Buna ziua,
am instalat shareware ul vmware pt a rula autocad si corel in windows, totul este frumos: am sunet, am iesire spre internet dar nu vad reteaua ! Am citit helpul din vmware dar nu gasesc nimic. Ce doresc sa intreb: cum vad reteaua la care este conectat macul pe care ruleaza vmware si cum vad din windows fisierele corel/autocad care sunt salvate in directorul din macosx? Si inca o intrebare care nu are legatura cu acest topic dar nu doresc sa creez inca unul aiurea: nu exsta nici o activitate pe chatul macuserro?
Multumesc.
ai putina rabdare, oamenii vor sari cand au timp suficient… sau cand ajung si ei acasa sa incerce. Sigur te va ajuta cineva!
Legat de chat… si eu am intrat cateva zile la rand… dar nobody there… hai ca poate se va obisnui lumea sa intre si acolo!
Ce doresc sa intreb: cum vad reteaua la care este conectat macul pe care ruleaza vmware si cum vad din windows fisierele corel/autocad care sunt salvate in directorul din macosx?
Pentru a vedea mac-ul in retea de pe un PC trebuie sa bifezi “Windosw sharing” din “System Preferences—> Sharing” si “Apple Talk” din setarile retelei.
Pentru a vedea din Fusion fisierele aflate pe Mac, trebuie sa adaugi mapele (folders) pe care vrei sa le vezi in setarile masinii virtuale (Virtual machine->Settings->Shared Folders). Fisierele salvate pe o partitie a masinii virtuale nu o sa le vezi din Mac.
Sper ca te ajuta.
La orele 11 a.m. lumea mai merge și la muncă, nu stă numai de chat și de sfaturi. Dacă nu a răspuns nimeni, ori nu știe, ori nu a citit.
Era/este un post disperat; tocmai pt ca sunt la munca(inca) si am nevoie sa castig timpul pierdut cu rebootul am postat intrebarea aceasta. Nu stau pe chat la agatat&stuff;, pur si simplu am nevoie de un sfat si unde sa il cer daca nu aici… Multumesc pt idee robihas, verific si te anunt.
Cu vmware nu am reusit; am instalat parallel desktop si am reusit insa, apropos de topicurile pe care le-am citit referitor la vmware vs parallel. O sa fac achizitia acestui emulator, sfat celor foarte inepatori ca si mine !
Multumesc.
Treaba ta. La mine functioneaza perfect. Apropos, la setari de retea in VMWare trebuie sa alegi NAT.
Am testat si Parallels si mi se pare ca fusion este mai stabil.
Treaba ta. La mine functioneaza perfect. Apropos, la setari de retea in VMWare trebuie sa alegi NAT.
Am testat si Parallels si mi se pare ca fusion este mai stabil.
Asta era ! setarea cu pricina. Oricum multumesc frumos, o zi buna !
poate sa imi spuna si mie cineva pasii cum se instaleaza windows cu vmware fusion si de asemenea daca merge xp profesional.
am incerct cu bootcamp si nu am reusit dar am aflat cam tarziu ca merge doar sp2 si vista.
da l-am downloadat si am 2 optiuni disponibile (new si download ) si 2 indisponibile ( settings si run)
am dat new si m-a pus sa aleg tipul de windows care vreau sa il instalez in folderul virtual machines si am pus 20gb disk size.
dupa aceea am o optiune easy instal bifata si acolo e numele meu si ma pune sa bag o parola si codul de windows…dar acolo nu am mers mai departe…am vrut sa nu mai fac nmk de capul meu pt ca data trecuta cand am facut asta cu bootcamp am aflat dupa ce mi-a dat 10 erori ca nu se putea instala xp profesional doar sp2 si vista….
daca binevoiai sa citesti readme-ul de la inceput, nu pierdeai vremea cu xp fara sp2. nu e nimeni de vina pt ignoranta ta. dupa cum probabil stii, c…acatul ala de win, necesita serial number. concluzia o poti trage si singur. cel putin vreau sa cred ca poti.
am codul stai linistit nu asta e problema,dar nu stiu cum functioneaza acest program…cand mi-a cerut sa selectez marimea disku-lui si am ales 20gb pt windows mi-a fost frica sa nu formateze discul…deasta am cerut mai multe detalii aici
pai de ce sa formateze discul? el iti virtualizeaza un hdd de marimea data de tine. tu de 4h astepti un raspuns? de la 17 pana acum, citeai readme-uri si howto-uri cat pt un doctorat.