Frecvenţa de redare şi conusmul de energie
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Tirgu-Mures
Macuser din: 31.10.07

Salut tuturor! Am citit acum câteva săptămâni despre existenţa unei probleme la display-ul MacBook-ului..anume că dintr-o anumită poziţie se observă că flash-uie (ca un neon sau ca un televizor banal, atunci când te uţi la el cu coada ochiului). Câţiva forum-işti au postat cum că ar fi o problemă hard-ware…ceva cu un invertor, care odată schimbat, rezolvă problema.

Am observat, chiar în prima lună de la achiziţie, aceeaşi problemă la MacBook-ul meu. Acum, pe mine nu mă necăjeşte neapărat problema. Dar am obsrevat că dacă folosesc mai mult de 8 ore Mac-ul mi se înroşesc ochii ceva de speriat. Mă gandesc că ar putea fi şi din această cauză.

Întrebarea reală, care merită luată în calcul de cei mai cunoscători de pe aici este următoarea: există vreo legătură între rata de refresh la display la MacBook şi consumul de energie al lui (mie mi se pare că este cel mai economic laptop;după o încărcare full durata de utilizare pleacă din 5-6 ore). De aceea i-aş întreba pe cei care au făcut înlocuirea piesei respective şi au remediat clipitul display-ului dacă nu au observat ca durata de utilizare să fi scăzut!!!

Sper ca întrebarea rididcată să folosească şi altora.

Mulţumesc!

Semnătură 

MacBook 13’’ Intel Core 2 Duo 2.16 GHz, 4 GB RAM, SSD Samsung 830 128 GB + HDD WD ScorpioBlue 500 GB;
iPod Shuffle (2nd), 1 GB;
iPhone 4, 16 GB, neverlocked, iOS 5.1
iPad 4 WI-FI, 64 GB, iOS 5.1

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 20.02.07

Din pacate inlocuirea piesei (pieselor - invertor prima data, logic board a doua oara) nu a remediat problema.
Dar se poate rezolva foarte simplu , cu o aplicatie : SwitchResX Control.app
S-a discutat pe larg aici: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/6780/P30/

( Acolo am scris ca sub leopard nu mai apare palpaitul; din pacate apare , doar ca l-am observat mai tarziu. Din fericire switchresx merge si pe leo smile )

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

A, si nu am observat nici o schimbare in legatura cu consumul de energie dupa toate aceste manopere.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

ok! mulţam pentru feed-back. o să încerc şi eu aplicaţia. mă gandeam că, fiind o problemă de hard…şi având legătură cu frecvenţa de afişare, are impact şi asupra consumului de energie…care este suspect de redus…:)

Semnătură 

MacBook 13’’ Intel Core 2 Duo 2.16 GHz, 4 GB RAM, SSD Samsung 830 128 GB + HDD WD ScorpioBlue 500 GB;

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

am încercat aplicaţia indicată. nu prea ştiu ce setări să+i fac. am un macbook. dar tot cea am încercat nu a produs nici o schimbare. se vedea în continuare vălurit, cel putin imaginea de start…cea gri

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Si eu am avut probleme cu saracia aia de invertor. L-am schimbat si dupa vreo doua luni a inceput iar sa faca si cel nou figuri. Daca misc brusc capacul MB-ului isi revine. Din pacate intre timp a iesit din garantie…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

am mai depus ceva eforturi în plus…şi am reuşit, cu ajutorul aplicaţiei arătate, să setez rata de refresh la 75 Mhz. am dat restart (am fost atent să văd dacă tot se observă acel clipit la fereastra gri de boot…şi, da, se observa..) după care am mers la sistem pref. la display şi am optat pentru rata de 75 (rata de refresh nu se schimbă automat, trebuie selectată). am dat iaraşi restart şi, minune, acel clipit deranjant dispăruse…mi+am redobândit confortul de mac user smile

succes vouă! cred că e totuşi o problemă de soft…aşa cum am banuit. din cauza asta m+am întrebat de ce au optat cei de la apple sa seteze astfel display-ul, dacă nu cumva are leg cu alteceva, eventual cu consumul de energie…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

De vreo 3 luni de cand stau pe 70 Hz vertical refresh nu am observat modificari in ceea ce priveste durata bateriei, sau alte bug-uri legate de display. Daca acestea totusi exista, sunt minime. Nu am stat sa pazesc zilnic starea bateriei. Oricum, mi se pare ca e mai important confortul vizual decat niste minute in plus sau minus, bateria aia tot va muri candva.
Tocmai ai scutit mac-ul de niste interventii in service, care probabil nu ar fi adus nici o imbunatatire smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
lupdestepa - 09 Decembrie 2007 05:25 PM

... Dar am obsrevat că dacă folosesc mai mult de 8 ore Mac-ul mi se înroşesc ochii ceva de speriat. ....
Mulţumesc!

daca lucrezi atit in fata calculatorului, poate era bun un monitor mai mare…
anyway, macbookul meu nu are aceste probleme…

‹‹ telefon mobil samsung      Asigurare MB Pro ››