Daca am inteles bine, vrei sa le salvezi in Mail-ul din OS X, nu?
Cand am trecut eu la Mac, am folosit o cale mai intortocheata, dar free si sigura: am importat pe PC mailurile in Netscape si apoi le-am importat pe Mac (parca tot prin intermediul lui Netscape). Mai sunt si solutii cu plata, Switch2 Mac parca ii spune uneia.
Oricum, se poate!
pe outlook cred ca am solutia. as vrea sa le citesc pe windows (de fapt, nu sunt pentru mine). cele de pe gmail sunt pe serverul lor, nu folosesc pop3.
pe outlook cred ca am solutia. as vrea sa le citesc pe windows (de fapt, nu sunt pentru mine). cele de pe gmail sunt pe serverul lor, nu folosesc pop3.
OK. activezi POP acces la gmail, settezi outlookul sa lase o copie pe server, dai send and receive, astepti pana da jos toate emailurile (si primite si trimise), faci un pst nou in outlook (new pst file parca), muti toate mailurile (inclusiv cele deja in outlook) in noul pst (sau daca n-ai ce face faci mai intai pstul si faci regula sa le mute singur). Iei din calculator pst-ul si-l pui pe CD.
Pe celalat calculator dai open pst file in outlook.
Varianta 2. Instalezi Thunderbird, importi mailurile ce le vrei din outlook. Faci pasii de mai sus dar in Thunderbird, iei fisierul .mbox (fara extensie pe PC) si-l pui pe CD. Poti deschide pe celalat calculator fisierul prin simpla copiere in folderul de mailuri al thunderbird. poti sa importi si pe MAC cu Import Mailboxes…
Am mai gasit o metoda foarte eleganta de transfer al mailurilor. Implica prezenta unui cont .Mac sau a altuia IMAP.
1. Se seteaza contul de IMAP pe ambele calculatare.
2. Pe calculatorul 1 se copie emailurile in inboxul contului IMAP
3. Pe calculatorul 2 acestea apar miraculos in inbox. Se copie (muta) in alt folder si gata!
Nu conteaza platforma, tipul de program de mail, important sa existe conexiune la net. (sau macar pana in serverul de IMAP daca e local)
4. O alta aplicatie utila: eu trebuie sa iau mailurile ce le trimit de la munca acasa (corporate mail) si pe cele ce le trimit de acasa, la munca. In loc sa tot dau export si import, metoda descrisa functioneaza impecabil. Pentru a nu le incurca cu mailurile primite pe .mac obisnuiesc sa le pun pe serv de IMAP intr-un folder “transfer” de unde le iau cand vreau si astfel nu-mi mai aglomereaza inboxul pana cand am nevoie de ele.