4 din 4
4
Televiziune High Definition pe Mac
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.10.05

Parca ziceai ca nu ai de unde lua programe HDTV. 
Toate programele HDTV sunt experimentale si inca gratuite.
Daca mai scobesti un pic netul vezi si cate sunt MPEG2, azi nu maine.
Nu-mi place nihilismul si nici mancatoria asta, cu care pe care.
Daca tot le stii asa bine eu ma retrag.
Aici vad ca tu centrezi tu dai cu capul.

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

adipet - please nu te supara pe Tudor care se entuziasmeaza usor la orice tehnologie noua si face copypaste din toate articolele de pe net smile - mai stai cu noi ca avem nevoie de expertiza ta smile
mai bine Tudor si adipet spuneti ce ar trebui sa imi cumpar eu ca sa pot vedea HDTV pe al meu macmini de 1.25Ghz cu monitor CRT din secolul trecut de 19” care tine max 1600x1200.
Multumesc si nu va bashicati unu pe altu (si pe mine) ca nimeni nu a vrut sa supere pe nimeni.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

...mda… si de abia asteptam urmarea la articolele tale adipet...

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Stati asa un pic, ca nu inteleg.
1. Adipet, explica-mi si mie cu ce te-am suparat, ca sincer nu inteleg. Incercam sa particip la discutie, daca vrei un thread dedicat exclusiv tie, spune-mi. Ma gandeam ca forumul este facut pentru a discuta, nu pentru monologuri. Mâncatorie? Explica, te rog.
2. psergiu, daca as fi asa de destept incat sa vin cu tehnologii total noi si nemaiauzite, probabil ca nu as face “copy/paste” asa cum zici tu si as publica niste chestii in premiera mondiala. Dar deocamdata tot ce se discuta pe acest forum este copy paste din alte surse.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
adipet - 25 Octombrie 2005 04:06 PM

Parca ziceai ca nu ai de unde lua programe HDTV. 
Toate programele HDTV sunt experimentale si inca gratuite.
Daca mai scobesti un pic netul vezi si cate sunt MPEG2, azi nu maine.

N-am zis ca nu exista programe HDTV, am zis doar ca HDTV-ul va patrunde lent in casele noastre. Receptia Pro7 si Sat1 e gratuita in comparatie cu Premiere, Sky si multe altele care vor costa destul de mult, dupa cum cred ca stii, daca esti asa de informat in legatura cu HDTV.

adipet - 25 Octombrie 2005 04:06 PM

Nu-mi place nihilismul si nici mancatoria asta, cu care pe care.
Daca tot le stii asa bine eu ma retrag.
Aici vad ca tu centrezi tu dai cu capul.

Daca nu ai priceput, nu m-am bagat in discutie ca sa-ti dau in cap. Singurul loc in care te-am contrazis a fost faza cu SWOP-ul. Nu accepti dialogul? Nu crezi ca mai folositor pentru toata lumea ar fi daca ai renunta la atitudinea asta puerila gen “imi iau jucariile si plec”? Daca crezi ca am facut afirmatii eronate in legatura cu HDTV, mai bine ma contrazici si aduci informatii corecte, decat sa vii cu chestii gen “mancatorie” si “nihilism”. Si acum zi-le la baieti cum pot vedea HDTV pe Mac, ca asta asteapta. Promit sa nu te mai deranjez.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.10.05

Citesc chestia asta si ma mir ca mai pierd timpul sa raspund.
Eu am mult de lucru si am venit pe forumul asta sa ma mai destind.
Am vrut sa animez sectiunea video cu niste solutii concrete din experienta mea in HDTV. Tot ceea ce spun se regaseste cu siguranta si pe net. Eu doar am incercat sa dau informatiilor o forma pe intelesul tuturor, presarata cu cate o gluma din cand in cand.
Vad ca raspunsurile tale sunt din ce in ce mai acide iar eu am destule pe cap ca sa mai intru in polemici pe tema asta. Nu SWAPul e problema, acolo inca ma distram.
Doresc dialogul si nu ai facut nici o afirmatie eronata. Sunt insa multe feluri in care poti spune acelsi lucru, dar asta care suna ca si cum ai pune “bete-n roate” e cel mai putin nimerit.
O sa ma conformez “ordinelor” tale si o sa scriu continuarea cum gasesc ceva timp liber.

Dupa ce termin cu topicul asta o sa ma marginesc la a ma uita pe forum. Sper ca macar atunci sa reancep sa ma destind.

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cred ca ai o reactie exagerata… dar ma rog, fiecare simte in felul sau / destinde-te si te asteptam wink

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Adipet: iti dau alta idee. Daca chiar vrei sa scrii o chestie interesanta cap-coada, fara sa te bata la cap altii cu discutii si comentarii, de ce nu pui mana sa scrii un articol, pe care sa ti-l public pe site la “Tips & Tricks”? Ilustrat cu screenshots si poze? Ai dreptate, pe site-ul asta eu centrez, eu dau cu capul, si uneori ma gandesc ca sunt singurul tâmpit de pe lumea asta care isi pierde timpul (si nu numai) facând de unul singur un site, scriind articole si invatând chestii noi, pentru a-i ajuta pe altii… Mi-ar prinde bine cate un ajutor din cand in cand. Ce zici?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
RankRankRankRank
Administrator
Tudor - 25 Octombrie 2005 04:58 PM

2. psergiu, daca as fi asa de destept incat sa vin cu tehnologii total noi si nemaiauzite, probabil ca nu as face “copy/paste” asa cum zici tu si as publica niste chestii in premiera mondiala. Dar deocamdata tot ce se discuta pe acest forum este copy paste din alte surse.

Am glumit, am glumit (insert here smiley care isi toarna cenusa in cap). Te chem la emisiunea “Iarta-ma” smile

Acum din rubrica “Vreau sa stiu - emisiune pt cei mici” cititorii (adica eu) pun urmatoarele intrebari:
- HDTV se poate transmite si pe cablu coax folosind infrastructura actuala de CATV ?
- HDTV se poate transmite si “over-the-air” ca TVR1 sa il prinzi cu antena yagi cu sapte elementi ?
- Transmisiunile se fac in 1080i exclusiv sau si in 720p ?

Multumesc. Si abia astept sa ne vedem cu toti la fatza la urmatoarea intalnire. Ca altfel te intelegi cu omul dupa ce ai baut o bere cu el smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Se poate transmite/recepționa așa:

- OTA (aerian) / cu antenă de dimensiuni mici (nu știu dacă va fi chiar precum Yagi sau un “dish”)
- cablu / set-top-box (merge și pe structura actuală de CATV, dar pe cea ... modernizată; în cazul furnizorilor de la noi, modernizarea rețelei este de obicei echivalentă cu oferta serviciului de acces Internet: poți să-ți bagi net de la ei, înseamnă că au modernizat rețeaua)
- satelit / receiver DTV

http://www.avsforum.com/hdtvfaq/HDTV-FAQ.htm
http://www.digitalconnection.com/FAQ/HDTV_1.asp

Transmisia se face în funcție de cum vrea cel care transmite, fie 1080 întrețesut, fie 720 progresiv.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

ce va apucat fratilor. daca unul din voi (adipet si tudor) ar fi fost fata - ??? - as zice ca va iubiti. numai indragostitii se inteapa as. wink
eu zic ca ati trect de faza asta, sunteti oameni seriosi si nu va bosumflati pt nu stiu ce vorba.
desi nu prea vad care e motivul. serios.
lasati orgoliile si scrieti mai departe, ca nu sunt prea multi care s-o faca pe forumul asta
toti avem ceva de invatat.

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ha, imi pare tare bine ca nu a murit topicul asta. Multumim VAXXi !

[ Ignoră ]   [ # 58 ]
RankRankRankRank
Administrator

Check this out: http://www.red.com/redcamera.html
Cica o sa coste cam 200.000 para. Din cate se pare, va fi prima camera care va concura filmul (pelicula).

[ Ignoră ]   [ # 59 ]
RankRankRankRank
Administrator

adipet - vii la intalnire pe 28 ian ? smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 60 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Adipet n-a mai intrat pe forum din octombrie (logged in, ca poate a fost ca guest…), asa ca slabe sperante…

Semnătură 

⌘-N

4 din 4
4

‹‹ Front Row      Aperture - blew me away ››