Cattus Thraex - 08 Februarie 2008 02:07 AM
Eugen M. - 07 Februarie 2008 11:00 PM
Anti-Virus, azi?! Pentru Mac?
Ăștia chiar vorbesc serios!?
Vai de mine, și eu cel care nici nu mai știu cum arată un virus sau un anti-virus cel puțin.
Voi chiar v-ați da la un astfel de soft?
M-aș mira.
Eu nu.
Deocamdată, singurul motiv pt care aș instala un AV de mac ar fi să depisteze virușii de Windows pe care i-aș putea stoca sau transmite mai departe fără să vreau. ClamXav este suficient pt asta. Mai e un nou venit, Avast! (făcut de niște cehi), au și versiune gratuită pt home use, cea de mac nu mi-e clar dacă e gratis sau nu, oricum are o mare hibă, pe care le-am și comunicat-o: dacă pui Avast!, Mail.app începe să o ia razna, cere mereu să-i refaci mailboxes. Cică știau de asta, la care i-am întrebat de ce D-zeu au mai pus asta pe site dacă știu că face necazul ăsta mare? Nu mi-au răspuns… Mie asta mi se pare mitocănie, de-a dreptul: să fii softist, să pui un antivirus de mac pe site, să știi că e în conflict cu o aplicație de bază (Mail.app) și, totuși, să zici că ai făcut o versiune de mac!
Atenție, deci, la Avast! În mod normal, ar trebui să pună pe site o atenționare în sensul discutat, nu era ieri, s-ar putea să fie corecți și să o pună pînă la urmă.
salut ! si eu am clamXav, dar nu stiu exact care e problema cu el, fiindca desi ii fac update de fiecare data cand pot, nu mereu imi vede troieni sau alte chestii pe care stiu sigur ca ii am pe un stick (adica : pe stick am lucrat la serviciu, unde stiu sigur ca sunt virusi, fiindca ii vede Avastul de pe PCul de acasa imediat cum bag stickul in PC, dar acelasi stick introdus initial in Mac cu clamXav nu detecteaza nimic).