiu, n-am mai încercat Fedora de pe la Core 2, deci acum trei-patru ani cred. La momentul ăla mi-a făcut o impresie destul de proastă. Acum vreo doi ani m-am mai jucat cu CentOS și nu mi s-a îmbunătățit prea mult. Dar… de gustibus .
Cum am zis, partiția o poți lăsa neformatată, numai să existe. Dacă insiști sa o formatezi înainte, o poți face ext3. reiserfs e mai rapid dar nu știu de niciun driver pentru OS X, sau oricum, acum vreun an când am încercat ultima oară n-am găsit. Există în schimb cel puțin un driver pentru ext2 ( http://sourceforge.net/projects/ext2fsx/ daca nu ma înșel), care merge ok și cu ext3 (ext3 e de fapt, în esență, ext2 cu suport pentru journaling, plus încă două sau trei îmbunătățiri care nu afectează însă compatiblitatea). Nu știu dacă ext2fsx merge sub Leopard; sub Tiger a mers pe vechiul meu Hackintosh.
f((( nu am nici un dvd gol. maine te anunt cum e. incerc mai mult pt ca am si un laptop care sta degeaba pt ca nu are licenta de nimic si tb sa ii pun ceva.
probabil ca nu sunt prea mari diferente intre fedora de proc intel mac si intel pisi
merci
Între Fedora pe un intel Mac și un PiSi Intel nu e nicio diferență, sistemul e exact același. Sunt curios, și poate o să încerc săptămânile astea, până să intru în sesiune, cum se descurcă Linux cu dintele albastru de pe mini-ul meu.
iartatime cu intrebarile aceasta de incepator, dar vrau sa inteleg si eu cite ceva
Am inteles ca sunt tipologie de distro deja gata cu absolut totul sau aproape (ca mandriva free pentru PC de ex.) si cele care cer inca multe aplicatii mai tirziu de pe net (ca si ubuntu, depilde).
I-mi inchipui ca debian (care nici o data am incercato) care sa “intinde” pe patru DVD face parte de felul intii, dar Fedora 8 din felul al doile, e corect sau nu? Intrebarea o fac din faptul ca in moldova, de luna viitoare, o sa am internet nelimitat la unite, dar viteza o sa fie numai de 153 Kbps MAXIMAL, si am nevoie de un OS de tip “complect sau aproape” ca sa nu imbatrinesc descarcind si instalind aplicatii…
Confirmati deductiile mele sau trebuie sa invat sa gindesc mai putin?