2 din 2
2
Blocare Windows pe MacBook
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

cu 1G in parallels este sigur problema, rupe ventilatorul, sau il tine in garda daca nu faci nimic cu el. cel putin la mine asa facea.
cu antivirusi ai avea probleme daca rulezi doi deodata.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Să fim serioși, un Win XP SP2 actualizat aproape la zi funcționează ok. (Pentru update: până acu câteva luni se găsea minunatul program AutoPatcher XP, care permitea actualizarea Windows-ului fără a apela la site-ul MS sau la funcția de AutoUpdate, dar a fost interzis de MS. Ultima versiune - august 2007 - o poți downloada de aici; te interesează o versiune Core Release, nu Update.)

Sfatul meu: șterge partiția, reinstalează din nou Windows-ul pe curat, apoi după instalare și înainte de instalarea altor programe folosește un soft gen Norton Ghost, pentru a crea o imagine a sistemului pentru back-up… din experiență, bănuiesc că un anumit soft instalat de tine “bușește” sistemul. (Ai putea încerca și funcția System Restore din Win, dar eu n-am o părere prea bună despre ea).

Eu am WinXP SP2 instalat pe un iMac 24” Alu și funcționează perfect. Am avut probleme la instalare, din cauza problemei numite “hal.dll” dar i-am dat de capăt (când o să am timp o să postez un mic tutorial despre treaba aia).

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda… fix după ce am “apărat” Windows-ul legile lui Murphy lovesc fără milă: nici la mine nu mai bootează în Win. Se blochează pur și simplu, direct după selectarea manuală a drive-ului de boot. Până a nu upgrada memoria de la 1 la 4 GB n-am avut nici o problemă... sunt curios dacă ăsta o fi motivul (deși în OS X memoria funcționează corect). Când o să am ceva timp liber o să fac o reinstalare.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
CANARIS - 24 Ianuarie 2008 09:52 PM

Sfatul meu: șterge partiția, reinstalează din nou Windows-ul pe curat, apoi după instalare și înainte de instalarea altor programe folosește un soft gen Norton Ghost….

Nu sunt in situatie, dar pun o intrebare. Cum faci imaginea cu Norton Ghost (sa, ma rog cu Acronis TrueImage), cand:
1 - Imaginea trebuie facuta / salvata pe o alta partitie decat sistemul (Windows in cazul respectiv)
2 - Bootcamp iti permite doar 2 partitii, MacOSX si Windows - deci nu ai cum salva imaginea pe hardul intern al Mac-ului. Se poate pe un hard extern usb sau fw?

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Xanthrax - 25 Ianuarie 2008 05:24 PM

Nu sunt in situatie, dar pun o intrebare. Cum faci imaginea cu Norton Ghost (sa, ma rog cu Acronis TrueImage), cand:
1 - Imaginea trebuie facuta / salvata pe o alta partitie decat sistemul (Windows in cazul respectiv)
2 - Bootcamp iti permite doar 2 partitii, MacOSX si Windows - deci nu ai cum salva imaginea pe hardul intern al Mac-ului. Se poate pe un hard extern usb sau fw?

N-am folosit niciodată Acronis, deci nu știu ce poate. Cu Ghost poți salva imaginea fie pe un HDD extern (Ghost 9, pe care-l am eu, pare-mi-se că nu sughite nici dacă restaurează imaginea de pe un HDD extern prin USB, nu-i trebuie neapărat FW) sau direct pe un CD/DVD. Dacă dorești, Ghost îți împarte imaginea în câte bucăți e nevoie, după un calapod bazat pe mărimea CD/DVD-urilor (100, 650, 700, 4500 Mb). Procesul de scriere a imaginii direct pe DVD e cam lung, așa că eu recomand realizarea imaginii pe HDD (alegi compresia maximă și, dacă tu consideri necesar, împarți imaginea pe bucăți - cel mai bine de câte 100 Mb) apoi o scrii pe un DVD-RW - asta cred că ia mai puțin timp, per total.

N-am încercat să folosesc în Windows pe mac, deci în interiorul partiției făcute de BootCamp, un soft gen Partition Magic, care să împartă partiția în două. Mă gândesc că nu-i din cale-afară de practică varianta asta.

[ Modificat: 25 Ianuarie 2008 07:14 PM de CANARIS ]
 Semnătură 

The Day Is My Enemy

2 din 2
2