Necesitate:
- Easy Video Splitter/Ultra Video Splitter: taie bucăți din orice fișier video, după pofta inimii, lăsându-le în același format sau convertindu-le în orice altceva (inclusiv .vob)
- GSpot: identifică versiunea de codec-uri (audio & video) folosite la crearea unui fișier video și te înștiințează despre existența/lipsa acestuia din sistem (freeware).
- WinAmp: folosesc iTunes de nevoie, dar nu mă dau în vânt după el… îmi vreau WinAmp-ul înapoi!
- Total Commander: muCommander și frățiorul lui mai aspectuos și pe bani, ForkLift, nu se apropie de Total Commander d.p.d.v. al funcționalității.
- µTorrent: incomparabil mai bun decât Azureus sau Transmission
Practic, plâng după Total Commander și WinAmp; d.p.d.v. profesional, folosesc un laptop PC pe care am MS Office 2007 și ABBYY FineReader; am văzut că softul de OCR ABBYY este disponibil și pe mac, dar n-o să mai dau banii și pe ăla acu, după ce am cumpărat varianta de Win…
Moft:
PCMark & 3DMark - pe OS X nu există iar pe Win, când am vrut să testez partea hardware a iMac-ului după ce am instalat XP prin BootCamp, se bloca de fiecare dată; suspectez că buba e lipsa unui driver…