1 din 2
1
Sfaturi MacBook Pro 2.2 / MA895LL
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.03.07

Salut,

E oficial, mi-a fost comandat MBP-ul in US si imi ajunge in 3 saptamani. Intre timp trebuie sa fac pregatiri ca sa-l intampin cum se cuvine si am nevoie de niste sfaturi:

- Placa 8600M GT foloseste in Windows Turbocache peste cei 128MB ai ei; aveti idee daca e vreun castig din acest punct de vedere daca memoria e dualchannel? Daca nu, as upgrada de la 2GB ram la doar 3GB si mi-ar fi suficienti in priincipiu fiindca folosesc o infrastructura VMWARE in Windows (care stie maxim 3 GB ram) pt teste si mi-ar ajunge.
- Stiu ca in US adaptorul pt priza e standard cel cu 2 lame, iar World Travel Adapter Kit e prea scump sa merite pt un adapror pt priza romaneasca, ce ma sfatuiti?
- Membrii MacUser am inteles ca beneficiaza de reduceri la magazinul iStyle. La care dintre ele mai exact si care e procentul?
- Stie cineva care este diferenta intre aceste huse Tucano si care ar fi cea mai buna: http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?mco=B5F32672&fnode=home/shop_mac/mac_accessories/notebook_cases&nplm=TJ953VC/A
http://store.apple.com/Apple/WebObjects/ukstore.woa/wa/RSLID?mco=B0887665&fnode=home/shop_mac/mac_accessories/notebook_cases&nplm=TH669
sau
http://www.passengersonly.com/catalog/tucano-guiana-154-neoprene-sleeve
- Am uitat oare ceva?

Multumesc frumos!

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

1. Windows?!?
2. Da-i cu search. Fir ochelari sau cioc nou sau SH.
3. HA? REduceri pentru macuseri? Unde? La iStyle? HA?
4. Amandoua sunt skinuri, nu geanta. Cea de microfibra e ca un fel de burete dar nu protejeaza nici de umiditate nici de temperaturi scazute. E mai mult sa nu-l zgarii, si sa ai un grip puternic pe el, daca mergi cu el in brate. De cealalta nu stiu. Tucano face si genti care au protectie de aluminiu inauntru, mai cauta.
5. Ai uitat oare ceva?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07
EMacsi - 11 Decembrie 2007 10:03 PM

Placa 8600M GT foloseste in Windows Turbocache peste cei 128MB ai ei; aveti idee daca e vreun castig din acest punct de vedere daca memoria e dualchannel? Daca nu, as upgrada de la 2GB ram la doar 3GB si mi-ar fi suficienti in priincipiu fiindca folosesc o infrastructura VMWARE in Windows (care stie maxim 3 GB ram) pt teste si mi-ar ajunge.

Cantitatea de RAM e mai importantă decât viteza pe care o castigi cu dual channel, mai ales că placa video are memoria ei. Poți pune și 2x2GB, îți va recunoaște 3.3 din cei 4 (eu spre varianta asta aș înclina).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
Gattopardo - 12 Decembrie 2007 12:16 AM

Cantitatea de RAM e mai importantă decât viteza pe care o castigi cu dual channel, mai ales că placa video are memoria ei. Poți pune și 2x2GB, îți va recunoaște 3.3 din cei 4 (eu spre varianta asta aș înclina).

Platforma “Santa Rosa” recunoaşte 4 GB, nu 3,3.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

1. Am nevoie de Windows pt 2 lucruri pe care nu le pot face in OS X, jocuri si infrastructura complexa VMWARE, in rest totul sub semnul marului. Intrebarea mea era insa alta.
2. Eu stiu asta, dar cine vinde separat acel cioc?
3. Se poate sa fi inteles eu gresit din vreun thread citit mai demult.
4. Geanta am, insa vreau mai multa protectie. Cea cu microfibra mi s-a parut si mie cea mai interesanta.
5. Of, sper sa nu.

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
EMacsi - 11 Decembrie 2007 10:03 PM

Placa 8600M GT foloseste in Windows Turbocache peste cei 128MB ai ei; aveti idee daca e vreun castig din acest punct de vedere daca memoria e dualchannel? Daca nu, as upgrada de la 2GB ram la doar 3GB si mi-ar fi suficienti in priincipiu fiindca folosesc o infrastructura VMWARE in Windows (care stie maxim 3 GB ram) pt teste si mi-ar ajunge.

Problema era de fapt daca Turbocache e ajutat de dual channel, fiindca jocurilor in general (nu ma refer la monstrii aparuti in ultimele 6 luni) 3 GB ram le sunt arhisuficienti.

CANARIS - 12 Decembrie 2007 12:24 AM

Nu si sub Windows, ori acolo am eu intrebari vis-a-vis de ram. Iau 4GB si Turbocache-ul e ajutat de viteza superioara a dual channel-ului, chiar daca sunt vazuti 3GB, sau iau 3GB fiindca doar atat am nevoie?

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
EMacsi - 12 Decembrie 2007 12:31 AM

Nu si sub Windows, ori acolo am eu intrebari vis-a-vis de ram. Iau 4GB si Turbocache-ul e ajutat de viteza superioara a dual channel-ului, chiar daca sunt vazuti 3GB, sau iau 3GB fiindca doar atat am nevoie?

Depinde de Windows… XP 64 sau Vista 64 recunosc 4 GB. La întrebarea cu dual-channel-ul chiar nu ştiu să răspund. Teoretic nu ar trebui să fie o mare diferenţă, pentru că dual-channel-ul aduce un spor de performanţă de cca. 5%.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Teoretic s-ar dubla bandwidth-ul (5300*2) ceea ce pentru jocuri ar fi un castig, tinand cont ca placa are doar 128MB ram. Recunosc am fost un pic frustrat la achizitionare, daca aveau optiunea de upgrade la 256 nici nu mai stateam pe ganduri asa au cantarit mult insa cei 500 de dolari fara taxa in plus (+0.2 GHz si 40 GB in plus la HDD chiar nu sunt interesanti la banii aia).

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

Cu priza nu trebuie sa iti faci probleme. Pentru incarcator gasesti prin comert (magazine de electrice) adaptor ca si in imagine. Pentru cablul lung e si mai simplu ... ii tai capatul cu priza americana si ii pui unul cu priza europeana ... cum ai la masina de spalat…. ca ala are si pamantare.
Si din 10 Ron te-ai scos smile

[ Modificat: 12 Decembrie 2007 01:27 AM de silvestro2in1 ]
 Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda… eu acum aştept un iMac 24, dar s-ar putea ca la anul să iau şi un portabil (nu ştiu dacă MB sau MBP). La MBP m-ar tenta configuraţia de mijloc, dar doar din cauza plăcii video. Însă preţul mă face să renunţ imediat şi, în cazul MBP, să mă mulţumesc cu configuraţia de bază.

In plus, trebuie să ţii seama de faptul că există diferenţe între cele 3 plăci video ale MBP: cea de pe modelul de bază este şi tactată mai jos decât următoarele (de altfel, şi cea de pe modelul de mijloc e tactată mai jos decât cea de pe modelul de 17”).

Nu ştiu exact care sunt valorile pentru configuraţia MBP de bază (vei instala Win pe el, aşa că nu-ţi va fi greu să cauţi singur) dar îţi pot exemplifica diferenţa dintre MPB de 15” şi MBP de 17” – care, teoretic, au aceeaşi placă video:

MBP 15” / MBP 17
GPU CPU clock (idle): 169 / 169
GPU CPU clock (medium load): 375 / 470
GPU CPU clock (full load): 470 / 520
VRAM clock (idle): 200 / 200
VRAM clock (medium load): 1004 / 1300
VRAM clock (full load): 1270 / 1300

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
CANARIS - 12 Decembrie 2007 01:24 AM

Mda… eu acum aştept un iMac 24, dar s-ar putea ca la anul să iau şi un portabil (nu ştiu dacă MB sau MBP). La MBP m-ar tenta configuraţia de mijloc, dar doar din cauza plăcii video. Însă preţul mă face să renunţ imediat şi, în cazul MBP, să mă mulţumesc cu configuraţia de bază.

Exact asa m-am gandit si eu cand m-am decis sa-l cumpar; 500$+8.355 taxa=o consola de jocuri super puternica.

CANARIS - 12 Decembrie 2007 01:24 AM

In plus, trebuie să ţii seama de faptul că există diferenţe între cele 3 plăci video ale MBP: cea de pe modelul de bază este şi tactată mai jos decât următoarele (de altfel, şi cea de pe modelul de mijloc e tactată mai jos decât cea de pe modelul de 17”).

Nu ştiu exact care sunt valorile pentru configuraţia MBP de bază (vei instala Win pe el, aşa că nu-ţi va fi greu să cauţi singur) dar îţi pot exemplifica diferenţa dintre MPB de 15” şi MBP de 17” – care, teoretic, au aceeaşi placă video:

MBP 15” / MBP 17
GPU CPU clock (idle): 169 / 169
GPU CPU clock (medium load): 375 / 470
GPU CPU clock (full load): 470 / 520
VRAM clock (idle): 200 / 200
VRAM clock (medium load): 1004 / 1300
VRAM clock (full load): 1270 / 1300

Teoretic se explica diferenta prin faptul ca interiorul celui de 17” e mai mare si deci mai rece. Si la PB-ul 1.67 care l-am avut inainte Apple a underclock-at placa gratica (ATI 9700M).

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
silvestro2in1@yahoo.com - 12 Decembrie 2007 01:23 AM

Cu priza nu trebuie sa iti faci probleme. Pentru incarcator gasesti prin comert (magazine de electrice) adaptor ca si in imagine. Pentru cablul lung e si mai simplu ... ii tai capatul cu priza americana si ii pui unul cu priza europeana ... cum ai la masina de spalat…. ca ala are si pamantare.
Si din 10 Ron te-ai scos smile

F f corect, nu m-am gandit la adaptor.

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07
CANARIS - 12 Decembrie 2007 12:24 AM

Bineînțeles – ai dreptate. Scuze.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Mda, tipic romanesc, sun la iStyle si desi e anuntat la ei pe site ca exista “stoc” nici urma de folder Tucano cu microfibre. Ciocul pt incarcator, desi mi-a spus ca exista, a reverificat si ce credeti, nu exista nici el. Of, mai incerc in alta parte.

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Sunat Neomax, chemat acolo, tratat cum e normal sa fie tratat un client (poate chiar mai mult decat atat). Am luat folderul Tucano, iar ciocul l-am primit GRATIS (iStyle imi cerea 35 Ron pe el si 65 Ron pe cablu; chiar si asa nu le aveau). Frumos, m-au castigat de client.

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Neomax (http://www.neomax.ro) sau Noumax?

1 din 2
1