credeam ca poti sa faci pur si simplu o clona a partitiei pe un hdd extern, apoi sa dai back-up cu utility. nu ar fi cel mai simplu asa?
Ba da, poți și așa, desigur: clona partiției de sistem pe disc extern, schimbat discul, reclonare pe noul disc intern, doar că asta durează f… a lot, adică dublu. Eu aș fac backup-ul sistemului cu setări cu tot pe acel disc extern folosind iBackup, pus disc nou, repus sistemul, refăcut setările cu iBackup la starea inițială. Mult durează aici schimbarea discului nou. Cred că ar dura mai puțin așa decît cu dublă clonare a partiției de sistem.
Dacă te-ai obișnuit cu iBackup este frumos, rapid (mă rog, depinde cît ai de salvat) și pe de-a întregul reliable, nu se pierde nimic.
inainte sa-mi prajesc MB-ul, mi-am facut un back-up cu ibackup. aveam leopard. acum am pus leo pe ibook-ul de 12 din semnatura. incerc un restore si nu pot. imi zice ca nu are unde sa-l faca, nu are spatiu. am pus dvd cu back-up-ul atat in unitatea optica a iBook-ului cat si in cea externa, conectata prin fw. tot de pe ea am instalat si leo. de asemenea, pe ibook, numele userului este altul decat cel pe care-l aveam pe MB atunci cand am facut back-up-ul
inainte sa-mi prajesc MB-ul, mi-am facut un back-up cu ibackup. aveam leopard. acum am pus leo pe ibook-ul de 12 din semnatura. incerc un restore si nu pot. imi zice ca nu are unde sa-l faca, nu are spatiu. am pus dvd cu back-up-ul atat in unitatea optica a iBook-ului cat si in cea externa, conectata prin fw. tot de pe ea am instalat si leo. de asemenea, pe ibook, numele userului este altul decat cel pe care-l aveam pe MB atunci cand am facut back-up-ul
Păi nu ai bifat NIMIC la Restore, bifează global, în stînga, sau măcar ceva, în dreapta. Eu zic să bifezi global, să refacă tot sistemul! Ai ales zero KB de restaurat, ce vrei să facă săracu iBackup?
Uite așa, ca în poză. La mine are 7.2 GB de restaurat, adică circa 15 minute pe acest PB 1.67, mai repede, vreo 10, pe un macbook.
am reusit si eu dar a trebuit sa copiez folderul facut de ibackup de pe dvd, pe hdd. a restaurat chiar si folderele pe care le aveam pe desktop
dom’le, e simplu:pe funcția Backup/Salvare, iBackup face undeva, unde zici tu, un director numit iBackup, cu sau fără dată (eu am ales cu dată, să nu încurc ciorba); cînd faci Restore, alegi acel director, stai un pic pînă-l citește, apoi bifezi ce anume vrei să restaurezi, tot sau o parte. Eu bifez, de regulă, tot, uneori mai sar, cînd știu sigur că mai vreau să scap de unele gioarse. E foarte simplu.
Da, dacă salvezi nivelul ~/Desktop îl face identic originalului (în Tiger, trebuie o delogare și o relogare ca să refaci desktopu, în Leo poți urmări cum se pun succesiv fișierele și directoarele pe ecran, ca la film).
Dupa un update nu tocmai reusit la 10.5.2, am reinstalat Leo pe curat. Inainte de creerea userului, in etapa Migration Assistant, am dat o sansa transferului de date din volumul alocat lui Time Machine. Mi-a transferat tot ce aveam, inclusiv icoanele de pe Desktop, dar nu si cadavrele. Sistemul a fost 10.5, nu 10.5.1, cum si-a facut ultimul update. Am refacut update-ul la 10.5.1 si apoi la 10.5.2 dupa pachetele Combo de pe situl apple si nu de la SU. Nu a trebuit sa reinstalez nimic, nici macar Adobe CS3. Acum pot da un 9+ lui TM. Nu am facut degeaba investitia in hardul extern. Singura mica problema ce am avut-o dupa restaurare era ca nu mi-a mai recunoscut parola. Dar am resetat-o din DVD-ul de instalare, de aia ii dau 9+ si nu 10.
Dupa un update nu tocmai reusit la 10.5.2, am reinstalat Leo pe curat. Inainte de creerea userului, in etapa Migration Assistant, am dat o sansa transferului de date din volumul alocat lui Time Machine. Mi-a transferat tot ce aveam, inclusiv icoanele de pe Desktop, dar nu si cadavrele. Sistemul a fost 10.5, nu 10.5.1, cum si-a facut ultimul update. Am refacut update-ul la 10.5.1 si apoi la 10.5.2 dupa pachetele Combo de pe situl apple si nu de la SU. Nu a trebuit sa reinstalez nimic, nici macar Adobe CS3. Acum pot da un 9+ lui TM. Nu am facut degeaba investitia in hardul extern. Singura mica problema ce am avut-o dupa restaurare era ca nu mi-a mai recunoscut parola. Dar am resetat-o din DVD-ul de instalare, de aia ii dau 9+ si nu 10.
La același rezultat ajungeai dacă făceai o clonă a partiției cu Disk Utility, doar că era mai greucean in pic. De la mine, TM nu ia mai mult de nota 7, cu indulgență.
poate nu am fost destul de clar. am pus Leo si pe al 2-lea iBook si NU FACE RESTORE DIRECT DE PE DVD.
trebuie sa COPIEZ folderul/informatia/backup-ul DE PE DVD, PE HDD si apoi imi face restaurarea
poate nu am fost destul de clar. am pus Leo si pe al 2-lea iBook si NU FACE RESTORE DIRECT DE PE DVD.
trebuie sa COPIEZ folderul/informatia/backup-ul DE PE DVD, PE HDD si apoi imi face restaurarea
Așa cum arată poza, rezultă că nu ai selectat bine directorul de restaurare. Anterior, poza arăta că nu ai selectat niciun fișier de restaurare, așa vedeam eu.
Nu am testat recent treaba cu restaurarea din cd/dvd, nu văd de ce nu ar merge…