DVD-RW mort la MacBook ? :(
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.08.07

Salutare!
Of, speram sa nu ajung aici :(
Sa incep cu problema: azi am vrut sa scriu un dvd, bag blank-ul, se aude imediat sunetul tipic cand introduci un disc in unitate, 2 secunde de liniste apoi o huruiala de vreo secunda, dupa care iar 2 secunde liniste, iar aceiasi huruiala dupa care blank-ul e scos afara… am zi ca e stricat blank-ul, incerc cu un dvd scris pe care l-am mai folosit si are aceiasi reactie. In momentul huruielii daca pun mana in zona dvd-rw-ului aceasta vibreaza de unde deduc eu ca este o problema de mecanica destul de importanta. Cel mai probabil o sa ajung cu el la service dar am ramas cu traume dupa ce cu un hdd defect am stat o luna pt ca a trebuit (ziceau ei) trimis inapoi la producator in germania (asta se intampla la un PC). Teama mare este ca daca-l bag in service nu o sa-l am decat dupa sarbatori si nu vreau asta.
In fine, cam asta ar fi, credeti ca e mort dvd-rw-ul? Tin sa precizez ca nu s-a intamplat nimic deosebit zilele astea, nu am scapat niciodata laptopul si nici nu a primit vreun soc mai sever in timp ce fct (in timpul transportului este in stand-by carat cu ruxacul in spate sau daca e un drum mai lung in opresc)
Aveti idee in service cat ar tine? Este luat de la NouMax, probabil ca zilele urmatoare o sa-i contactez sa aflu mai multe.

Mersi!

Semnătură 

my bad

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
AdrianLazar - 03 Decembrie 2007 04:39 AM

Salutare!
Of, speram sa nu ajung aici :(
Sa incep cu problema: azi am vrut sa scriu un dvd, bag blank-ul, se aude imediat sunetul tipic cand introduci un disc in unitate, 2 secunde de liniste apoi o huruiala de vreo secunda, dupa care iar 2 secunde liniste, iar aceiasi huruiala dupa care blank-ul e scos afara… am zi ca e stricat blank-ul, incerc cu un dvd scris pe care l-am mai folosit si are aceiasi reactie. In momentul huruielii daca pun mana in zona dvd-rw-ului aceasta vibreaza de unde deduc eu ca este o problema de mecanica destul de importanta. Cel mai probabil o sa ajung cu el la service dar am ramas cu traume dupa ce cu un hdd defect am stat o luna pt ca a trebuit (ziceau ei) trimis inapoi la producator in germania (asta se intampla la un PC). Teama mare este ca daca-l bag in service nu o sa-l am decat dupa sarbatori si nu vreau asta.
In fine, cam asta ar fi, credeti ca e mort dvd-rw-ul? Tin sa precizez ca nu s-a intamplat nimic deosebit zilele astea, nu am scapat niciodata laptopul si nici nu a primit vreun soc mai sever in timp ce fct (in timpul transportului este in stand-by carat cu ruxacul in spate sau daca e un drum mai lung in opresc)
Aveti idee in service cat ar tine? Este luat de la NouMax, probabil ca zilele urmatoare o sa-i contactez sa aflu mai multe.

Mersi!

Pare simptom de unitate stricată. Am mai scris despre asta. Mai întîi, vezi dacă se comportă la fel cu cd-rw, dvd-/+rw, cu alte tipuri de cd/dvd, dvd dl. De regulă, procesul începe prin necitirea unui dvd dl, apoi unele dvd, apoi niciun dvd, apoi unele cd-uri etc. etc. Ca să se strice, nu e musai să faci ceva rău, pur și simplu se strică. Dacă e în garanție, neapărat du-te și raportează problema, de regulă durează 2-4 săptămîni pînă vine unitaea înlocuitoare.

P.S. Presupun că ai într-adevăr unitate superdrive, nu combo (a mai raportat cineva așa ceva, dar omul avea combo, se plîngea că nu-i arde dvd!).
P.S. 2 Evident, faci teste și prin restartarea mac-ului.

[ Modificat: 03 Decembrie 2007 05:19 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca contactezi service-ul, o sa stii cel mai precis…
cu un cd, face la fel? poate ca nu-i place de dvd-urile alea…
si poate ca nu ar fi rau sa cauti o unitate externa, daca scrii multe discuri

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Fa mai intii asa: restarteaza! Apoi mai baga o data DVD-ul! O sa ai o surpriza!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.08.07

mersi baieti, l-am lasat sa se raceasca 1 zi, nimic, face la fel cu orice cd-dvd, asta e, o sa ma duc la noumax dupa sarbatori pentru ca nu vreau sa-l am in service acum in concediu, multumesc inca o data pentru sugesti si scuzati raspunsul intarziat.

Semnătură 

my bad

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
AdrianLazar - 09 Decembrie 2007 02:06 AM

mersi baieti, l-am lasat sa se raceasca 1 zi, nimic, face la fel cu orice cd-dvd, asta e, o sa ma duc la noumax dupa sarbatori pentru ca nu vreau sa-l am in service acum in concediu, multumesc inca o data pentru sugesti si scuzati raspunsul intarziat.

Procedura este cam asta: te duci acolo, aruncă un ochi, notează nr. de serie, confirmă ceea ce cred eu (unitate pe cale de bușire), și spun cam așa: domnule, vă sunăm cînd vine unitatea, Sărbători fericite. Eu zic să te duci acum, chiar dacă schimbarea efectivă se va face după Revelion.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…