Conversie mail box-uri din aproape orice format
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Salut,
Urmare migrarii de pe OS9/Netscape 7.0 la OSX/mail, m-am lovit de o problema grosse: am incercat sa import arhiva de mail in OSX, si mereu a dat rateuri (mail-uri pierdute aleator etc.). Cautand pe net am descoperit programul Emailchemy (weirdkid.com). Costa 28 USD, dar e super! L-am testat mai intai (versiunea demo merge integral, face doar niste modificari in tilu si expeditor). Accepta “n” formate de in/out. Se pare (nu am citit chiar tot) ca e bun si pentru arhivare.
Transformarea s-a facut in 2 etape:
- conversia formatelor.SBD sau.msf in .mbx
- importul mbx-urilor cu aplicatia nativa de mail din OSX
Am incercat cu tot felul de alte aplicatii de mail, dar, cel pun pentru Netscape 7, acesta a mers de nota 10. Era vorba de cca 20000 mailuri, cu attachment-uri cu tot). Culmea, aplicatia de mail de la OSX nu s-a incetinit de loc. O singura hiba i-am gasit programului: importa toate mail-urile marcate ca “unread”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

20.ooo de mailuri?
si mai ai nevoie de ele? la ce?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dacuBurebista - 03 Decembrie 2007 05:06 AM

20.ooo de mailuri?
si mai ai nevoie de ele? la ce?

Să fie, pt arhiva personală. Și eu am o arhivă veche, nu știu cîte mesaje are (apropo, cum poți număra arhiva de e-mail-uri? cum știu cîte e-mail-uri am?). Nu am 20.000, dar am ceva sute, cred.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

eu nu pastrez atitea mailuri pe masina…
iar daca e vorba de serviciu, acolo e server de mail, iar arhivarea e ceva obisnuit / nici nu vreau sa ma gindesc daca mai sunt si atasamente smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Nici la mine nu e cea personala, ci cea a private business-ului. Si nu avem server de mail, asa ca… E bine sa ai corespondenta cu clientii, pastrata in format electronic, si oricand accesibila. In plus, spotlight-ul am descoperit (inca sunt foarte incepator la OSX) ca gaseste si cuvinte din mesajul email-urilor, nu doar din titlu. Asa ca e suficient sa-ti amintesti ceva din ce este scris, si eco! identifici instant corespondenta sau actiunea respectiva.
Referitor la intrebarea lui Cathus, nu stiu cum se poate vedea nr de mailuri din arhiva. Daca ai timp, descarca Emailalchemy, si da-i sa mestece; afiseaza in cursul operatiunii cate mailuri a convertit, si se poate face o estimare eventual. Nu cred ca te va deranja ca inlocuieste titlul mesajului.
Problema este ca in trecut au existat “n” platforme de operare si programe de mail, care aveau destule incompatibilitati in caz de migrare.