Xanthrax - 25 Ianuarie 2008 05:24 PM
Nu sunt in situatie, dar pun o intrebare. Cum faci imaginea cu Norton Ghost (sa, ma rog cu Acronis TrueImage), cand:
1 - Imaginea trebuie facuta / salvata pe o alta partitie decat sistemul (Windows in cazul respectiv)
2 - Bootcamp iti permite doar 2 partitii, MacOSX si Windows - deci nu ai cum salva imaginea pe hardul intern al Mac-ului. Se poate pe un hard extern usb sau fw?
N-am folosit niciodată Acronis, deci nu știu ce poate. Cu Ghost poți salva imaginea fie pe un HDD extern (Ghost 9, pe care-l am eu, pare-mi-se că nu sughite nici dacă restaurează imaginea de pe un HDD extern prin USB, nu-i trebuie neapărat FW) sau direct pe un CD/DVD. Dacă dorești, Ghost îți împarte imaginea în câte bucăți e nevoie, după un calapod bazat pe mărimea CD/DVD-urilor (100, 650, 700, 4500 Mb). Procesul de scriere a imaginii direct pe DVD e cam lung, așa că eu recomand realizarea imaginii pe HDD (alegi compresia maximă și, dacă tu consideri necesar, împarți imaginea pe bucăți - cel mai bine de câte 100 Mb) apoi o scrii pe un DVD-RW - asta cred că ia mai puțin timp, per total.
N-am încercat să folosesc în Windows pe mac, deci în interiorul partiției făcute de BootCamp, un soft gen Partition Magic, care să împartă partiția în două. Mă gândesc că nu-i din cale-afară de practică varianta asta.