o perioada am avut doar statutul de vizitator al acestui forum, mai ales de cand sunt si eu utilizatoare de macintosh…care, trebuie sa recunoastem, devine instant cel mai bun prieten al nostru. motivul pentru care ‘m-am activat’ este ca acum o saptamana, micutul mac book mi-a fost furat, cu peste 5000 de imagini, video si alte informatii de ne-recuperat / in bucuresti…toate incercarile mele de pana acum de a-l repera au esuat, bineinteles….de aceea, imi permit sa va intreb pe voi, care sunteti intr-atat de experimentati in mac-uri, daca ar exista vreo metoda mai aprofundata de a-l gasi, eventual prin sistemele lui de operare…
anca
Vad ca esti “utilizatoare” de mac si nu utilizator,sigur ti-a fost furat? sau l-ai uitat pe undeva? ca se poarta des chestia asta…
Oricum cine il detine acum sigur a sters mare parte din continut asa ca acele imagini si filme sint intradevar de nerecuperat.
Chiar imi pare rau,traim totusi in Romania,nimic nu-i de mirare…
da, din pacate a fost efectiv furat, a disparut intr-o miime de secunda de neatentie dintr-o institutie din piata rosetti din bucuresti.
am sa postez curand serial nr, just in case.
Interesant programul, intr-adevar…dar cine garanteaza ca nu va fi formatat acel calculator? Cel putin la noi, e un obicei… si cred ca orice hotz asta ar face…. ce-i drept, e probabil, pentru ca de obicei cei ce fura nu rpea stiu ei ce fura…ei iau si dau mai departe.
Interesant programul, intr-adevar…dar cine garanteaza ca nu va fi formatat acel calculator? Cel putin la noi, e un obicei… si cred ca orice hotz asta ar face…. ce-i drept, e probabil, pentru ca de obicei cei ce fura nu rpea stiu ei ce fura…ei iau si dau mai departe.
daca citesti vei vedea ca se poate instala o aplicatie care se afla pe discul de instalare ca nu lasa sa se stearga partitia. bootarea cu cd etc. facandu-se cu ajutorul unei parole. singura chestie care nu stiu ce se intampla daca uiti aceasta parola? se poate de undeva reseta??
Nu poate nimeni sa il formateze daca ai “Firmware Password” activat. Singura solutie e sa scoata HDD-ul. De aceea trebuie facut un folder dummy, poate chiar fara restrictii (fara parola oricum), astfel incat hotul sa poata folosi computerul. Eu asa am.
daca citesti vei vedea ca se poate instala o aplicatie care se afla pe discul de instalare ca nu lasa sa se stearga partitia. bootarea cu cd etc. facandu-se cu ajutorul unei parole. singura chestie care nu stiu ce se intampla daca uiti aceasta parola? se poate de undeva reseta??
Da, se poate reseta hardware de undeva din Mac (adica trebuie desfacut).
Hotii de macuri NU se pricep la reformatare. Ca dovada, numarul de posturi in care se cereau deblocari de parole. Prin asta nu vreau sa spun ca aia care posteaza ar fi furat, ci numai ca un hot nu fura si discurile de sistem (cu care poti face asta). daca isi plaseaza marfa, o plaseaza cu vechiul user, cu tot!