probleme aerdere DVD DL
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 04.10.07

incerc sa ard niste discuri dual layer
nu ma intrebati marca pt ca sint cam noname,albe pur si simplu dar imi da o eroare dupa 70-75% ceva gen drive no responding
am stricat doua are rost sa mai incerc? imagine are 7.9GB,voi avea succes daca schimb softul?acum folosesc BURN
Sistemul este iMac 17” late 2006 cu superdrive.
Voi ce parere aveti? este drive-ul bulit sau discurile de foarte proasta calitate,softul nu e bun?mai foloseste cineva burn?imi recomandati altceva?
Multumesc!

Semnătură 

iMac 17” C2D,2GB ram,160Gb,x1600,superdrive
macbook white C2D,2GB ram,160GB,superdrive-special order
iubesc jucariile astea…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

poate ca discurile nu sunt prea bune, poate ca ai dat o viteza prea mare de scriere, poate ar fi bine sa incerci sa scrii cu diskutility…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
cristi_tnt - 09 Decembrie 2007 02:25 AM

incerc sa ard niste discuri dual layer
nu ma intrebati marca pt ca sint cam noname,albe pur si simplu dar imi da o eroare dupa 70-75% ceva gen drive no responding
am stricat doua are rost sa mai incerc? imagine are 7.9GB,voi avea succes daca schimb softul?acum folosesc BURN
Sistemul este iMac 17” late 2006 cu superdrive.
Voi ce parere aveti? este drive-ul bulit sau discurile de foarte proasta calitate,softul nu e bun?mai foloseste cineva burn?imi recomandati altceva?
Multumesc!

Am mai discutat tema. Dacă dvd dl-urile sînt albe pot fi lightscribe ready, nu neapărat de proastă calitate.
Nu știu cum se comportă Burn, l-am folosit cîndva și nu prea am fost mulțumit. folosește Disk Utility sau LiquidCD, garantat merg. De asemenea, Toast (comercial). Sper că știi cum se arde o imagine: se alege metoda „copy image” (nu o deschizi pe ecran, o arzi „orb”).
Înțeleg faptul că eroarea apare la scriere, nu la verificare. Nu te alarma dacă ai erori la verificare, adesea sînt false.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

da Cattus la scriere apar.dupa vreo 70% adica scrie 70% din disc pentru ca se vede pe el si dupa aceea gata da eroarea.
nu sint imagini de nici un fel,sint fisiere mkv de 7.9GB si cu burn am incercat sa scriu data dvd format mac+pc
incerc si cu disk utility

[ Modificat: 09 Decembrie 2007 05:49 AM de cristi_tnt ]
 Semnătură 

iubesc jucariile astea…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
cristi_tnt - 09 Decembrie 2007 05:41 AM

da Cattus la scriere apar.dupa vreo 70% adica scrie 70% din disc pentru ca se vede pe el si dupa aceea gata da eroarea.
nu sint imagini de nici un fel,sint fisiere mkv de 7.9GB si cu burn am incercat sa scriu data dvd format mac+pc
incerc si cu disk utility

1. Dacă nu-s imagini, nu ai ce face cu DU, le arzi - pur și simplu - din Finder. Cînd vîri blancu în unitate, te întreabă ce vrei, alegi Finder. Tragi în disc ce vrei să arzi, apoi apeși pe simbolul arderii (discul negru cu ocru). Asta arde automat mac-pc.
2. Poți folosi, cum zic, și LiquidCD, e mai sofisticat un pic.

P.S. Ca să te convingi că (1) sînt proaste dvd-urile, (2) e stricată unitatea (nu-i exclus, nu arde dvd dl, dar arde dvd normale sau cd-uri) sau (3) e sistemul cu hibe trebuie să testezi arderea cu alte aplicații și, dacă tot dă erori, cu alt tip de dvd dl. Da, e cam scump testul, dar dacă și cu altă aplicație face la fel, ba și cu alt tip de dvd dl, atunci e stricată unitatea. Nu cred, dar se poate. Faptul că apare la 70 % din proces e ciudat. La un dvd dl, necazul apare, de regulă, la trecerea pe stratul 2, cum ai aproape un dvd plin, asta ar trebui să fie puțin după 50 %, nu la 70 %.

[ Modificat: 09 Decembrie 2007 05:58 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

a mai ramas sa incer cu alte discuri pt ca am facut o imagine a acelui fisier si am incercat sa o ard cu DU si tot asa,eroare:
Unable to burn “numele imaginii” (The device failed to respond properly,unable to recover or retry) si face eject la disc.
dar de data asta a mers mult peste 90% pentru ca mai erau cam 2mm pana la marginea discului.
deci am faramat 3 buc din modelul asta alb ca laptele daca se dovedesc nasoale sa le evitati si voi.

si inca ceva: cand bag discul in unitate nu ma intreaba nimic,cred ca am bifat eu sa nu ma mai intrebe,nu mai stiu cum sa o reactivez ca e utila pana la urma.

[ Modificat: 09 Decembrie 2007 06:54 AM de cristi_tnt ]
 Semnătură 

iubesc jucariile astea…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
cristi_tnt - 09 Decembrie 2007 06:52 AM

a mai ramas sa incer cu alte discuri pt ca am facut o imagine a acelui fisier si am incercat sa o ard cu DU si tot asa,eroare:
Unable to burn “numele imaginii” (The device failed to respond properly,unable to recover or retry) si face eject la disc.
dar de data asta a mers mult peste 90% pentru ca mai erau cam 2mm pana la marginea discului.
deci am faramat 3 buc din modelul asta alb ca laptele daca se dovedesc nasoale sa le evitati si voi.

si inca ceva: cand bag discul in unitate nu ma intreaba nimic,cred ca am bifat eu sa nu ma mai intrebe,nu mai stiu cum sa o reactivez ca e utila pana la urma.

Trebe să fie ca în poză.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

cred ca iMacurile au o problema la a scrie discuri… parca le simteam mereu mai calde decit cele din G5-de exemplu

eu as incerca si o alta marca de discuri, sa scriu cu toast la 4 sau max 8x // sau daca poti, incearca discurile alea sa le scrii pe o unitate externa

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 09 Decembrie 2007 03:34 PM

cred ca iMacurile au o problema la a scrie discuri… parca le simteam mereu mai calde decit cele din G5-de exemplu

eu as incerca si o alta marca de discuri, sa scriu cu toast la 4 sau max 8x // sau daca poti, incearca discurile alea sa le scrii pe o unitate externa

Dacule, aproape toate mac-urile produse în ultimii ani, care au unități slot-load, folosesc ACELAȘI TIP (ibook, PB, macbook, macbook pro, iMac ppc și intel). Nu asta poate fi cauza. Din ce zice cristi_tnt, dvd-urile par cu bube. O fi găsit omu ceva mai ieftin și s-a bucurat. Ieftine și bune găsește pe Academiei, la coloane, de ex., sau la Cora Pantelimon (Intenso sau Platinium). Mie astea nu mi-au dat nici o eroare niciodată.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

asa este / doar ca incidenta rebuturilor e mai mare la imac-uri… o fi poate si din cauza pozitiei inclinate a unitatii?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
dacuBurebista - 09 Decembrie 2007 03:34 PM

Discurile se încălzesc foarte tare pentru că ventilația interioară nu e tocmai punctul forte la un iMac. Prin comparație, la PowerMac sau la Mac Pro bate uraganul înăuntru.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 09 Decembrie 2007 04:27 PM

asa este / doar ca incidenta rebuturilor e mai mare la imac-uri… o fi poate si din cauza pozitiei inclinate a unitatii?

Da, ar putea fi o explicație… Habar n-am. Am folosit destul de mult varii generații de iMac-uri, acum nu folosesc. Mă gîndesc că, dacă poziția verticală ar fi o cauză, nu ar pune unitatea astfel. Sigur, gîndesc logic. Să fie design-ul prioritar?

Părerea mea, pînă la contra-argumente sau teste suplimentare, este că blank-urile ar fi cu bube. Dacă unitatea ar fi stricată, ar da erori imediat, nu la 70-90 %, nu ar avea nicio logică să fie altfel.

Aș mai adăuga doar un detaliu: dacă ai o eroare la arderea unui cd/dvd, este bine să restartezi macu, riști să ai lanț de erori dacă nu faci asta. După restart, poți constata că totul merge perfect! cristi_tnt nu dă detalii, dar dacă a ars dvd dl-urile „în lanț”, fără restart, are toate șansele să le fi stricat din acest motiv.

[ Modificat: 09 Decembrie 2007 05:01 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 20.02.07

Am patit o chestie similara, insa pe un laptop HP. Am incercat sa ard o imagine oarecare in format .iso,  de 7,5 gb (pt. ca macul meu nu arde dvd) folosind un soft de la Roxio (Sonic) pe un disc DL Verbatim. A dat error pe la 70 - 75 %.
Testarile astea sun cu cantec, cel mai ieftin DL e vreo 6,5 RON.