taste nefolosite
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

am cateva taste care nu stiu ce fac:

f1 - f8 nimic
F13 - mi-am definit-o in flash deja sa faca ceva
f14 nimic
f15 nimic
f16 deschide setarile de la buttler
help nu inteleg ce face
sageata oblica in stanga sus si dreapta jos
tasta de sub volum mic

as vrea spre exemplu sa definesc f14 si f15 sa fie copy si paste. se poate? probabil cu un apple script,dar in apple script am invatat doar sa modific url-ul care-l deschide in safari cand il rulezi.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

faza este urmatoarea: fiecare se asigneaza automat in functie de ce faci, in ce program esti, ce monitor ai, sau daca nu le pui tu manual.
eu am F5 de pt spotlight. programe - quark foloseste aceste f-uri, ajungi si la sistem care de la f9 la f12 sunt folosite toate, se pot face combinatii de taste, orice merge.

alt exemplu, la mine, display de 23’ f14 si f15 este luminozitatea (este setat din start asa)

legat de butonul de help, sagetile… deschide word si vei vedea ce face fiecare, sigur ai word, este cel mai simplu exemplu pt a vedea…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

un alt exemplu…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Taastele astea “in plus”, mi-au placut la nebunie. Mai ales ca nu fac nimic si poti sa ti le programezi tu. Pe linux mergea sa pui o combinatie de taste sa-ti deschida un program (terminal de exemplu). Pe mac nu am reusit, dar trebuie sa mearga:D

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pai si pe windows se poate.

inca ceva, exista un home si end dintr-o singura tasta? normal este mar+stanga dreapta.

altceva, deci cum pot sa-mi programez eu tastele sa faca ceva in sistem, nu ma intereseaza pentru fiecare aplicatie in parte la ce folosesc.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

eu folosesc QuicKeys pentru a defini shortcut-urile de care am nevoie wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

o nu, alt proces care trebuie sa-l bag in start?
il incerc si eu.

Semnătură 

Mcintoshing…

‹‹ mdimport      Ceva ciudat ››