Tocmai mi s-a indeplinit unul dintre cele mai mari visuri de pana acum si in sfarsit mi-am permis un macbook alb :D Abia mi-a venit din State. Poate s-a mai intrebat, dar sunt nou si nu stiu exact.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, dak e suficient un adaptor pentru a alimenta macbook-ul sau am nevoie de un transformator(convertor) de tensiune… de la 110v la 220v? Si dak am nevoie de transformator, de cati Watts trebuie sa fie? 100W e suficient?
Am la el “60W MagSafe Power Adapter”. Pe el este specificat:
Input: AC 100-240V ~, 50-60 Hz, 15A
Output: 16.5V——3.65A ADP-60AD B
Merci anticipat!
[ Modificat: 07 Decembrie 2007 03:10 PM de Administrator ]
Merci, dar mi se pare cam mult si mie. Mai ieftin nu se gaseste? Nu am nevoie de tot setul, doar de acel adaptor pentru prizele noastre.
Momentan folosesc un transformator imprumutat.
Merci mult de rapsunsul asa prompt! Acel stecher ai idee de unde il pot cumpara?
Du-te pa Academie la coloane și la magazinu ăla cu de toate găsești și așa ceva. Ori pe la al-de Cora și altele similare. 4-5 lei. am și eu 1-2 în plus p-acasă, da’ nu le dau, le colecționez, au culori diferite și se pot pune și în pomu de Crăciun.
Daca scoti ciocul alimentatorului (trage cu incredere de el) o sa vezi o gaura “in ochelari” in care se potriveste perfect orice cablu de alimentare radio cu ceas, imprimanta, etc. La orice magazin de electrice gasesti un astfel de cablu cu un pret de la 1 la 5 lei. Daca nu te-ai prins despre ce vorbesc iti fac o poza.
EDIT: Tot poza e mai buna. (am pozat un airport express dar e acelasi lucru si la un alimentator)
Daca scoti ciocul alimentatorului (trage cu incredere de el) o sa vezi o gaura “in ochelari” in care se potriveste perfect orice cablu de alimentare radio cu ceas, imprimanta, etc. La orice magazin de electrice gasesti un astfel de cablu cu un pret de la 1 la 5 lei. Daca nu te-ai prins despre ce vorbesc iti fac o poza.
EDIT: Tot poza e mai buna. (am pozat un airport express dar e acelasi lucru si la un alimentator)
Sigur, uitasem de acest detaliu. Este și varianta cea mai ietină să prelungești lungimea cablului de alimentare, uneori e nevoie, cînd priza e departe.
Ca să fie elegant, faci așa:
1. Cauți un adaptor, de ex. pe Academiei, la coloane.
2. Iei și un cablu de alimentare cu mufa plată, ca în poză (îți dai seama de care după ce scoți ciocul ăla cu ștecherul de alimentare), cum ar fi cele de la unele imprimante HP
Cu circa 10 lei, ai și adaptor de priză și cablu prelungitor. Sigur, la iStyle sau la Noumax găsești și cablu prelungitor Apple, dar e mult mai scump.
Sigur, uitasem de acest detaliu. Este și varianta cea mai ietină să prelungești lungimea cablului de alimentare, uneori e nevoie, cînd priza e departe.
Ca să fie elegant, faci așa:
1. Cauți un adaptor, de ex. pe Academiei, la coloane.
2. Iei și un cablu de alimentare cu mufa plată, ca în poză (îți dai seama de care după ce scoți ciocul ăla cu ștecherul de alimentare), cum ar fi cele de la unele imprimante HP
Cu circa 10 lei, ai și adaptor de priză și cablu prelungitor. Sigur, la iStyle sau la Noumax găsești și cablu prelungitor Apple, dar e mult mai scump.
Chiar - avem acum la iStyle si adaptoare simple pentru diferite incarcatoare (~30RON) care intra direct si elegant in incarcatoare, si cablurile europene de prelungire care intra elegant in incarcatoare (~60-65RON).. dar si varianta cu magazinul de la Academiei e foarte buna .
Sau cumperi un stecher cu 4-5 ron si ti-l poate inlocui oricine are cunostinte elementare de electrica,taindu-l pe cel de state.
Hai, mă, chiar așa? Iese urît. Nu asta e soluția, ci:
- ori scule mai scumpe la iStyle ori Noumax
- ori cu adaptor de ștecăr la priză + acel cablu de alimentare pt imprimante, ieftin și relativ elegant.
Problema cu acel cablu de care vorbesti tu este ca nu are impamantare si la cat de vagabond este curentul in Romania…....Iti spun ca pana acum am mai pus stechere la 2 alimentatoare de MB venite din state si la alte echipamente electronice primite din state si nu au nici o problema.